Hogyan válhat egy soknyelvű 9 tipp a nyelvtanulás

Hogyan válhat egy soknyelvű 9 tipp a nyelvtanulás

Néhány ember úgy gondolja, hogy van egy speciális gén, amely lehetővé teszi a tanulást, több nyelven. Tény, hogy tudja 5-8 idegen nyelven - ez nem egy különleges ajándékot, vagy akár év kemény munka. Higgy benne, és mindenki tudja, és kövesse a 12. szabályok tapasztalt poliglottjainkkal.1. Ismerje meg a megfelelő szavakat a megfelelő módon.
Megtanulni egy új nyelvet - ez azt jelenti, új szavakat tanulni, sok új szavakat. Néhány ember úgy gondolja, hogy van egy rossz emlék a szavakat, hogy feladja, és kiesnek a tanulás. De itt van a lényeg: nem kell, hogy megtanulják a szavak a nyelv, hogy beszéljen vele.

Tény, hogy nem tudod, hogy minden szava anyanyelvüket, de jó beszélni vele. Csak 20% -a az erőfeszítés, hogy memorizálni az új idegen szavak nyújt Önnek 80% a nyelv megértését. Például az angol, 65% -a írásos anyag csak 300 szót.

Ezek a szavak nagyon gyakran használják, és ez a rendszer működik minden más nyelveken. Megtalálható ezek gyakran használt szavak vagy egy bizonyos témát, és azt a gyakran használt szavakat rá.

2. Vizsgálja meg a kapcsolódó szavakat.
Most már tudja, egy csomó szót egy nyelvet fognak tanítani. Bármilyen nyelvet is elkezdték tanulni, tudod, legalább egy pár szót, így elkezd tanulni „a semmiből” valójában lehetetlen. Kapcsolódó szavak - egy „igazi barátok” szót az anyanyelvén, ami ugyanazt jelenti.

Például, az újlatin nyelvek - francia, spanyol, portugál, olasz és mások - sok kapcsolódó szavakat az angol nyelvvel. Angol eredetileg kölcsönzött ki a normannok során a honfoglalás, ami tartott több száz éve. Akció, nemzet, csapadék, oldat, frusztráció, a hagyomány, a kommunikáció, kihalás, és több ezer más szavakkal végződik: „-tion” pontosan ugyanazt a hangot a francia, és azonnal használni őket hozzászokott a kiejtés.

Csak változtass „-tion”, hogy „-ción”, és akkor kap ugyanaz szót spanyolul. Változás a végén „-zione” - olasz „-ção” - portugál. Sok nyelven, vannak olyan szavak egy közös gyökér, amelyen a hang egy kicsit más. De még mindig meg kell próbálni nehéz, hogy nem érti, mi forog kockán. Például, Hélicoptère (francia); porto, Capitano (olasz); Astronomia, Saturno (spanyol).

3. Nem kell utazni.
A másik ok (vagy kifogás, hogy ez hogyan néz ki) elutasítása idegen nyelv tanulására, hogy az emberek nem látogasson el egy másik országba, ahol beszélt ezen a nyelven. Nincs pénz, idő, és így tovább. D. Hidd el, a levegőben egy másik ország semmi, ami miatt hirtelen elkezd beszélni egy idegen nyelvet. Vannak olyan esetek, amikor az emberek éltek évekig egy másik országban, és megtanulják a nyelvet.

Ha szükség van, hogy belevetik magukat egy idegen nyelvet, nem feltétlenül kell megvenni a repülőjegyet - meg tudod csinálni az interneten. Ha azt szeretnénk, hogy hallgatni a beszélgetéseket egy idegen nyelven, az online erőforrás TuneIn több mint 100.000 valódi rádiók a világ minden tájáról.

Ide Amazon vagy az eBay országban, amelynek nyelvét tanítani fog (pl amazon.es, amazon.fr, amazon.co.jp, és így tovább. D.), és vásárolni a kedvenc film vagy TV-sorozat egy idegen nyelven. Hírek használhatja az online szolgáltatást a különböző országokban, mint France24, a Deutsche Welle, a CNN Español és még sokan mások.

4. Mi a vonat a Skype-on, és nem csak
Tehát, ha már van valami hallgatni, hogy mit kell nézni, és még olvasni, és mindezt egy meleg és kényelmes, egyszerűen otthon. Most jön az ideje a következő lépés - a beszélgetést anyanyelvű. Általában, ha a cél az, hogy a nyelv tanulmányozására tartalmaz beszélgetéseket, akkor a tételt kell lennie az egyik első.

Tegyük fel, hogy elkezdi tanulni egy idegen nyelvet. idő megy egy kicsit ki, hogy megtanulják az alapvető szavakat és megismételni, amit már ismer. Majd azonnal kapcsolatba léphessenek anyanyelvű, és elkezd beszélni velük.

Az első párbeszéd, akkor nem kell sok szó, és ha elkezdi a beszélgetést követően azonnal megtanulták, ugyanazon a napon jelenik meg hiányos szókincs és akkor képes lesz arra, hogy adja hozzá a hiányzó kifejezések használatával szótárban.

