Hogyan léggömb felfújásához héliummal otthon

Ahhoz, hogy a nyaralás egy show, meg kell vennie minden változást, különösen, amikor a díszítő hall. Tarka léggömbök felfújt héliummal, hozzon létre egy egyedi hangulatot ünnepélyesség. Velük lehet, hogy egy élénk képet, de van egy sajátossága hélium - a gáz illékony, és töltött léggömbök őket, gyorsan fújva, a készítmény repülő léggömbök kell felfújni jobb az esemény előtt. Néha képzés egyszerűen nincs idő, és olyan mohón ünnepe zajlott! Próbáljunk létrehozni hélium otthon, és megtanulják, hogyan kell helyesen tankoljanak őket ballonok.Réz-szulfát-sót és

Hogyan léggömb felfújásához héliummal otthon
Nem kell, hogy egy vegyész kezdők és rendelkeznek olyan speciális ismereteket, hogy megtanulják, hogyan kell keverni több összetevő létrehozásához szükséges egyetlen kémiai elem. Felfújja gyöngy hélium otthon használata nélkül gázpalack nem lehetséges, az összes anyagok reagálnak, és hőt termelnek és a gőz kvalitatív gelezamenitelyami. Például, akkor létrehozhat egy „repülő labda” réz-szulfát és nátrium-klorid. Amellett, hogy a fő alkatrészek van szükségünk hideg víz, literenként üveg és fólia kisütéshez.

A folyamat gyors kémiai reakció, így szüksége lesz egy asszisztens, aki fogja viselni a labdát a palack nyakába, amely kiárad 80 g. közös finom só és azonos mennyiségű réz-szulfát.


 1. Nyomja meg a nyak egy ujjal, hogy a reakció nem megy előre. A fóliát vékony csíkokra vágjuk (lemez 20/20 cm), és öntsük az üveget.
 • Közepéig a tartalmát egy üveg tele hideg vízzel: reakció azonnal kapcsolja ki a tartalmát egy homogén gáznemű tömeg, amely termel sok hőt, így tettem a nyakába a léggömb.
 • 3-5 másodpercig tál töltött egy átlátszó gáz, ha prilovchilis a reakciót egy üveg elég felfújni 2-3 labdát.
 • Ezzel a módszerrel, meg kell, hogy kövesse néhány óvintézkedést. Palack kell előzetesen mártott hideg vízben annak érdekében, hogy ne égesse az ujjak, annyi hőt a kémiai reakció.
 • Tartsuk meg kell karnyújtásnyi: ha a labda lecsúszik a nyak, a gáz nem károsítja a bőrt, az arc és a nyak. • Szódabikarbóna és ecet

  Hogyan léggömb felfújásához héliummal otthon
  Tedd hélium labdák teljesen biztonságos módon, segítségével szódabikarbóna és ecet. A reakciót keletkezhet a ballont, és az üveg, így az egyik elem. l. szódabikarbóna majd közvetlenül a tálba. Továbbá, egy üvegben kell önteni 50 g. ecet, hogy a labdát a palack nyakába, és fordítsa fejjel lefelé, hogy a hamu hullott a palackot. Reakció megy gyorsan, hogy nem ad ki sok hőt, és teljesen biztonságos az emberre. De ő az egyetlen hibája az egyes új labdát legyen tiszta, száraz üvegedényben, különben a reakció nem megy végbe.

  Hogyan léggömb felfújásához héliummal otthon
  Ha még nem elsajátította a technikát készítés gelezamenitelya, lehet kapni gázpalackok, amelyeket fel lehet használni, hogy felfújja a ballonok. A tetején van egy kis méretű cső, és ahol a labda kerül a farok. Tartsa a labdát a kibocsátás alatt a gáz, hogy nem tört. Crane nyitni simán, miután a labda megszerezte a kívánt alak és térfogat, nyakkendő farok. Ipari hélium belül tartani 2 napig, így a labda gyorsan vzmoet a mennyezet, és tartsa!

  Modern tartályok ellátva lassító áttételek, amelyek jelzik a nyomást, és a maradék gáz. Izzó keresztül ballont 2-3 másodpercig. Ha a golyó célja a hosszú távú használatra, lesznek fóliázva, számukra a tartály kell egy speciális adapter. Egy ilyen labdát nyomás a hengerben kell igazítani a hagyományos fél sebességgel.

  Ha úgy dönt, hogy vesz egy üveg, olvassa el a óvintézkedést és tárolási módszerek: vigyázok rá napfénytől és nedvességtől, tárolni hélium kell csak nyitott tér a lombkorona pozitív hőmérsékleteken. Megengedhetetlen érintkező henger tűz, mert a robbanás történik, ami visszafordíthatatlan következményekkel jár.