Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt

Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt

A modern orvostudomány még nem tud válaszolni a kérdésre, hogy miért vannak emberek, akik érzékenyek a sokk a test ótvar, míg mások nem. Ebből az alkalomból sok változatban, és egyikük nem egyetlen ki a legmegfelelőbb.A szakértők szerint az e területen működő (bőrgyógyász) az emberi szervezetben sokkal érzékenyebbek megfosztani eredményeként tartós stressz helyzetekben, valamint csökkenti a védő funkciója az immunrendszert.

Annak ellenére, hogy a legtöbb esetben, zuzmók az eredménye pusztítás a szervezet a vírus, akkor is jelennek meg, mert a genetikai hajlam. A vizsgálatban a betegség és annak változatai azt figyeltük meg, hogy ennek eredményeként az allergiás reakció miatt a bevitel bizonyos gyógyszerek is megjelenhetnek zoster.

A kockázati csoportba tartoznak az emberek ótvar betegség, gyakran szenvednek a heveny légzőszervi fertőzések vírusos természetű, ütött a test eredményeként hosszan tartó expozíció. Úgy gondoljuk, hogy a legtöbb esetben zoster előfordul egy érettebb korban 30-70 éves, és a gyermekek és a tizenévesek junior kevésbé érintette a betegség.

Etiológia (a) megfosztva meglehetősen változatos, minden attól függ, az egyéni jellemzőit a test minden egyes ember. Egyes van egy fokozatos elvesztése a bőrt, míg mások terjed a kiütés egyszer nagy terület a szervezetben.

Sok faj zuzmó, formájától függően, amely hatással volt a szervezet, különböző színű bőrkiütések (a halvány rózsaszíntől a vörösig), a lokalizáció a hely (a megjelenése is lehetséges bármely testrész, de a legtöbb esetben van végtag elvesztése), a forma bőrkiütés (lehet, hogy nem csak pikkelyes foltok, hanem a hólyagok folyadékkal telt).

Mint említettük, ótvar hatással lehet bármely testrész, ritkábban a betegség befolyásolja a bőr, a nyak, a felszínen a hátsó, a fej, és azokat az eseteket, a kiütés, a nemi szerveket és a száj nagyon ritka. Köztudott, hogy nem minden verziója csíkot kell kezelni valamilyen formában maguk, külső beavatkozás nélkül.

Az ünnepelt és látens (rejtett) képezik az áramlás a betegség, az emberek nem veszik észre, mint ótvar érinti a bőrét, ezzel etiológia (áramlás) a betegség a legtöbb esetben nem igényelnek speciális kezelést. Mégis, a legtöbb övsömör ilyen tünetekkel, ami nehéz nem észrevenni az állandó viszkető érzés azonnal felkelti a figyelmet.

Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt
Tehát ki az, hogy a kórokozó a zuzmó? A legtöbb faj zuzmó okoz mikroszkopikus gombák, amelyek belépnek a szervezetbe. Abban a pillanatban, találtunk egy csomó faj gombák patogének zoster. Ezek között faj, vannak olyanok, akik nem tudnak élni, csak az emberi bőrt, hanem az állatok (zooantropofilnye gomba), és ilyen esetekben elegendő valószínű betegségek átvitelének állatról emberre.

Ezzel együtt vannak olyan gombák, amelyek nem sújtotta az állatokat, és hatásukat csak azokra az emberekre (antropofilnymi gomba), valamint azok átadása történik csak szoros kapcsolatot egy fertőzött személy.

A harmadik típusú gombák - jelentése geofilnye gomba, ők is képesek üti az emberi test és a antropofilnymi különböző átviteli eljárás, ha az utolsó eset, hogy szoros kapcsolatot tart fenn a beteg, akkor ebben az esetben a gombák adja a test érintkezik a talajjal (élőhelyük).

Az immunrendszer a legtöbb ember olyan szinten, amelyen a védelmi reakció elegendő, hogy megállítsa a létfontosságú tevékenység a gomba, amely beleesett a szervezet, amely megszabadítja az ember a fejlődő zoster. Abban az esetben, ha egy személy immunrendszere meggyengült, több okból (elhúzódó hipotermia, a harcot a betegség hosszú ideig, a gyermekek életkora, HIV-fertőzés, a gyakori átadása stresszes helyzeteket), van egy gyors elterjedése a gomba a réteg a bőr, eszik gomba szer ( keratin) tartalmazó szaruréteg a bőr. A tünetek súlyossága nem csak a gombafaj, hogy a hit az emberi test, hanem a test hogyan reagált egy harmadik fél zavaró annak munkájában.