Négy vagy öt óra, akkor ideje megtanulni egy pár szót egy másik nyelven, és számuk kívánatos, hogy ezeket a szavakat és kifejezéseket, mint a „hello”, „köszönöm”, „Te is ismételje meg?” És a „nem értem”. Minden szava az első párbeszéd megtalálható a kifejezés könyvet.

Most, hogyan lehet megtalálni egy-egy anyanyelvi és előírni, hogy a társadalom. És ez nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik. Például az oldalon talál Italki szakmai tanárok, a nem formális oktatás, és még egy haver.

Ezen felül, akkor a Google Translate és a folyamat megtanulja az adott szó a párbeszédben. Ez nem átverés, mert a cél -, hogy megtanulnak beszélni és jól csinálni.

5. Ne pazarolja a pénzét. A legjobb források - ingyen.
Mert állandó figyelmet az anyanyelvi érdemes fizet, de mint látható, a tanfolyamok általában egy fillért sem. Ami a többi szempontjára oktatás - nem világos, hogy miért több száz dollárt fizetnek, ha mindez lehet ingyenesen beszerezhető. A Duolingo kiváló ingyenes tanfolyamokat különböző nyelveken.Itt minden bemutatott egy játékos módon, hogy érdekes lesz, hogy megtanulják a nyelvet. Ha már tudja, angol és szeretné megtanulni egy másik nyelvet, egy sor ingyenes tanfolyamok FSI és Omniglot. A BBC nyelveket tanulhat az alapvető kifejezések több mint 40 nyelven, és on-line Mintegy nyelvek listájában információval rendelkezik speciális vonatkozásai különböző nyelveken.

A Interpals szolgáltatás megtalálható egy barátjának levelezés útján más országokban, és a My Language Excharge lehet találni valakit, aki azt akarja, hogy megtanulják a nyelvet, és megfelelnek vele a célnyelven. És akkor néhány további forrás, hogy segítse a nyelvtanulást:
• egy hatalmas adatbázis a szavak a hang jár a helyes kiejtés várja Önt Forvo;
• A közösségi Rhinospike te magad is kínál szavak és kifejezések szeretne hallgatni egy idegen nyelvet, és hangjuk lesz anyanyelvűek;
• Ha nem találja a megfelelő kifejezést voiceovers, szélsőséges esetben, hogy a Google Translate;
• az erőforrás Lang-8 találsz korrektorok - anyanyelvi kijavítani az írás, és te viszont, hogy korrigálja a szöveget ember megtanulja a magyar nyelvet.

Mint látható, a lehetőségek ingyen oktatás is elég, és hogy jobb - vásárolni órák egy tanár, vagy tanítani magát - dönt. Valószínűleg, hogy valaki, mint.

6. A felnőttek jobban nyelv, mint a gyerekek.
Most, hogy tudod, hogy annyi forrást elsajátítania a nyelvet, akkor kell foglalkozni a legnagyobb probléma. Ez nem egy nyelvtan, szókincs és nem hiányzik a személyes források. Ez kétségtelenül a saját képességeikben és téves értékelése képességeiket.

A leggyakoribb tévhit, amely után a mondat: „Feladom”, ez: „Túl öreg vagyok, hogy idegen nyelvet tanulni, és jól ismeri őket.” Van jó hír. Egy tanulmány a University of Haifa bebizonyította, hogy a felnőttek kapnak jobb tanulási idegen nyelvet, mint a gyerekek.

Ellentétben a gyermekek, felnőttek ösztönösen értik a nyelvtani szabályokat, amelyek még nem magyarázza, hogy idegen nyelvi órák. Ezen kívül nem végeztek vizsgálatokat, amelyek bizonyítják ennek ellenkezőjét.

Az életkor, az emberek nem kap semmilyen különleges beavatkozás a tanulmány egy idegen nyelvet, kivéve természetesen, a környezeti tényezők. A felnőttek, sok időt töltött a munkahelyén, és ez csökkenteni kell a képzési órák.

Ezen kívül, senki sem fogja dobni a gyermek idegen nyelvű kurzusok, ha a szülők beiratkozott oda. A felnőttek, nincs ilyen korlátozás, és gyakran adják fel. Tehát azt találtuk, több mint három jó hír azoknak, akik szeretnének lenni egy soknyelvű:

Ha gyorsan megtanulni egy idegen nyelvet, akkor nem kell semmilyen pénzt, se utazás, se visszatérést gyermekkorban.
Nem kevesebb, mint három kifogás nem működött.

7. Bővítse szókincs segítségével memorizálás.
Rote ismétlés nem elég. Annak ellenére, hogy számos ismétlést lehet szó éget a szót a fejedben, akkor is felejtsd el. Ezen kívül vannak olyan szavak, amelyek nem akarnak emlékezni, annak ellenére, hogy állandó ismétlés.

Az ilyen „makacs” a szavak, akkor az emlékeztető - memorizálása art. Elér magad néhány rövid vicces történetet a megfelelő szót, és segítségével a szervezetek határozottan megjegyeznünk.

Akkor kitalálni a saját, vagy ha különleges források, mint például memrise. Ez az erőforrás a felhasználók jönnek létre a különböző történeteket, hogy könnyebben tanulmányozza a nyelv és a tudomány. Ön szabadon használhatja kész történetet, és hozzon létre saját.

8. Szeresd a hibákat.
Valahol a fél világ népességének többet tud, mint egy nyelvet. Ez azt jelenti, hogy egynyelvűség - érdeme a kultúra helyett a biológiai tényezők. Tehát, ha a felnőttek legyőzik az idegen nyelvek tanulása, az ok nem a genetika. Az igazi ok az, hogy az oktatás rendszer hibás.

Hagyományos idegennyelv-tanulás rendszer hasonló az összes többi tudományágak. A különbség az anyanyelv és a nyelvet szeretne tanulni, ez az a kombináció nyelvtani szabályok és a írásához a szavakat, hogy szeretné megtanulni.

Ha megtanulják a szabályokat, akkor ismeri a nyelvet. Logikusnak hangzik, igaz? A probléma az, hogy nem igazán lehet „megtanulni” a nyelv, csak elkezd használ ez. Ez nem olyan téma, hogy tudja, vagy nem tudom, ez egy eszköz interakció az emberek között.

Nyelvek nem értem, hogy tartsa őket a maguk számára - használt nyelvek. És ha csak most kezdik tanulni a nyelvet, akkor fontos, hogy azonnal kommunikálni, miközben csúnya, a hangsúlyt, a szegény szókincs, amit már megvásárolt.

Természetesen, ha nem tud le beszélgetések külföldiek azokban az időkben, amikor azt lehet mondani egy idegen kifejezés, „Elnézést, tudna nagylelkűen mondja meg, hol van a legközelebbi WC-t?”, De aztán „Ne mondd, hogy hol a WC?” Végzi a ugyanazt az információt, de felesleges sallang.

A legjobb dolog, amit tehetünk - ne próbálj beszélni tökéletesen. Ehelyett, élvezze a hibákat. Ha tanulni valamit, akkor folyamatosan hibáznak. Gyakorolsz, akkor javítva a tudás és megy előre.

9. Hozzon létre ésszerű célokat.
Egy másik hiba a legtöbb megközelítéseket a tanulmány az idegen nyelvek - hiányzik a konkrét és ésszerű célját. Például, ha úgy dönt, az új évben angolul tanulni, ha megtanulják, hogy elérte a célt, „tanult” vele? Célok, mint ez hozza csak végtelen szomorúság, valami ilyesmit: „nem vagyok kész, azt nem tudták megtanulni az egész nyelvet.”

Ésszerű célok előírt öt jellemzői: konkrét, mérhető, elérhető, releváns és határidőhöz kötött. Kezdeni, hogy törekedjen az ésszerű célokat a nyelvtanulás, kívánatos, hogy megismerjék az európai osztályozási szintek tulajdon.

Ez segít, hogy egy konkrét cél és nyomon követheti a fejlődést. Most sok iskolában a tanulmány az európai nyelvek bevezette az azonos besorolási úgy, hogy talán sokan vagytok ismeri. A - Kezdő (kezdő), B - közepes (intermedier) és a C - Advanced (haladó).

Minden szinten van két hadosztály - a gyenge (1 alsó) és a magasabb (2 felső). Például egy kezdő, aki már előrehaladott a tanulmány a nyelv - A2 és a gyenge fejlett - C1. És ami a legfontosabb, az összes ilyen szinteket könnyen próbákkal határozzuk meg.

Formális oktatási intézmények tesztelni és igazolást ad a szintű nyelvtudás. Az ilyen vizsgálatok átadhatók angol, német, francia, spanyol, ír és más hivatalos európai nyelv.

Annak ellenére, hogy az ázsiai nyelvek nem fogadott el ilyen besorolás, akkor is megy a hasonló vizsgálatok a kínai és japán nyelven. Tehát, amit keres? És mi az Ön számára azt jelenti, a „birtoklása” és „mastery”, ha lefordítani őket tényleges szintjét?

Természetesen nem ez a szint a nyelv, amelyen akkor képes lesz arra, hogy végezzen szakmai tevékenységeket. Ez megköveteli a magasabb szintű - C2 (fokozott Advanced). De akkor nem fog működni az összes nyelven, hogy a tanítás?

Ha a tanulmány a nyelv, elsősorban a beszélt (talán több és olvasás), képes lesz megtanulni a nyelvet folyékonyan néhány hónapon belül. És végül, hogy a cél egy korlátozott ideig, akkor jobb, hogy meg magad korlátok néhány hónapon belül.

Három vagy négy hónapot, hogy egy új szint - az ideális idő. Tie a végén a cél, hogy egy bizonyos esemény, amely viszonylag rövid, így a nyári szünet, a születésnapját, a vendégek érkezése, és így tovább. D. Annak érdekében, hogy a haladás irányát, akkor speciális alkalmazások, mint például lift. És itt egy válogatás a célra - azoknak, akik idegen nyelveket tanítanak.