Ideggyengeség (neurotikus) tünetek és kezelés

Mi ideggyengeség (aszténiás neurózis), mi a tünetek, jelek és mi a kezelés? A neurotikus különbözik a neurotikus és hogyan kell kezelni ideggyengeség, megkülönbözteti a psychasthenia és határ menti államokkal formájában hangsúlyozása karakter és a temperamentum (pszicho)?Mindez meg fogja találni az oldalon pszichoanalitikus-Matveev.RF. A cikk elolvasása után, amíg a végén ...

Ideggyengeség (neurotikus) tünetek és kezelés

Ideggyengeség - egy olyan típusú neurotikus rendellenesség (neurózis), azzal jellemezve, ideges kimerültség miatt gyakori (vagy állandó) neuropszichiátriai túlfeszültségek (elhúzódó mentális és fizikai terhelés nélkül, megfelelő pihenés és természetes helyreállítási az idegrendszer, mint például a „kiégés”) .

A tünetek ideggyengeség kifejezett fáradtság, ingerlékenység, hogy dolgozzon ki egy hosszú idő, és pontosan, mind szellemileg, mind fizikailag. Elég gyakran egy tünet - az övet fejfájás, az úgynevezett „gyenge idegzetű sisakot.”
Továbbá, a neurotikus szédülés ( „a helikopter a fej”), szívdobogás, megnövekedett vérnyomás, esik az étvágy, gyomorégés, böfögés, puffadás, hasmenés vagy székrekedés, szexuális rendellenességek. csepp libidó - férfiak korai magömlés, vagy merevedési zavar, a nők - anorgasmia, frigiditás ...A tünetek a ideggyengeség lehet osztani három (formák):
1) giperstenicheskom ideggyengeség - kifejezett megnyilvánulása túlzott ingerlékenység, érzelmi ingerlékenységét és éles a hangulat megváltozása. Továbbá, hypersthenic gyenge idegzetű jelentése nyers, nem visszafogott, türelmetlen és konfliktusok másokkal. Bosszantó semmit: a zaj hang idegen beszélgetés, tömeg, stb Ő szétszórt, nem összeállítva, nem összpontosít a tényt, ezért van fáradtság és a teljesítmény csökkenése. Álmatlanság, gyakran felébrednek vezet nem pihent állapotban, rossz hangulat és a fejfájás formájában „neurotikus sisak."


2) irritábilis gyengesége - a második típusú ideggyengeség után történik elnyújtott és befejezése az első típus, mivel a folyamatos negatív hatások. Itt neurotikus mindig ingerlékeny, de nem olyan hosszú - ingerlékenység gyorsan váltja ideges kimerültség és a kihalás - ezek neurotikus gyakran sértve, tartalék magát és sírni ... Ez a fajta sajátos kolerikus és bizakodó.

3) hyposthenic ideggyengeség - sokkal gyakoribb azoknál az embereknél melankolikus és a fokozott szorongás, a érzelmi. kétes jellegű. Hyposthenic neurasthenics sajátos gyengesége, a mentális gyengeség, fáradtság, alacsony hangulati, érzelmi ingadozások és a sírás - gyakran panaszkodnak a betegségek és a képzeletbeli betegség (hipochondria).

Ideggyengeség - kezelés:
Kezelése ideggyengeség, először is, hogy változtatni életmód (egészséges életmód): szabadság a stressz, traumás helyzetekben; intraperszonális konfliktuskezelés és konfliktus másokkal; normalizálása alvás, pihenés és táplálkozás; pszichológiai vizsgálatok (psychotraining, hallási képzés nyugtatás hipnózis megerősítés art módszerek és pihenés ..), és a testmozgás; önértékelés növelése és egzisztenciális élet helyzetét. önszeretetből (nem önzés); a természetes vitaminok és gyakori sétaösvényekhez ...

Súlyos esetben az ideggyengeség, neurotikus nem kell orvosi pszichoterápiás segítséget, formájában egy racionális, kognitív viselkedésterápia és tranzakcióanalízis.

Szabad pszichológiai diagnosztika - tesztek Online