Miért megfeketedett körmöket és mit kell csinálni

Miért megfeketedett körmöket és mit kell csinálni

Feketedés körmöket - ez nem csak esztétikai probléma. Bizonyos esetekben, megfeketedett körömágyak kialakulását jelezhetik a betegség. Nézzük meg, miért megfeketedett körmöket, és hogyan kell kezelni ezt a kellemetlenséget.Ma az orvostudomány ott van a gyakorlat meghatározása az egészségügyi a körmök. Állapotától függően a körömlemez és a színe is, hogy mélyreható következtetéseket a folyamatok játszódnak le az emberi szervezetben. egy csomó tényező befolyásolja a feltétele a körmök. Különösen a táplálkozás, különösen az ellátás a körömlemez, a minőség és a kényelem lábbeli. A szokásos színes körmök - rózsaszín. Azonban legyen sima és kemény.

Néha azonban még az egészséges életmód, a megfelelő ellátást a körmök, viselése kényelmes cipő, körmök feketére. Miért történik ez?

A leggyakoribb oka a sötétebb a köröm - vérzés a körömágy, ami történt eredményeként a kár. Vérzés is előfordulhat eredményeként erős ujjak dörzsölte toe cipő. Ezt a problémát gyakran tapasztalt futók sportolók.

Az orvosok azt javasolják választott cipőt fele nagyobb méret. Ezen felül, akkor rendszeresen vágja a köröm, viseljen zoknit szövetből készült, jó nedvesség aljzatba. Is meg kell szorosan kötni cipőfűző, hogy szilárdan rögzítse a lábát a cipő.Általában vérzés a körömágy kíséri fájdalomérzet. Egyes esetekben a fájdalom is alig tolerálja. Ebben a helyzetben kell orvoshoz. Az orvos átszúrja a körömlemez steril tűvel, úgy, hogy a vér jön ki. Ez csökkenti a nyomást a körömlemez, és azonnal enyhíti a fájdalmat.

Feketedés a körömlemez zavaró lehet jele a gombás betegségek. A patogén gombák befolyásolhatja a láb és a körmök látogatása során, például a nyilvános szaunák és medencék.

A leggyakoribb gombás köröm betegség, ami elszíneződést a körömlemez - ez trihofitia, rubromikoz, mikrosporiya, varas sömör. Így trihofatii fejlődés vezet az a tény, hogy a felület a körömlemez válik elhalványult, és annak színárnyalatát változik rózsaszín szürke. A köröm törékennyé válik, és elkezd rétegződik ledönteni. És például, rubromikoz nem változik az alakja és szerkezete a köröm. Ennek eredményeként a betegség változik csak köröm színe. Válik sötétszürke.

Ha körmöket feketére fejlődésének köszönhetően a gombás betegségek, nem saját gyógyít. Miután érzékelte az első tünetek gombás fertőzés azonnal kérjen orvosi segítséget. Csak egy szakember tud pontos diagnózist és felírni a leghatékonyabb kezelést.

Annak megakadályozása érdekében gombás fertőzések óvintézkedéseket. A nyilvános fürdők, szaunák, uszodák séta csak a saját cipőt. Semmilyen esetben nem megy mezítláb. Tartsa a saját otthonában, rendszeresen végez tisztítási fertőtlenítőszer. Különösen óvatosan távolítsa el a kád és zuhanyzó.

Követve a fenti intézkedések csak viselése kényelmes cipőt és a sérülések elkerülése érdekében, akkor nem kell, hogy miért körmöket feketére, és keresse meg a módját, hogy megoldja ezt a problémát. Azt szeretném, ha jó egészséget!