D-dimer a terhesség, hogy hogyan kell az elemzés

Terhesség és gyermekvállalás - az egyik leginkább felelős, boldog, és ugyanabban az időben, veszélyes időszakok az életben minden nő. Terhesség, bármennyire is nem szivárog - stressz a szervezetben. Ekkor van egy átrendeződés az összes szervek és rendszerek, amely kapcsolatban van a fejlesztés számos szövődmény, amelyek veszélyeztetik nemcsak a várandós anya, de a baba. Kockázatának elkerülése, szükséges szűrni kell szigorúan az orvos.Az egyik legfontosabb laboratóriumi vizsgálatok ebben az időszakban, amelyre kevés figyelmet az a szint a D-dimer-szint a terhesség alatt.

D-dimer a terhesség, hogy hogyan kell az elemzés

A legfontosabb információkat a D-dimer

D-dimer - egy anyag által alkotott bomlása fibrin. A fibrin felelős véralvadást, az ő forma „dugó”, áthidalva a sebet, például vágások. De amikor a vér fibrin sokat tud részt venni a vérrögök képződését, hogy zárja be a lumen az erek, ami hipoxia és szervi ischaemia.

Ez a feltétel különösen veszélyes a terhesség alatt a magzat, mint bébiétel és a légzés közvetlenül függ az állam a keringési rendszer anya. D-dimer nevezték annak a ténynek köszönhető, hogy két d-fragmenseket fibrinogén fehérje. Szint meghatározásához, meg kell, hogy egy vérvizsgálat D-dimer.

A szint D-dimer

D-dimer teszt egy véradás. Vér a D-dimer vett egy véna. Így várandós anya tartózkodniuk kell élelem és víz 12 órával a vizsgálat, mint a tápanyagok érkező termékek torzíthatja az eredményeket.

Ár D-dimer elemzés függ a város és a laboratóriumban, de általában a tartományban 1500 rubel.

Referatnye értékek

A szervezetben minden egyes ember tartalmazza egy bizonyos mennyiségű D-dimer. A férfi lakosság, és egy fél nem terhes nők, annak koncentrációja nem haladja meg a 500 ng / ml. Index D-dimer fontos meghatározni a kockázatot a szívinfarktus és az agyvérzés.

Meghatározása D-dimer terhes nőknek kell végezni minden trimeszterben, az arány más lesz minden egyes szakaszában.

Általában van egy olyan tendencia, hogy fiziológiás növekedését a D-dimer koncentrációja a terhesség alatt:

  • során az első három hónapban, a szintje a D-dimer, hogy egy félszer magasabb a normálisnál, azaz a 750ng / ml;
  • a következő három hónapban mutató megnövekedett kétszer - 1000 ng / ml;
  • Az elmúlt három hónapban jellemzi megnövekedett szintű háromszorosára - 1500 ng / ml.


D-dimer a terhesség, hogy hogyan kell az elemzés

kamatemelés

Növelje a D-dimer-szint a terhesség alatt - olyan állapot, elég veszélyes, beszéd súlyos megsértése a részét a véralvadási rendszer.

Lehetséges oka a megnövekedett in D-dimer vér:

A szükséges diagnosztikai eljárások

Néhány hagyományos algoritmus vizsgálatok észlelése esetén a magas D-dimer nem. Minden diagnosztikai eljárások vannak rendelve egyedileg beteg alapján, a történelem és az általános állapot.

A legtöbb esetben elegendő, hogy végezzen elemzést a véralvadás, a D-dimer és SfmC (oldható fibrinmonomer komplex). A súlyosabb esetekben szükség lehet konzultálni hematológus, egy endokrinológus.

lehetséges szövődmények

Ha a D-dimer emelkedett a terhesség alatt, akkor van szükség, hogy rendkívül figyelmes, hogy az egészség a várandós anya. Ilyen állapot vezethet súlyos szövődmények:

  • idő előtti hámlás a placenta;
  • spontán vetélés vagy koraszülés (attól függően, időszak);
  • Súlyos magzati hypoxia.

Ezért olyan fontos, hogy végezzen szigorú felügyelete és ellenőrzése a várandós anya.

D-dimer a terhesség, hogy hogyan kell az elemzés

A kezelést kell végezni csak kórházi környezetben. A magas szintű terápia D-dimer a vérben antikoaguláns kell használni (gyógyszerek célzó trombusképződés megakadályozásában), amely lehet közvetlen vagy közvetett tevékenység.

  1. Fraxiparine - utal a közvetlen kereset véralvadásgátlók. Az injekciókat bőr alá a hasba vagy a comb, a kúra 7 nap alatt a szigorú ellenőrzése laboratóriumi vizsgálatok a vér.
  2. Reopoligljukin - a hatóanyagot intravénásán adagoljuk. Amellett, hogy a véralvadásgátló hatása azt méregtelenítő tulajdonságokkal.
  3. Hogy javítsák a vér áramlását előnyösen bevezetésre Actovegin oldatok vagy harangozik.

hanyatlás

Nem kevésbé veszélyes, és koncentrációjának csökkentésére D-dimer a vérben a terhes nők. A veszélyt fokozza az a tény, hogy az orvostudomány még mindig folyik a vita a jogi tartalom szempontjából a D-dimer:

D-dimer a terhesség, hogy hogyan kell az elemzés

Azonban enyhe csökkenése elsősorban a D-dimer vér rajzol kevesebb figyelmet szakértők, magasabb a szintje, mert a veszély egy ilyen állam-szer kevesebb. Ezért nincs szükség további vizsgálatra és speciális kezelés.

De, ha a D-dimer szignifikánsan csökkent (kevesebb, mint 500 ng \ ml), majd ilyen állapotban egy megsérti a véralvadási rendszer. Meg kell alávetni teljes kivizsgálást a hematológus azonosítása érdekében az okok és a kezelés.

Az a tény, hogy csökkenti a szintjét D-dimer nem veszélyeztetett az anyának vagy a babának. Ez azt jelzi, egy súlyos betegség a véralvadás, vagy vér általában. Ez egyszerűen nem képes gyorsan roll up, ami okozhat súlyos vérzés, életet veszélyeztető terhes nők, különösen a szülés során. Ezért kell figyelni, hogy ne csak növeli az indexet, hanem csökkenti azt.