Típusai megfosztva személy

Meglévő jelei megfosztva lehet meghatározni a fajt, de a pontos diagnózis szükséges, hogy keressen fel egy bőrgyógyász, amint képes lesz kiválasztani a megfelelő kezelést.

Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt
Pink zoster (övsömör Gibert) még mindig nem teljesen ismert, a pontos okát ma már több van szó, egyes feltételezések szerint, a kórokozót egy vírus.

A legtöbb esetben a betegség fogékony nők, különösen tavasszal és ősszel, mert ezekben az időkben az év, mi szervezet legyengül eredményeként hipotermia, vitaminhiány és számos más ok miatt.Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt
Ótvar (trihofitia) gombák által okozott (trifitony), amelyek befolyásolják a bőr, az ő neve volt az alapja a második a betegség neve. Ótvar gomba tekinthető egyfajta herpeszvírus-csoport. Gombák, kórokozója a betegség, kétfélék: antropofilnymi és zooantropofilnye. Az alapvető különbség a már ismertetett módon.

A legtöbb esetben a különböző leggyakrabban megfosztja gyermekek vannak kitéve, különösen azok, akik részt vesznek az óvodák vagy más iskola-előkészítő intézményekben. Ótvar fertőzés miatt előfordul, hogy hosszan tartó szoros kapcsolat a fertőzött személy vagy megosztva velük a személyes gondoskodás termékek (fésű), felsőruházat (fejfedő).

Microsporia - egy másik gombafajok zuzmó, sőt, vannak olyan esetek, amikor mikrosporiya összetéveszteni ótvar. A kórokozói ezek a betegségek a különböző, amikor microsporia ez a gomba, úgynevezett mikrosporium Kanis (él a prémes állatok, főleg macskák), ez eltér a gomba okozza ótvar. A betegség leggyakrabban befolyásolja a gyermekek, mert, mert a kíváncsiság állandóan érintkeznek az állatokkal nem csak otthon, hanem az utcán.

Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt
Az övsömör egy virális faj lichen. Kapja meg a fejlődést, ha lenyelik herpesz vírus. Azokon a helyeken, lokalizáció leggyakrabban a bordaközi idegek (a terület a bordák között). A bárányhimlő egy formája a herpes zoster (gyermekeknél), a felnőtt bőr érinti az övsömör.

A fejlesztés a betegség előfordul a háttérben az átadott hipotermia, csökkentette működését az immunrendszer jelenlétében HIV az idősek. Az övsömör leggyakrabban érinti azokat az embereket, akik nem betegszenek meg, a gyermekkori bárányhimlő.

Chromophytosis (tarka) egy gombafaj zuzmó.

Ótvar emberben tünetek, fotó, kezelés megfosztja a személyt

Lichen planus befolyásolja nem csak a bőrt, hanem körömlemez és a nyálkahártyákat. Kockázati csoportba a betegség ilyen lichen nő a 40 éves és 60 év, feltéve, hogy betegségek epeutak és az emésztőrendszerben, valamint a cukorbetegek.

Ótvar emberben, a tünetek

Attól függően, hogy a különböző zuzmók is a különböző tünetek.

Amikor ótvar leggyakrabban alá a vereség a fejbőrt. Eredetileg megjelent rajta alakjában kiütés foltok recés élek, viszkető érzés jelenik meg a gyulladás. A legtöbb esetben a kiütés héja és borított kéreg fehér haj szakítani a cipőt egy rövid távolságra (1-3 mm) a fejbőr (kopasz foltok jelennek meg).

A megjelenése az első jelei ótvar fertőzés után nem azonnal jelentkeznek, de több mint 5 napon keresztül. Ótvar az arcon befolyásolja a szakáll és a bajusz (férfi), a fejbőr is leszakad. Más területeken a testület, ahol ez nem annyira hangsúlyos a fejfedőt, ez a fajta fosztani kifejezett halvány rózsaszín központokban.

Ha rózsaszín zoster lokalizáció válik az emberi test (mell, váll, hát, has, redők). A kiütés általában pikkelyes és lehet a halvány rózsaszín, hogy barnás árnyalatú körülöttük van jelen általában keret piros.

