Helyes madárház saját kezével

Helyes madárház saját kezével
Ha van egy madár, az azt jelenti, hogy egészséges legyen a kertben. Valóban, a madarak előfordulását a területen a legmegfizethetőbb módja, hogy a természetes védelmet. És e a védelme sokkal olcsóbb. zöldebb és hatékonyabb, mint a vegyszerek használatát.De, hogy a kertben madarak telepedtek, meg kell teremteni a szükséges feltételeket ehhez, amelyek közül az egyik a rendelkezésre álló ház madarakra, amely egyszerűen nevezik madárház.

Fogunk beszélni, hogyan lehet a helyes madárház kezével. Semmi sem különösen összetett, és látni fogja, hogy a termelés a legegyszerűbb változata a madárház alatt erő bármely kertész.

Birdhouses a leggyakoribb típusú mesterséges lakás. ahol a madarak szeretnek rendezni. Az alábbi ábra azt mutatja, többféle fészekdobozok különböző madarak.

Helyes madárház saját kezével

és - a seregélyek, b - az gorihvostok in - a Légykapófélék, Lemmings, g - a pikas

Ismerkedés a gyártás a madárház. tisztában kell lennie számos fontos pont.

Először. tábla (vagy födém) nem lehet vékonyabb, mint 2,5 cm 2. Vékonyabb vagy rétegelt házak a mi éghajlati körülmények nem alkalmasak, azaz a. a. legyen túl hideg, és ők túl hangátvitelt biztosít. Ebben az esetben, akkor bármilyen fa deszka.

Másodszor, ha a seregély ház feltöri, akkor alaposan meg kell caulked, elkendőz gitt.

Harmadik. tető vagy fal kellene levehető, így évente egyszer tisztítsa meg a madárház, az összegyűlt szemetet.

Negyedik. homlokfal a házban nem lehet sima, de durva. különben a madár nehéz lesz kap azon kívül. Ezért d Oski kezelt csak a külső. hátránya, hogy továbbra se gyalult. Ha van egy tábla kezdetben sima, majd a belsejében, hogy jobb érdessé a saját, hogy több vízszintes fémfűrész nadpilov a falon. Megkönnyítése érdekében a kibocsátás madarak kívül az egész házat úgy kell elhelyezni, enyhe előre sovány.

Az alábbiakban egy univerzális rajz tojóláda minden méretben. Ez a legegyszerűbb változata a standard gyártásához chetyrehstennogo négyszögletes ház lapos tető. Átméretezése felfelé vagy lefelé 20-30 mm nem lesz kritikus.

Helyes madárház saját kezével

Ha azt szeretnénk, hogy egy madárház egy másik típusú, a méreteit is kiszámítható függetlenül, kezdve az adott lehetőségeket.

Fedjük ebben az esetben jobb készült lemezek jobb vízelvezetés, mint azt eredetileg itt történik ne billenjen. Ha nincs lemez, meg kell tenni a hasonlóság (a lényeg, hogy volt ráják) más anyagból.A lyukat fúrt csapolónyílás zárójel vagy prodalblivayut véső. F vagy a legtöbb madár további tornácok nem kell közel a csap lyuk. De nem rossz. ha a közelében egy kis porszem - néhány madár szeretnék leülni és nézni, mielőtt repülni a fészket. Minden lapot óvatosan kell beállítani, hogy egymással, és húzza meg a csavarokat. Felhívjuk figyelmét, hogy szükség van, hogy lezárjuk a fennmaradó hiányosságokat.

Gyűjtsük birdhouse előnyösen a következő sorrendben. Először is, a hátsó falon van szükség leszegez bárban, amelynek révén a fészek van erősítve egy fa vagy egy rúd.

Helyes madárház saját kezével
Ezután aljához csatlakoztatva az oldalfalak, majd rögzítve egy elülső, és végül, a hátsó a szalag. Ezután állítsa be a felső fedelet. Levehető fedél szükséges rögzíteni (a horgok, vagy egyszerűen primotat drót), hogy elkerüljék elfújja az erős szél. Az alján költőládát öntsünk egy réteg friss forgács.

Megjegyezzük, hogy n értéke egy részecske kevésbé valószínű, hogy rendezni a világos vagy csak otstrugannyh házak. Ezért egy új házat, akkor nem állíthatja, hogy festeni szaglás festett vagy halvány festék.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha lefagy egy madárház egy hátsó kanyarban. akkor nem rendezi.

Milyen magasan akasztani a madárház? általában házak

Helyes madárház saját kezével
Madár kerül szinten 5-8 méter. Általában ez elég, néha lefagy, és Belo w - a területen 3-4 méter. Azonban a zajos. zsúfolt helyeken birdhouses kell erősíteni magasabb, mintegy 10 méter.

Sok madár tartására viszonylag egyenletes szerényebb házak, mint a madárház. Verebek tartalma gyakran szűk térben fekvő hullámai alatt egy lapos tető pala, vagy letétbe alatt területe, amely a tetőgerinc.

Amikor szóló tégla fal, kerítés tetején a cha STI maradhat egy niche - két tégla magassága és mélysége egy fél tégla. Ilyen eltemetett n Ishi kívül plakk csapolónyílás. Ezek a „lakások” szívesen feltölti mellek. seregélyek. Légykapófélék. búbos banka. verebek.

Legnépszerűbb:

  • Eszközök tárolására kerti szerszámok C év egyes termelők felhalmozódik arzenálját különböző eszközöket. Elkerülhetetlen, hogy felmerül a kérdés - hogyan kell tárolni kerti szerszámok? Ő zsibbadt - ásó, lapát, gereblye, kapa, kasza, vasvilla, ploskorezy. És mégis gyakran.
  • Hogyan és mikor kell etetni a paradicsom Paradicsom, mint más növények, szükséges a rendszeres műtrágyázás során növekszik. Különböző időpontokban a tenyészidőszak megtermékenyítés kell más. Az előállítási eljárás a gyökér és a levél. Nézzük meg ezt a kérdést.
  • Mit nem lehet tenni a komposzt halom Tehát úgy döntött, hogy nem dobja el a salakanyagok a szemétbe, és valami újrahasznosítása és újra. Nevezetesen, úgy döntött, hogy a komposzt a kertben. A tökéletes megoldás! De. Nem jó minden.
  • Ahhoz, hogy a céklát is édes Sok kertészek csoda -, hogyan kell gondoskodni céklát, hogy az édes zöldségeket? Miért van egyes gyökerek nőnek édes és lédús, élénk színek és szép textúra, és más üreges, íztelen, színtelen és íze keserű? Valami természetesen függ.
  • Ammónia víz a kertben sok háztartási vegyszerek sikeresen használják a kertészetben. Sem kivétel és az ammónia vízben. Az ammónia a víz egy 10% ammónia-oldatban, és így egy nitrogénatomot tartalmazó hatóanyag. Ammónia vízzel biztonságosan el lehet használni, mint egy nitrogénműtrágya.
  • Annak érdekében, hogy az uborka nem hagy sárguló Sok kertészek növekvő uborka szembesülnek a csapás sárguló levelek. Sőt, sárgulás előfordulhat bármely szakaszában termesztés. Ahhoz, hogy hatékonyan kezelni ezt a problémát, célszerű, hogy megtudja, annak okait. Szabályok megsértése a mezőgazdasági technológia a leggyakoribb oka.
  • Melyek a talajok talajtípus számára fontos növényi növekedést több okból is. A talaj biztosítja gyökerek növényi tápanyagok, a víz és a levegő. A talaj is szolgál, hogy biztonságosan tartsa a növényeket. Abból, amit talajtípus elterjedt a területen.
  • Öntözés palánták hidrogén-peroxid Szeretnénk ajánlani egy egyszerű, de hatékony eszköz gondozásában a palántákat. Ez körülbelül hidrogén-peroxid. Előkészítése eszközökkel történő hígításával két evőkanál 3% hidrogén-peroxid egy liter vízben. Egyes kertészek ajánlani korlátozott.

Ön is érdekelt: