Ha van egy fogfájás, hogy lehet tenni otthon

Miért fogfájás - a mechanizmus fogfájás

A fogat tagjai dentin szilárd, ezen kívül ez vonatkozik zománc (fogak ad fehér színű), és van egy üreg belsejében. A fog üreg kötőszövet, erek és idegek - cellulóz. Ha sérült dentin és a fogzománc, cellulóz kommunikál orális beléphet kémiai vegyületek az élelmiszer és a baktériumok. Ez vezet irritáció a cellulóz-és idegi fejlődés a gyulladás. A gyulladás miatt az aktív anyag prosztaglandinok immunrendszert, mint más szövetekben lokalizáció leromlását okozza véráramlás (hiperémia), idegi irritáció és duzzanat. Ez adja meg a duzzadási intenzitását fogfájás. Ez akkor fordul elő, mert a tágítható a korlátozott duzzadási a cellulóz és a dentin összenyomja az idegvégződéseket.Amikor a fogam - az okok és jellemzői kijelző

Ha van egy fogfájás, hogy lehet tenni otthon

Az akut fájdalom fogászati ​​fő megnyilvánulása több kóros folyamatok különböző mértékben befolyásolja a cellulóz- és a fog ideg. Ezek közé tartoznak:

 1. Mély caries - károsodás fogzománc és a dentin, ahol a zagyot amely összeköttetésben van egy szájüregben. Ebben az élelmiszer, amely egy kémiai irritáló és a baktériumok adja meg a cellulóz, ami irritációt. Ezért a fájdalom gyakran előfordul, étkezés után. Miután tiszta, meleg vízzel csökken a fájdalom intenzitását fertőtlenítse a szájüreg és a fogak.
 2. Pulpitis - gyulladás a fogbél. A fájdalom ebben az állapotban súlyos,, véletlenszerű, tekintet nélkül arra, ételek vagy italok. Gyakran fogbélgyulladás erős fájdalom fejlődött az éjszaka folyamán. Néha pulpitis alakulhat kezelés után a fogorvos, alatt tömítést, így ez jellemzi a roham a lüktető fájdalom. A gyulladás elterjedése a lágy szövetek, az arc, duzzanat a arcát alakul.
 3. A periodontitis -fejlesztés a gyulladás a szalagok, hogy tartsa a fogak az alveolusok a pofák. Sajgó fájdalom egy periodikus növelése a fájdalom intenzitásának és a későbbi alábbhagyott. Fájdalom súlyosbítja nyomást gyakorol az érintett fogat, az íny körül hyperaemizációs és vizenyős.
 4. Perikorinitisz gyulladás - lágyrész a területen, ahol az új fogat vágni. Ez a gyulladás gyakran alakul ki a gyermek első életévében, amikor a folyamatok intenzív növekedés tejfogak fordul elő. A gyermek ebben a nyugtalan, nem alszik, nézve figyelemre méltó ínygyulladás a fogzás. A felnőtt ember perikoronit gyakran alakul ki, amikor elkezdi, hogy kitör bölcsességfog (8. moláris), amely kíséri a kialakulását „Hood” az ínygyulladás a sarokban az állkapocs.
 5. A helytelen kezelés -in Ebben az esetben a fogak fájdalom alakul ki a tömítés után fogat eltávolítása nélkül az ideg és annak kezelése csatornák. Gyulladás fejlődik elégtelensége miatt feldolgozási megoldás antiszeptikus telepítési helye a tömítés. Eltávolítása után a lehető ideg megőrzése sajgó fájdalom egy ideig, amely aztán átadja a saját, vagy miután a fájdalom gyógyszereket.
 6. Ínygyulladás (fogínygyulladás), majd expozíció az érzékeny dentin alatti - nem állandó fájdalom, fokozott harapás vagy érintkezésbe étellel a méhnyak. Ínygyulladás gyakran kíséri egy kellemetlen szag.
 7. A fájdalom kialakulásának a koronát - ez történik következtében helytelen elkészítése a fog a fogpótlás. Így vannak komplikációk tömítés után csatorna formájában perforációk (képező nyílásokat kezelés során, amelyen keresztül egy csatornán hiányzik) fertőzés, apikális tályog (gennyes kis üreg a gyökércsúcs), a fennmaradó otlomok fogászati ​​eszközök a csatornában. A fájdalom általában fáj a természetben, a megjelenése nem függ össze a táplálékfelvételt.


