Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Auto Insurance, mint egy üzleti

Tág értelemben, biztosítás egy különleges fajta kapcsolat a két egység között, amelyek közül az egyik - a biztosító érdekli, hogyan védhetik meg magukat, a tulajdon és a felelősséget az előfordulása a különböző mellékhatások. Ebből a célból, ő köt szerződést a biztosítóval oldalán, ahol fel van tüntetve a tárgy a biztosítást, a biztosítási díj, valamint az összeg és a rend a fizetés.A biztosító viszont, miután egy bizonyos tőke, kötelezettséget vállal arra, hogy kompenzálja a kárt a biztosított, ha a biztosítási esemény keretein belül létre a szerződés és az alkalmazandó jog. A cél olyan biztosító, a vállalkozó profit, és a hatékonyság az üzleti számától függ a megkötött ügyletek. Biztosítani kell a pénzügyi fenntarthatóságát a cég csak akkor nyújt elegendő pénztár.

Fontos! Meg kell értenünk, hogy a biztosítók általában, és a gépjármű-biztosítás, különösen egy meglehetősen kockázatos tevékenység, mert az esemény a biztosítási esemény, és ezért van szükség a kifizetéseket, többször is magasabb, mint a díjak, nem függ a vállalkozók az ilyen szolgáltatásokat nyújtó.

Ami a tárgyakat a tevékenység, mint az autó biztosítási üzlet biztosít két, alapvetően különböző irányban:

 • CASCO biztosítás tulajdon - önkéntes, a tárgy közvetlenül szolgálja az autó, ez biztosított esetleges károsodás, valamint lopás;
 • Kötelező biztosítás Kötelező felelősség - figyelemmel felismerte a tulajdon érdekeit gépkocsi tulajdonosok, kapcsolódó kötelezettségek miatt a következménye kár egészségének és életének harmadik felek, valamint a tulajdon (más szóval, a baleset miatt bekövetkezett a hiba a biztosító, a lehetséges kár, hogy a résztvevők a baleset megtéríti a biztosító társaság keretein belül a szerződésben meghatározott).

Ahogy ezt a nemzeti gyakorlat, hogy csak az egyik irányban nem megfelelő. Az a tény, hogy a CTP szigorúan szabályozzák az állami hatóságok, az árak ezen a típusú biztosítás jönnek létre, kizárólag az orosz kormány által. Entrepreneur-biztosító nem befolyásolják a végső költsége a politika. Szakértők úgy vélik üzleti, amelynek célja csak eladni biztosítások CTP, közismerten kifizetődő.

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Viszont a biztosító Hull nyit jó lehetőséget bevételeit, mivel ez azt jelenti, önkontroll árak és a korrekciós tényezőket. Azonban, mivel a magas költségek, hanem azért is, mert nem kötelező CASCO sokkal kevesebb a kereslet a gépkocsi-tulajdonosok.

Az optimális megoldás az üzleti gépjárműbiztosítás kombinációja mindkét irányban, valamint a biztosító hozzáadott értékű szolgáltatások, mint például:

 • értékelés és vizsga;
 • segítségnyújtás baleset esetén;
 • életbiztosítás;
 • technikai segítséget vészhelyzetben.

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Mindezen elemek is szerepelnek a biztosítási költségek.

Kap egy általános képet gépjárműbiztosítás, kivizsgáljuk kapcsolatos kérdések a gazdálkodó szervezet.

Hogyan lehet megnyitni a gépjármű-biztosítás

Ha célja, hogy létrehozza az üzleti végrehajtásában autó biztosítási termékek, mehetsz akár az alábbi módokon. A választás elsősorban attól függ, mennyire van az induló tőke valamint, hogy milyen méretű a vállalat szeretne építeni.

1. lehetőség: Hozzon létre egy biztosító társaság

Ez az opció a legdrágább és időigényes. Amikor megnyit egy biztosító társaság kell, hogy vezérelje a követelményeknek a magyar szabályozás, nevezetesen: • fejezet 48. A polgári törvénykönyv;
 • Törvény „A Szervezet biztosítási tevékenység az Orosz Föderáció”;
 • Szövetségi törvény №40-FZ „On kötelező felelősségbiztosítás a gépjármű-tulajdonosok”.

Szerint a fent említett rendeletek, a biztosító társaság jogi személyiséggel, azaz, hogy a munkavállalási engedély, a szükséges állami regisztrációs legális. egység az adó szolgáltatást.

Fontos! Nem szabad, hogy a charter fővárosban a hitelek és ingatlan található a záloga.

A kérelmek száma az engedélyes abban az esetben, gépjárműbiztosítás is tartalmazza:

 • minimális tapasztalattal rendelkezik a biztosítási Hull és a CTP - 2 év;
 • jelenléte az egyes szervezetek a Magyar meghatalmazott képviselője;
 • hozzáférés automatizált rendszer kötelező biztosítás
 • Tagság szakmai egyesület, amely a biztosítók (RSA) a Magyar Unió és így tovább. D.

A törvény meghatározza a követelményeket a biztosítási portfolió ilyen szervezetek. Méret díj (díjak), hogy esik a CTP biztosítási hajótest teljes nem haladhatja meg a 50% -ot. Azaz, a cég nem tudja csak kezelni gépjármű biztosítás és gépjármű-felelősségbiztosítás, bevonta a szolgáltatásokat kell sokkal szélesebb a pénzügyi stabilitás biztosítására.

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Ebből következik, hogy minden megnyitni a biztosító társaság, akkor szükség van egy nagy induló tőke és jelentős tapasztalattal rendelkeznek a biztosítási szektorban. De ezzel együtt az opciót, vannak más, olcsóbb módon, hogy egy gépjármű-biztosítás.

2. lehetőség A munka, mint egy ügynökség

Ez egy egyszerűsített kiviteli alakja a biztosító, és valójában, ez a közvetítő áramkör. Vagyis azt, hogy nem kell, hogy hozzon létre egy jogi személy, és hogy megkapja az engedélyt. Akkor működik az állapot egyéni vállalkozó, valamint az érdekeit képviselik több jelenlegi biztosító társaságok.

Hogyan kell megnyitni egy iroda gépjárműbiztosítás? Ehhez el kell végezni néhány viszonylag egyszerű lépést:

Az eredmény ez az üzlet áll a közvetítői díj, feltéve százalékában vagy konkrét összeg minden kibocsátott politikát. Hatékonyság teljes mértékben függ a kommunikációs készség, az aktivitás és a szakmaiság. Több ügyfél - több díszített biztosítás - több profit.

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

monetáris díjazást ügynökök ne hozzák nyilvánosságra elfogadott a nyitott, akkor lehet vitatni képviselői egy adott biztosító társaság egy személyes látogatást. Ha úgy gondolja, a vélemények már működő hivatalok, a fizetés között 10 és 30% -a költség a politika.

Az előnye ennek a méret a munka, mint a nyitó magánbiztosító társaság között az a tény, hogy a vállalkozó szinte nincs kockázat. Abban az esetben, a biztosítási esemény a készpénzes fizetések, amelyeket a biztosító, a termék, amelyet a vevőnek eladott.

Fontos! A biztosítási ügynök fenntartásáért felelős a biztosító képviselő adat üzleti titok, személyes adatok bizalmas ügyfél (ügyfelek), valamint a biztonsági kapott készpénz a biztosítók és a helyes használata a formái biztosítást.

Megnyitása biztosítási ügynökség Ezt a rendszert - a leggyakoribb üzleti lehetőséget az autó biztosítás, amely nem igényel jelentős anyagi befektetés az elején, és ugyanabban az időben, amely lehetővé teszi a jó élet.

3. lehetőség közvetítés

Egy másik lehetőség, hogy a saját vállalkozás a gépjármű-biztosítások terén - legyen egy bróker. Broker - egy klasszikus közvetítő. Ez eltér a szer, hogy nem jelentik az egyik fél a biztosítási szerződés. Ő joga van fellépni az érdeke bármelyik fél biztosítási önálló entitás.

Auto Insurance üzleti, hogyan kell megnyitni egy iroda és Casco CTP

Így végző ügynöki tevékenység, vállalkozó szerződéses alapon kaphatnak pénzbeli kártérítést sem a biztosító vagy a biztosítottnak (csak az egyik oldalról) végrehajtása céljából bizonyos funkciókat. Leggyakrabban ez a biztosítók szolgáltatásait igénybe irodák, a legnépszerűbb közülük:

 • Tanácsadás kiválasztásában egy biztosító társaság;
 • segítséget megfogalmazásában a szerződést;
 • kiválasztása az optimális biztosítási termék;
 • karbantartása és módosítása a szerződés, és így tovább. d.

Olyan szolgáltatások, mint köztes szervezetek, általában formájában fizetett fix díjat.

A hatálya alá tartozó tevékenységet kényszerengedélyezésről brókerek. A törvény szerint, hogy legyen egy biztosítási ügynök, meg kell, hogy adja át az állami regisztrációs vállalkozói tevékenységet, de eldöntheti, hogy mi a legjobb, hogy nyissa ki - vagy IP LLC. Ezen túlmenően, a egyéni vállalkozó (vagy a feje legális. Fő) kell rendelkezniük szakmai tapasztalattal rendelkezik a biztosítási ágazat legalább két évig.

Tipp kezdőknek

Mielőtt kinyitná a gépjármű-biztosítás, kívánatos, hogy megszerezzék első tapasztalatokat ezen a területen. Azt is megteheti, tölteni néhány minőségi időt munkatárs az egyik biztosító társaságok, hogy megtudja, a működési elvek, hogy vizsgálja meg a biztosítási piacon, és így tovább. D.

Sajátosságai autó biztosítási mint üzleti igényel a vállalkozó tisztában lenni legutóbbi jogszabályi változások, és a pálya statisztikák megközelítése biztosítási esetekre. Az illetékes szakmai megközelítés a belé vetett bizalom a biztosítók, hogy egy stabil vevőkör, és ezáltal biztosítsa a betevő. Továbbá, olvasd el a részletes információkat, hogyan kell kezdeni a saját üzleti semmiből.

Figyelem! Mivel a legutóbbi jogszabályi változások, jogi információkat ebben a cikkben lehet elavult!

Az ügyvéd tanácsot tudnak adni ingyen - Írja a kérdést az alábbi űrlapot: