Vírusok a testünkben, mint az immunrendszer küzd a Virus - az emberi egészség portál

Vírusok testünkben, mint az immunrendszer küzd a Virus - az emberi egészség portál

Körülöttünk egy egész világot a különböző vírusok. És mi történik, ha az „ellenség” a szervezetbe? Meg tudjuk állítani?
A minden mozdulatát, bárhol is vagyunk, és bármit teszünk kíséretében érintkezés hordák lények. Vegyünk egy magazin - hagyjuk az oldalakon a mikroszkopikus lakói testünket, és ennek fejében egy része új mikrobák és vírusok, lélegezni vagy tüsszentés -, és újra csere a külvilággal való mikroflóra.


Mivel a születés egy személy kénytelen állandóan kölcsönhatásban vannak ezekkel mindenütt láthatatlan. Természetesen nem minden ilyen kapcsolatok következményei a testünk. A fertőző betegségek érintett felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Azonban annak ellenére, hogy az előfordulási, a legtöbben vírusok - ezek rettenetesen apró teremtmények okozzák az influenza, vagy más formában SARS, veszélyes lehet, de a gézkötést tőlük védi. Igen, még a vírusok, persze, lehet hibáztatni a járvány madárinfluenza és a sertések influenza.
Úgy tűnik, jól, hogy ez a szörnyű? Nos, nem tudni semmit az emberek vírusfertőzések, ezért nem szükséges. Ill - hívtam egy orvos, hagyja, hogy a szakértők és szétszedhető, és a többi nem kell. De nem minden ilyen egyszerű.
Tudatlan vagy hamis információkat kapott „jóakarói, akik tudják,” az emberek gyakran használja a haszontalan, sőt káros technikák egyszerűen Prof. ilaktiki és vírusos fertőzések kezelésére. Az ellenség tudnia kell személyesen.

Mi a vírus?

Vírus - egy speciális, nem-sejtes életforma, amely képes aktívan szaporodnak, csak behatoltak bizonyos sejtjei bizonyos élő organizmus. Egyszerűen fogalmazva, a külső környezet, a vírus egy speciálisan csomagolt genetikai információt, felszerelt „vegyi fegyverekkel” (enzimek), amely lehetővé teszi a vírus részecskék tapadnak a megfelelő sejteket, valamint behatolni őket.
__________________________________________________________________________________

Hány vírusok, amelyek veszélyesek az emberre?

Jelenleg tudjuk, vannak több száz, és minden évben a tudósok kutatnak egyre több fajta ilyen furcsa lények. Néhány szerek testünk termel erős immunitás -, hogy a beteg egyszer az életben, hogy más vírusok immunitás tart csak néhány év, és néhány specifikus immunitás egyszerűen nem merül fel (a leghíresebb példa - az influenza vírus).


__________________________________________________________________________________

Hogy a fertőző organizmus egy vírus?

Minden típusú vírus képes behatolni egy adott sejttípus. Influenza vírusok, parainfluenza, légúti óriássejtes inkább nyálkahártyát a légzőrendszert sejteket. Miután a légutakban, a vírus részecskék lerakódnak a nyálkahártyán, és kezdjük, hogy feloldja a sejtfal. Ha a helyi immunitás ebben az időben nem működik, akkor a vírus bejut a sejtbe és építeni információs központ - a sejtmagban. Megszabadulva felesleges vírus burok már a program elfogja kontroll sejt maga az élet. Ennek eredményeként, a fertőzött sejt, hanem a szokásos funkciók maga kezd aktívan virális proteineket és tömegesen kalóz másolat vírus program. Kimerítése után a belső erőforrások sejt elpusztul, a héj van törve, és számos vadonatúj vírus részecskéket a vér útján az egész testben, hogy újra vstroetsya a kívánt cellát, majd elkezdenek szaporodni. És így, amíg a szervezet nem képes felismerni és semlegesíteni arcátlan idegen.
Természetesen egy ilyen „Raider” lefoglalását a cella nem maradhat észrevétlen, hogy az emberi test: ha a sejtek nem az egyes feladataik ellátásához, úgy tűnik, egészen biztos tünetei. Fertőzés a nyálkahártya sejtek okoz légúti gyulladás, köhögés, rhinitis, sinusitis. megsérti a légzés.
És abban az esetben az influenzavírusok le az egész folyamat történik nagyon gyorsan: pár órán belül bevezetése után a vírus szaporodni kezd rohamosan terjed a szervezetben, és a személy úgy érzi, hogy megbetegedtek.
__________________________________________________________________________________

Hogy egy ember fejlődését befolyásoló vírusfertőzés?

Vírusok testünkben, mint az immunrendszer küzd a vírus - az emberi egészség portál

Vírusszaporodás nagyon gyors, és mivel vírusellenes szerek értelme használni, mert ha nem lesz nagyon alacsony hatékonysága az első órában a betegség. Bármilyen vírusos fertőzés (különösen a gyermekek) erősen elnyomja az immunrendszert, mind a helyi és az általános, ezért meg kell fizetni komoly figyelmet a megelőzés az újrafertőződés és megpróbálják elkerülni a további bakteriális fertőzés. Más szóval, a beteg a SARS gyereknek szüksége van ideje a regenerálódásra és a fokozott figyelmet a legyengült immunrendszert.
Vírusfertőzések allergiás gyermekek sokkal nagyobb, mint a gyermekek, akik nem szenvednek allergiában, és emellett a vírus önmagában is képes növelni a allergiás hajlam a szervezetben. Ezért a szülőknek kell nagyon óvatosan etetni egy beteg gyermeket és használt gyógyszerek. Mintegy A vírusreplikációt elkerülhetetlenül kíséri a jelenségek a mérgezés sérti celluláris metabolizmus. Ez drámaian növeli a terhelést a test egészére.

Miért az immunrendszer nem mindig véd meg minket a vírusok?

Kezelésére és megelőzésére vírusos betegségek