Dermatitis macskák típusú, tünetek, okok, kezelés

Nehéz találni valakit, aki marad közömbös láttán egy vicces bolyhos rögök, szórakoztató út a kusza szálakat. Nem kevésbé csodálatra méltó ok és impozáns felnőtt macskáknak. Sajnos, a földöntúli szépség teremtés hajlamos a különböző betegségek, mint például dermatitis.Dermatitis macskák típusú, tünetek, okok, kezelés

Típusai és okai dermatitis fertőzés

Dermatitis macskák egyszerű és allergiás. Ahhoz, hogy a helyes diagnózis, amely meghatározza a hatékonyságát egy kisállat élvezet, meg kell értenie, hogy mi minősül minden ilyen típusú betegségek.

Egyszerű dermatitis kezd kialakulni abban az esetben, tapintási az állat valamilyen külső inger (farmer ágynemű, átmosni gallér szögesdrót fű). A legtöbb faj a macska család egy kabátot, hogy egy természetes „puffer” a viszonylag enyhe bőr és hatása a alattvalóinak. Ennek ellenére még a gyapjú nem nyújtanak teljes védelmet a kedvtelésből tartott attól, hogy a bőr anyagokat, amelyek befolyásolják negatívan. Egyszerű dermatitis, viszont kategóriákra bontva függően eredetű:

  • traumatikus;
  • termikus;
  • parazita
  • kémiai;
  • fertőző.

Karcolások, horzsolások és egyéb mechanikai sérülés a bőrön vezethet traumás dermatitis. Ugyanakkor, a sugarak a perzselő nap, vagy a kedvtelésből tartott megható meleg tárgyakat is hagyott nyomot a bőrt és a termális dermatitis. Itch atkák, amelyek képesek merülni mélyen a bőr okozó parazita formája a betegség. Kémiai bőrgyulladás jelentkezik eredményeként expozíció a bőr savak és lúgok. Ha a sérült bőrfelületre alakul patogén mikroflóra, akkor beszélhetünk egy fertőző formája a betegség.

A bőrrel érintkező egy állat bármely allergén okozhat allergiás dermatitis, az a tünetek súlyosságától függ fajtája és élettani jellemzői a macskát. Megállapította, hogy az atópiás dermatitisz hajlamosabbak szőrtelen állatok. A betegség egy gyulladás a bőr, ami képződik, mint a reakció a hatását a különböző típusú allergének. Az immunrendszer a macska reagál egy bizonyos anyagra, azt elutasította. Ez gyulladást okoz az érintkezési egy adott allergén. Ez a reakció lehet a különböző anyagok, beleértve a háztartási vegyszerek, kozmetikumok, élelmiszerek. Az viszont, allergiás bőrgyulladás is oszlik:  • pin;
  • „Flea” (amelynek szezonális minta);
  • atópiás (miatt a genetikai hajlam, hogy a betegség);
  • élelmiszer.

A tünetek a dermatitis macskák

Dermatitis macskák típusú, tünetek, okok, kezelés
A fő tünetek a betegség kis noduláris formában kiütés a bőrön az állat. Lokalizáció előfordulhatnak különböző helyeken a szervezetben kedvence. Attól függően, hogy a betegség stádiumától, és alakja bőrkiütés kiterjedhet az egyes testrészek (a fej, a farok tövénél a belső oldalán a comb), vagy az egész testet fedő. Mindenféle dermatitis kíséri súlyos viszketés. A macska válik nyugtalan, miközben megpróbálja fésű a sérült területen, amely tele van a felül a másodlagos fertőzés. Amikor az érintkező allergiás bőrgyulladás az állat bőrén apró göbös elváltozások előfordulhatnak. Úgy vannak kialakítva a kapcsolatot az állat bőre olyan típusú allergén.

De ez a fajta betegség sokkal ritkább, mint az azonos „bolha” dermatitis, azzal jellemezve parancsolata kis csomók a macska testét. Ez a fajta betegség gyakran szenvednek túlérzékenység a harapás a külső paraziták az állatok. Úgy véljük, hogy a „bolha” dermatitis leggyakrabban befolyásolja a macska a nyáron és ősszel. Még ha egy bolha csípése kedvence, ő nem vette a testét, folyamatosan fogmosás az állat harapása. A bőr a harapás állandó karcolás fájó pillantást vannak plakkok és granuloma. Ezen a ponton, sokkal vékonyabb haj, és egy olyan elhanyagolt állapotban és minden eshet, felfedve a sérült bőrt.

Dermatitis macskák típusú, tünetek, okok, kezelés
A legnehezebb a atópiás formája az allergiás dermatitis, ami abban nyilvánul meg bőrszárazság, növekvő viszketés, bőrpír és melasz. Talán a megjelenése különböző méretű plakk és javítások homályos határokat. Ha nem hagyja abba a kapcsolatot az allergénnel okozhat sírás eróziót és gennyes. A betegség változhat akut fázis a kihalás. De ez nem ringatja éberségét a macskák gazdái, mert nem megfelelő kezelés, a betegség képes visszaesések.

A leggyakoribb típusa az atópiás dermatitisz olyan élelmiszer, amelyben a gasztrointesztinális traktusban fejlődtek antitestek az egyes takarmány-összetevők. Annak ellenére, hogy ez nem mindig könnyű érteni, hogy milyen terméket, így az állat reagál, meg kell határozni az ugyanazon allergén. Atópiás dermatitis érzékenyek a fajta macskák minden korosztály számára. Szintén nyilvánvaló a fő, valamint más típusú bőrgyulladás - az állat lesz nyugtalan, a testen vannak kis kiütés, amely arra törekszik, hogy a kedvtelésből tartott fésű. Annak megállapításához, a jelenléte bizonyos élelmiszer-allergiát a macskáknál is csak megszüntetése révén diéta.

Kezelésére és megelőzésére

Annak megállapítása érdekében, hogy pontos diagnózist kell összevetni a klinikai tünetek anamnézis. Csak ezt követően lehet adni közvetlenül a kezelés. Ezt legegyszerűbb a szakember. A kontakt dermatitisz, elsősorban megszüntetésére külső inger, helyileg alkalmazott gyógyító kenőcsök, gélek, immunterápia végezzük.

Gennyes bőrgyulladás esetén a hangsúly a helyi kezelés a bőr sérült részét fertőtlenítő oldatok és az antibiotikumok. Egy elhanyagolt állapotban előírt tömöríti kenőcs Vishnevsky. Az alkoholtartalmú oldatok vezethet gyógyszer okozta dermatitis. Alternatív módon, általában rendelt fertőtlenítő kenőcs. A bőr a harapás a karcolás a gyulladt nézd meg vannak plakkok és granuloma.

Megelőzése dermatitisz macskák a megfelelő ellátást az állat, megfelel a higiéniai szabályok és a kiegyensúlyozott étrend.