Dermatitis macskák tünetei és kezelése

Amikor a macska hirtelen elkezd vakarja dühösen elkezd kiesni haj egyes részein a bőr, bőrpír vagy kiütés, a tulajdonosok általában feltételezett allergia. Mi az atópiás bőrgyulladás, milyen típusú bőrgyulladás találhatók, miért történik a macskák, hogyan kell gyógyítani - ezekre a kérdésekre válaszolunk a következő cikkünkben.Dermatitis a legtágabb értelemben - egy gyulladás a bőr egy állat, például egy macska (vagy személy), amely akkor következik be hatása alatt a károsító tényezők - kémiai, fizikai vagy biológiai. Elég gyakran dermatitis macskák az eredménye a különféle allergiás reakciók, mint például az élelmiszer-allergia. Ez a fajta dermatitis fordul elő, hogy a macskák nevezik atópiás dermatitis. Jelei dermatitis nehéz kihagyni: a bőr begyullad, viszkető, a macska elkezd viszketni. Lehetséges hajhullás érintett területet. Ha a bőr a macska van a szétszórt kis csomók - ez a fajta dermatitis hívják Miliáris. Általános elvei az atópiás dermatitisz kezelésében mutatjuk be a cikk „Allergia macskák.”

Típusú bőrgyulladás előforduló macskák

A kontakt dermatitisz macskák - bőrreakció érintkezve allergének, vagy irritáló. A macskáknál, ez a fajta dermatitis nem gyakori, mert a bőrük védi shorstnym fedelét. Kezelés A kontakt dermatitisz macskák, mindenekelőtt az eltávolítása az inger, akkor a dermatitis általában elég gyorsan elmúlik.

A leggyakoribb típus a dermatitisz macskák - egy bolha dermatitis. Nézzük meg részletesebben.

Flea dermatitis macskák

Kevesen tudják, hogy az oka a allergiás reakció lehet egy kis harapás egy bolha. Mivel a specifikus reakció a macskák bolhacsípés dermatitis tünetei leggyakrabban. Ez az egyik leggyakoribb allergiás bőrbetegség macskák nevezik bolha dermatitis.A bolhák - fakultatív paraziták, vagyis amíg tudnak túlélni gazda nélkül. Azonban magányos életet nehezebb, éhesebb és rövidebb: optimális körülmények között, a felnőttek élnek, körülbelül egy év, és nem host is nyúlik 3-4 hónap. Ezek a rovarok nem él tartósan ugyanazon állat néha bolhák harap a macskát, majd azonnal hagyja. Ebben az esetben lehet, például az, hogy a tünetek a bolha dermatitisz az állat, és nem bolhák. petét is elhalasztja mind az állatokra és a környezetre.

Tünetei bolha dermatitis macskák

Jellemző tünetek az allergiás reakció a bolha csípése:

  • viszketés,
  • kiütés a bőrön mentén vissza, különösen a lumbosacral területen, a belső felületén a hátsó lábak, a has, a fej és a nyak,
  • alopecia (kopaszság),
  • száraz seborrhea,
  • eosinophil graluloma.

Diagnózis a bolha dermatitis

Kezelése bolha dermatitis macskák

Hogyan kell kezelni a bolha dermatitis macskák? Tünetek, amely megnyilvánul, mint egy bolha dermatitis, különböző lehet, és a kezelés ugyanaz lesz. És abban az esetben egy kis gyulladás, és abban az esetben, Miliáris dermatitis (megjegyzés: nem „milliárd” és Miliáris - a kifejezés jelenléte csomók a bőrön) kezelés, hogy távolítsa el az allergénnel, azaz bolhák. Kedvence fogják kezelni ezeket a parazitákat; Azt is el kell, hogy kezelje az összes állatok, amelyek vele a kapcsolatot, és a környezetet. vállalkozás sikere mellett attól függ, mit egy felelősségteljes megközelítést pusztulása bolhák a környezetben. A beteg macska, és az összes többi a kezelendő állat hatékony gyógyszerek protivobloshinymi állandó akció.

A lakás alaposan meg kell porszívózni, a tartalmát a porszívó zsák - éget. Különös figyelmet kell fordítani azokra a helyekre, ahol a macska általában pihenni. Ezután az egész lakás feldolgozásához szükséges gyógyszereket, gátolja a növekedést a rovarok. Ezeket az intézkedéseket meg kell ismételni mindaddig, amíg a teljes eltűnését a bolhák. Amikor a rovarcsípés megáll, bőrgyulladás tünetei a macska fokozatosan elmúlik.

Megelőzése bolha dermatitis macskák

Meggátolja a bolha dermatitis a macska elég egyszerű. Ahhoz, hogy kezelni rendszeresen protivobloshinymi gyógyszerek. Gyakran egy egyszerű protivobloshinogo gallér nem lesz elég, akkor jobb használni vele, és így tovább, például cseppek a mar nem hiteles gyártók. Még ha a macska otthon marad egész életében, és nem jön ki sétálni, ez nem egy elleni védelem bolhásságának. Rovarok jöhet ki a házból, akkor azokat az utcáról. Ezért preventív kezelése bolhák kedvence szükséges minden esetben.