A szeretet lelki és szellemi vezetője, x

A szeretet lelki és érzelmi

Felhívtuk a portré egy nő szenved in-tserkovlenii. Ezek a nők találkozunk túl gyakran, és az életkörülményeiket, tudjuk, elég mély.Ezek általában nem abszurd, rugalmas, kedves, intelligens. Jellemzőjük a fokozott felelősségérzet, lelkiismeretesség és önzetlenség. Amit nem - és ez az ő problémájuk - így keménységét karakter, képesség, hogy bizonyos esetekben erősen ellenállt. Elvesztették a durvaság és faragatlan fejét. Ezért könnyen ül a nyakán, hogy gyakran a szomszédok, ebben az esetben a családban. Ezek a nők - nem a parancsnokok. Éppen ellenkezőleg, úgy a parancs minden rendű és rangú. Beleértve, sajnos, és a gyerekek.

Természetesen le a hősnő kell sütött a megváltás lelkét. Ez az, amit mi folyamatosan emlékeztetik Biblia szent atyák, az ima, a pap prédikációi. De a megváltás a lelke nem korlátozott. „... kérem, és könyörögni, hogy nagy gonddal, hogy a gyermekek és folyamatosan gondoskodjanak a megváltás a lelkük” - hívott St. Ioann Zlatouszt Kreatív (Szentatyánknak Ioanna Zlatousta érsek Konstantinápoly a magyar fordítását St. Petersburg Teológiai Akadémia, 1898 T ... . 3, v. 1).

De nem csak a gyerekek fel kell venni a kör a mi dolgunk. Ez az, amit megy a St. Ioann Zlatouszt: „Adunk egy szörnyű választ, és most úgy tűnik, lényegtelen, mert a bíró azonos szigorral megköveteli tőlünk, hogy törődik a megváltás és a mi és a mi szomszédunk Ezért Paul mindig meggyőz.” Senki keressétek az ő de minden ember más gazdagsága „(1Kor 10, 24 ,.), így ő és a Corinthians határozottan elítéli, mert nem popeklis, és nem gondoskodott beleesett a házasságtörés, de nem fordít figyelmet arra a veszélyre, a sebe (lásd 1 Korinthus 5 .. 1-2)] és a Galata azt mondja: „testvérek! Ha egy férfi megelőzte egy hiba, ti melyek lelki, helyreállítani az ilyent (Gal. 6,1). És még mielőtt meggyőzi őket, hogy ugyanaz, és Thessalonikabeliekhez, mondván: „bátorítsuk egymást, és felépíteni egy másik, ahogy ti is csinálni” (1Thessz 5, 11). ... „(Ugyanitt 1. kötet, 1. könyv ..) .

Nos, most térjünk vissza a család az asszony által leírt minket, és kérdezzük meg magunktól: mi kell bemutatni a keresztényi szeretet irántuk? Ha sütni a megváltás a lelkük, és úgy vélik, hogy az ellátás a fő stratégiai cél, meg kell érvényesíteni a két taktikai célok: azokat megbánják a bűneiket, és nem belemerül őket tovább.

Az életben azonban egy férfi rabszolgája bűn nem mindig akar (és tud) szabad belőle. Ezért szükséges, hogy segítsen megteremteni a feltételeket. Természetesen ez nagyon nehéz csinálni, de harcolni fojtani egy megszállott a szenvedélyek, az igazi keresztény tettet.„Ne merj beszélni a bűnök és bűnök - majd rohanás húzza fel szakembereink keresztény szeretet akkor majd idézni valamit a Szent Atyák a témában.” Turn hogy jobban lelke hogy elítélte volna a szomszéd”.

És itt ismét idézni St. Ioanna Zlatousta: „Annak érdekében, hogy valaki azt mondta:” Mit törődnek másokkal? Haldokló haljon, és legyen menekülő mentve. Ez engem nem érint, azt parancsolta, hogy keressen egy „- [apostol] Pál, akarja, hogy elpusztítsa a brutális és embertelen ötlet szembe az ilyen törvények, parancsoló figyelmen kívül sok saját, hogy gondoskodjon a szomszéd, és előírja az összes ilyen súlyossága az élet. és a levél a rómaiak, ő parancsolja nekünk, hogy nagy figyelmet fordít e tartozás, a erős, mint az apák a beteg és sürgette őket, hogy vigyázzon a megváltás (lásd. Róm. 15,1). De itt azt mondja, hogy ez a forma buzdítás és a Tanács és egy másik helyen turmixok stb Shea hallgatta nagy erővel, amikor azt mondja, hogy neradyaschie bátyja ellen vétkeznek Krisztus és elpusztítani az épület Isten (vö. 1Kor. 8, 12). "

De ahogy a nő nyomást fog gyakorolni a szomszédja - kiáltom támogatja a tolerancia. És ő élni, mint a keresztény, azaz, hogy a szeretet minden, légy türelmes és alázatos.

Úgy tűnik, hogy minden rendben van. De a hiba nem diszkrimináló vallásos keresztény szeretet és a szeretet a szíve, ami gyakran (különösen ha az emberi szenvedélyek és satu) fordul chelovekougodiya bűn.

Természetesen az életben vannak nehéz helyzetben. És ami a legfontosabb, a komplex érzelmek, amikor a szeretet nem könnyű szétválasztani a lelki a lelki, az önző áldozatot. Néha még a viszonylag egyszerű esetekben nem is ismerik. Itt van egy nagyon tipikus példája. Hasonló történetek hallhatók az ortodox környezetben gyakran. A férje egy idült alkoholista, akik rendszeresen látogatták (és még feltérképezve) otthon a most divatos kifejezéssel „nem”. De a feleségem soha nem szólt semmit, de csak óvatosan ágyba. És reggel is, nem fogok elkezdeni egy beszélgetést vele a ivás és még nem kifogástalan. Annyit szenvedett -, mert a szeretet türelmes, sír csendesen imádkozott ... És Isten meghallgatta az imái! Férj hamarosan meghalt májzsugorodás.

- Ez a hit! Itt van az alázat! - arra a következtetésre jutott az egyik mesemondók. - Én személy dobta, nem élte túl. Élet egy alkoholista senki kívánság - ez egy élő pokol. És ő ... egy szó sem szemrehányás! Ez az, amit a keresztény szeretet!

És a szív kész visszavonni hozzájárulását egy ilyen értékelést. De, ha úgy gondolja, csatlakoztassa a tudat, hogy a szív, akkor nem világos, mi csodálni. Férj élt, mint egy disznó, és meghalt bűnbánat nélkül. De a felesége volt, az ő állítólagos keresztény szeretet ebben az undorító erősíteni. Az alkoholisták valójában gyakran nem tartják magukat az alkoholisták. Mint, ha azt akarom, hogy - dobni. De míg én nem. Én nem csak inni, és a bánattól, I - érzékeny ember. Vagy a barátokkal, a vállalat számára. És akkor, aki vissza? Feleségem egy szót sem szólt ...

De a mi hősnő nem halt meg lelkileg szomszédok? A férj, a pornó, a lánya a paráznaságtól, a sátán gyermeke számítógépes játékok, és minden együtt, beleértve a nagyszüleit hitetlenség származó istentelenség.

„Felebaráti szeretet az a szeretet lelke és a spiritualitás, hanem szánalmat szenvedését állatok - I. Ilyin írta -. A szerelem megalázó, ha az akarat nem irányul lelki tökéletességre szeretett.”