Ventriculomegalia - okok és tünetek ventriculomegalia

Ventriculomegalia - patológiás folyamat, amelyben a magzat enyhén növelheti a méret a agykamrák, ezáltal különböző idegrendszeri rendellenességek és agyi károsodást. Leggyakrabban érinti oldalkamrák.Ventriculomegalia - okok és tünetek ventriculomegalia

A komplex szerkezetét az oldalsó agykamrák. Ahogy az embrió növekszik, ezek nagyban. Vannak speciális táblázatok értékének megfelelő felméréséhez a különböző osztályok. A betegség lehet kimutatni, ha az oldalsó részek kerülnek bemutatásra több, mint 10 milliméter. Ha a szélessége 10-15 mm, ez egy formája határ. Természetesen a tágulási szervek óriási kialakulásának veszélye a központi idegrendszer rendellenességei a baba.

Súlyosságától függően, három fő típusa van:

  • Heavy - mert rejlő jelentős részét képezik a kisagyi ukruplenie újszülött együtt más betegségek.
  • Közel - növekedés elér egy bizonyos szintet - 15 mm-es, is kimutatható módosítások a kiáramlás agy-gerincvelői folyadék.
  • Easy - ez megfelel a kis sérülések.

Attól függően, hogy melyik oldalon megnő, izoláljuk az ilyen típusú betegség:

  • Side - kap nagyobb hátsó és a bal kamra.
  • A harmadik típus - duzzadt közötti terület a frontális és elülső része a optika thalamus.
  • Negyedik - kialakuló telek csontvelő és kisagy.

A fő feltételei a rossz közérzet a kromoszóma-rendellenességeket figyeltek meg 17-20% a nők a terhesség alatt. Ez a betegség kivált-fertőzés, fizikai trauma, vérzés. Erősíteni kór és egyéb hibák keletkezhetnek.Eltérés egy elszigetelt jellegű, és az eredménye a hiba kapcsolódó egyéb formái a fejlődés. A magzat fertőződhet duzzadását a méret a test 12-20 milliméter.

Ha végül az ideg táskák válik, nem szüntette meg a fenyegető hydrocephalus.

A jövő gyermek betegsége lehet kiváltani a Down-szindróma Edwards vagy Turner. Legsúlyosabb rossz közérzet befolyásolja a változó szerkezete a szív, az agy és izomrendszer. Eltérés világosan láthatjuk útján ultrahangvizsgálat 20-23 hetes terhesség a magzat. Defektus lehet rögzíteni az elején a 3 trimeszterében. A legjobb időt érzékelni - 25-26 hét. Ha ez a jelenség - az egyetlen patológia, akkor esélye van, hogy lehetnek súlyos kromoszómahatásokat meglehetősen alacsony. Orvos-genetikus meghatározza a meglévő szövődmények kockázata a baba attól függően, hogy a megnövelt szélességű kialakított tasakok.

Ennek során az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy van egy nagy a kockázata a hiány a terhes nők 35 év után (előfordulási aránya között mozgott 0,5-0,7%) a fiatal terhes nőnek, mert lesüllyed.

diagnosztika

Ventriculomegalia lehet azonosítani, 17-33 hetes, eljárások alkalmazásával, mint az ultrahang és a spektrális kariotipizálással. Amikor a perinatális vizsgálat feltétlenül szükséges, hogy alaposan tanulmányozza az összes anatómiai struktúrákat. Létre kell hozni egy pontos diagnózis keresztezik az olvasófej és a további meghatározása értékeinek külső felekkel. A jelenség lehet beszélni, ha a testek mérete nagyobb, mint 10 mm.

A kezelés fő célja az, hogy megakadályozza az újszülött annak következményei: súlyos betegségek a központi idegrendszerben. Neurológus és gyermekgyógyász írhatnak elő ilyen gyógyszerek, antihypoxants, vizelethajtók és vitaminokat. Ezen túlmenően, a gyermekek jelennek masszázs és fizikoterápiás (statikus gyakorlatok egy terhelést a medencefenék és kismedencei izmok). Hogy megakadályozzák a fejlődését neurológiai rendellenességek, meghatározza a gyógyszerek, amelyek elősegítik a retenciós kálium a szervezetben.

megelőzés

Figyelmeztetés betegségek is megfelelő tervezés terhesség. Így a nők számára ajánlott:

  • genetikai tanácsadás;
  • folsav (nők a reproduktív korban);
  • a krónikus betegségek megelőzésében.