Általában a fertőzött személy bőre kezdetben úgy tűnik, egy folt, az úgynevezett szülői plakk, majd körülötte tűnik még. Spot méretben néhány milliméter centiméter átmérőjű. A kiütés kíséri viszkető érzés.

Amikor övsömör kár, hogy a központi idegrendszer (ideg kofferemben olyan helyen), hogy vezet a fájdalom végig őket. Emellett van egy égő érzés és viszketés. Ezután megjelenik a bőrkiütés hólyagos karakter (duzzanatok, amelynek belsejében egy folyadék), ami idővel elkezdenek tört, amely összehozza még kellemetlenséget.

Mindazonáltal, miután a leesik a kéreg, eredményeként kialakult törött tubercles, nem hagyta nyomot a bőrön. Úgy véljük, hogy ha ez a faj első jelei megfosztva egy személy kifejezett fájdalom a területen a bordák és erős viszketés. Az övsömör érinti nemcsak a bordaközi tereket, de más területeken a test, a fő feltétele, amikor kiválasztunk egy vírus lokalizáció jelenléte a nagy idegi fatörzsek. A fejlesztés a legsúlyosabb ilyen jellegű esetleges szemkárosodás, amely bizonyos esetekben vezet a látás elvesztését.

Amikor microsporia a hajas fej területén vannak kiütések (különböző méretű foltok, a legtöbb esetben, halvány rózsaszín, pikkelyes a központban, a szélén sötét párna), ami azt eredményezi, hogy a törés a haj, a parttól 10 cm root (ótvar ezt ez az arány sokkal kisebb). Eloszlása ​​a faj zuzmó fordul elő nem csak a fej, a kiütések hatással lehet még a nyak, arc és a végtagok. Amikor microsporia általában nem ejtik érzéseit viszket.

A betegek gyakran panaszkodnak a sömör az erős érzése viszketés olyan helyeken, ahol bőrkiütések ütött formájában piros dudorok (lila-piros) színű, leggyakrabban akkor fordul elő jelenlétében mikro traumák bőrt. Többnyire lokalizáció piros zuzmó lehet nem csak a bőrt, hanem a nyálkahártya (tiszta, ellentétben más fajták zuzmó).

Ha további folyamán a betegség dudorok egyesítésével létrejött plakkok elég nagy. Ha zoster ütött a nyálkahártya, a megfigyelt világos rózsaszín bőrkiütés, néha szürke. Az elváltozások a körömlemez kezd annak lebomlása darabolás.

Amikor pityriasis versicolor bőr károsodás formájában színtelen pikkelyes foltok, amelyek a leginkább észrevehető cserzett bőr területeken. Kis peeling területeken ezek a foltok képes felismerni a betegséget, és azokon a területeken, világos bőr. Színes foltokat pityriasis versicolor változhat.

Vissza a tartalomhoz

Ótvar emberben, kezelésére

Amikor érzékeli a test az első jelei megfosztva azonnal meg kell fordulni egy tapasztalt, mert csak ő tudja eldönteni, hogyan kell gyógyítani ótvar az Ön esetében, a lehető legrövidebb idő alatt és nagy hatékonysággal. Ez sok tényezőtől függ, mint például a látható zoster tekinthető kezdeti szakaszban a betegség vagy speciális eset, és sok más tényező.

rózsaszín zuzmó kezelést. egyes esetekben spontán megszűnnek 2 hónapon belül, más helyzetekben igényel vétel antihisztaminok (csökkenti az allergiás válasz), mint a „Zirtek”, „Tavegil”.

Ótvar kezelésére. A kezelés előtt, hogy teljesen borotválja a haját, aztán kenje ezen a területen 3-5% jód oldatot, és lefekvés kenje az érintett területen kénsav szalicilsav (kátrány) kenőcs.

microsporia kezelés a legtöbb esetben hasonló a kezelés ótvar.

Herpes zoster. kijelölésekor hangsúlyt a kezelés történik vétel vírusellenes gyógyszerek, mint például a „aciklovir”, „valaciklovir”.

Kezelése pityriasis lichen. Ez alapján a használatát gombaellenes szerek, a legtöbb esetben, helyileg (gélek, krémek, oldatok) drogok „Exoderil” és mások.

Kezelése lichen planus: az első dolog, megszűnt a viszketés ( „Tavegil” „Zyrtec”), akkor a fokozására irányuló terápia az immunrendszert.