Lehetséges klinikai lehetőség felkelti a figyelmet, hogy az arcát duzzadt, de a fog nem fáj. Ez nem zárja ki, vagy kóros gyulladás a fog. Ez a változat akkor lehetséges, ha az áramlás a gyulladás a fogat depulpirovannnom (távoli cellulóz- és idegi csatornák kezelés során). Ez a jelenség az is az oka a látogatás a fogorvos.

Mi köze a fájdalom kialakulásában?

Ha van egy fogfájás, hogy lehet tenni otthon

A legjobb megoldás, ha a fogfájás, az azonnali látogatást a fogorvoshoz. De gyakran vannak olyan helyzetek, amikor egy adott időpontban nem lehetséges, hogy látogassa meg a fogorvosi (éjszakai, távolságukat a város), és a fájdalom elviselhetetlenné válik. Ezekben az esetekben, ha erősen fogfájás, segítenek az egyszerű ajánlások, hogy lehet tenni otthon:

 • végre orális higiénés eljárásokat rta- erre óvatosan távolítsa el az ételmaradékokat, amelyek irritálhatják a pépet, és a fogmosás;
 • használjon bármilyen nem-szteroid fájdalomcsillapítót a otthon kit (ketanov, Analgin, tempalgin). A terhesség, a dózis a gyógyszeres kezelés nem kívánatos, ugyanakkor jobb a technikákat a helyi intenzitásának csökkenése a gyulladásos folyamat;
 • öblítse ki a száját szódabikarbóna oldattal (egy pohár meleg vizet hozott teáskanál szóda), amely enyhíti a gyulladást és a fájdalmat.
 • megpróbál, hogy ne lélegezzen a szájon keresztül, mint a levegő áthalad a fogak provokálhat fájdalom amplifikációs ott;
 • fejlesztése során a periodontitis, valamint segít enyhíti a fájdalmat hideg kötődés a gyulladás helyén - általában egy darab jég alkalmazott a fogat vagy pofa a vetülete a fájdalom;
 • A malocclusion, fokozódik a fájdalom, meg kell tartani a szája kissé nyitva;
 • hatékony módszer az akut fájdalom a mellékletet a fog és az íny körül áztatjuk vodka gyapjú - mint az alkohol felszívódását a szövetekben, azt egy érzéstelenítő hatása. Az alkoholt ebben az esetben használat nem kívánatos, mivel ez kémiai égést idézhetnek orális szövetekben. Egy változata, egy ilyen esemény, egy feldolgozó-alkoholát (30% -os oldat) Calendula;
 • alkalmazása között az íny és a szájnyálkahártyán egy kis darab sertészsír, amely segít eltávolítani a pépet duzzanat és csökkenti nyomást a idegvégződések;
 • Akkor öblítse a szájüregben gyógynövénytea gyulladásgátló tulajdonságokkal - zsálya, orbáncfű, vagy kamilla;
 • bőr masszázs a tenyér között az ujj 1. és 2. révén egy jégkocka - ez reflexképző zóna, amely csökkenti a hatását a fájdalom. Masszázs kell végezni a kezét a beteg fogat.

Mindezek a tevékenységek tüneti kezelés, amelynek célja egy ideiglenes csökkentését súlyosságának gyulladás és fájdalom. Maga a kóros oka a fogak betegség, nem szüntetik meg. Ezért a következő esemény egy látogatás a fogorvos, aki befejezi terápiát.