Újszülött csuklás - mit kell tenni

Mindannyiunknak van. időről időre, van egy csuklás, és mi általában nem tulajdonítanak jelentőséget ennek, hiszen nem ad nekünk sok kellemetlenséget.

Újszülött csuklás - mit kell tenni
De ha ő kezd csuklás egy újszülött, a szülők gyakran pánikba esnek. És ha van egy csomó kérdést: Mit származik? Nem veszélyes? Hogyan segíthet a gyermek?Kezdeni, meg kell érteni az okokat, amelyek kialakulásához vezet a csuklás újszülöttek, akkor világossá válik, hogyan lehet segíteni a gyermek.

Az okok a csuklás egy újszülött

Ennek alapján a fiziológia, csuklás - egy összehúzódása a rekeszizom izmok, ami kíséri jellegzetes hangot áthaladó levegő gégefedő.

A leggyakoribb csuklás előfordul egy újszülött, amikor hideg van, vagy szomjas.

Egyéb okok:

  • túlevés;
  • Air lenyelés;
  • súlyos érzelmi stresszt vagy nehézségeket.

Egyes babák kezdenek csuklás után etetés, ez lehet az oka annak a ténynek, hogy a gyermek, hogy sokat eszik. Ennek eredményeként a zsúfolt gyomor megnyomja a membránt, és okoz neki rángatózott. Vagy a gyermek adagolása közben levegőt nyelnek, ami szintén lehet oka a csuklás, és azon túl. Túlevés és nyelési levegő gyakran vezet hányásra gyomorgörcsök és problémák pocakját.

Meddig lehet egy újszülött csuklás?

Csuklás tarthat néhány perctől egy óráig. Nem sokkal csuklás 10-15 percig, általában elmúlik a saját, és nem okoz semmilyen kellemetlenséget a gyermeket.Ha csuklás meghosszabbodik és a baba csuklik több, mint fél óra, akkor lehet egy kicsit befolyásolja a hangulatot (ő is egyre szeszélyes és ingerlékeny), mivel ez zavarhatja álmában.

Újszülött csuklás - mit kell tenni

Annak ellenére, hogy a csuklás - ez elég ártalmatlan állapot, vannak esetek, amikor nem csinál segítsége nélkül az orvos.

Ahhoz, hogy az orvos fel a kapcsolatot abban az esetben, hogy:

  • Biztos vagy benne, hogy a csuklás a gyermek nem kapcsolódik az a tény, hogy hideg volt, szomjas vagy pereel;
  • Csuklás tart hosszú ideig (20-30 perc), folytatódik a nap folyamán;
  • Ez akkor fordul elő folyamatosan 2 héten át;
  • Akkor nem foglalkozik ezzel a saját,
  • Ezen kívül vannak más csuklás tünetek - köhögés, öklendezés, erős nyálfolyás.

Előfordulása csuklás tünete lehet a súlyos betegségek.

Mint például a gyomor-nyelőcső betegséget, a tüdő gyulladásos, májbetegség, a gyomor, a belek, neuritis a nervus phrenicus, féreg fertőzés, kár, hogy a központi idegrendszer.

Hogyan segít a csuklás?

Segítség csuklás októl függ, amelyet közölt külseje.

Tehát, ha ez egy csuklás a kihűléstől - felmelegíti a baba. Tudod, hogy a baba a mell, egy anya a kezében a baba bemelegedjen és megnyugodni.

Ha csuklás annak a ténynek köszönhető, hogy a baba szomjas - hogy ez egy néhány korty tej vagy meleg vízzel.

Meg tudja rázni a baba, és próbálja meg, hogy aludjon. Az álom, az izmok ellazulnak, és a csuklás át.

Ha az ok túltáplált. szükséges mértékének beállításához etetés. Akkor csecsemőjét kisebb adagokban, de gyakrabban.

Az etetés után, tartsa a baba felfelé, így minden felesleges levegő a szabadba, és váltott ki a megjelenése csuklás és öklendezés.

Ha csuklik egy válasz érzelmi stressz. Ezután megpróbálják minimalizálni az ilyen stressz. A kevésbé zajos vendégek, nem hangos zene vagy egyéb bosszantó jelenség.

Nem lehet használni az újszülöttek, mint módszerekkel foglalkozó csuklás, mint: tartsa vissza a lélegzetét; pánik, csiki.

Ha nem tud megbirkózni a csuklás függetlenül forduljon gyerekorvos, ez segít a korai diagnózis és ha szükséges, elkezdeni a kezelést.