Kiszámításához használt módszerek létszám

Kiszámításához használt módszerek létszám

Három alapvető megközelítések meghatározására az alkalmazottak száma alapján azonosítható:
1) Marginalist;
2) szakértő statisztikai;


3) analitikailag-szabványnak.

Marginalist megközelítés alapján elemzést a marginális termelékenység termelési tényezők, azaz a meghatározzuk a foglalkoztatottak száma, amely neki a legnagyobb nettó jövedelem.

Szakértelem alapú statisztikai megközelítés meghatározó statisztikai összefüggések között a létszám és az azt befolyásoló tényezők. Mivel az eredeti információt arra használjuk számviteli információk tevékenység, az ipar, a vállalkozások és a megosztottságot.

Statisztikai állapotának függvényében jellemzően telepített regressziós analízissel. A kapott összefüggés néha igazítani a szakértői értékelés alapján a szakértők.

Analitikai és normatív megközelítés meghatározása a személyzet számának jár az elemzés egy adott munkafolyamat megtervezése racionális munkaszervezés, jegyrendszer munkaerő intenzitás az egyes csoportokban a személyzet, és ennek alapján, hogy standardokat alakítson lakosság. Ez a megközelítés lehetséges, a jelenlegi körülmények között a vállalkozás, és a tervezés a vállalkozások és megosztottságot. A számítás a szabványok száma lehet végrehajtani egy adott változata a munkamegosztás a folyamat megoldása az általános probléma az interakció és optimalizálása az alkalmazottak száma.

Adagolási Munkaügyi, hogy meghatározza az időt a konkrét tevékenységek szervezése és kiszámítja a száma előadóművészek és volumene a feladat.

Ami az értékelést a munkavállaló intézkedések megalapozása a bérköltségek befejezése egy bizonyos mennyiségű munkát egy bizonyos ideig. Ráadásul az intézkedés a munkaerő-költségek kifejezhető közvetlenül a költségek egy alkalmazott képesítési elvégzéséhez szükséges egy adott egység utasítja őt dolgozni, akár közvetlenül, akár közvetve - az alkalmazottak száma elvégzéséhez szükséges speciális funkciója van.

Labor szabványokat (termelési kvóták idő, szerviz szám) hoznak létre az alkalmazottak szerint a technika állása, a technológia, a munkaszervezés alapján normaanyagának munkaerő normákat.

szabványos idő - az az összeg, a munkaidő megvalósítására létrehozott, a munkaegység a munkavállaló vagy munkavállalói csoport.

Kibocsátási sebessége - egy meghatározott összeget a munka, hogy a munkavállaló vagy munkavállalói csoport elvégzéséhez szükséges egységnyi idő alatt.

szolgáltatási színvonal - a objektumok száma (darab berendezések, munkahelyek, stb), hogy a munkavállaló vagy munkavállalói csoport köteles szolgálni egy egységnyi idő alatt.

A különböző szolgáltatási színvonal a span az ellenőrzés, amely meghatározza a foglalkoztatottak száma, ami várhatóan az egyik vezetője.

Norm (norma) szám - egy sor alkalmazottak száma egy adott szakképesítés struktúra szükséges specifikus funkciókat ellátó vagy mennyiségben.

Időalapú fizetett dolgozók létrehozott egységes feladatok alapján a fenti típusú munkaügyi normákat.

A normalizált feladat - ha megállapítható a munka mennyiségét, hogy a munkavállaló vagy munkavállalói csoport elvégzéséhez szükséges egy műszakban dolgozó hónap (vagy hónap, illetve helyettesítő munkát), vagy más egységnyi idő alatt.

Egységes munkaügyi normák fejlesztik az elvégzett munka által ugyanaz a technológia hasonló körülmények között egy vagy több gazdasági ágazatban, és kötelező használata minden szervezetek jegyrendszer alkalmazottak a megfelelő típusú munkát.Szerint a szabályok hatályát vannak osztva ágazatközi, ágazati (megyei) és a helyi. Helyi szabályozási anyagokat fejlesztettek ki bizonyos típusú munkát azokban az esetekben, ahol nincs megfelelő ágazatközi és ágazati (minisztériumi) szabvány anyagok, valamint létrehozta a szervezet több progresszív szervezeti és technikai feltételek képest kedvezményes a fejlesztés a meglévő ágazatközi és ágazati (megyei) szabályozás anyagok munkaerő norming. Munkavédelmi előírások állapítják meg egy külön művelet (működési sebesség) és összefüggő műveletek csoportját, elkészült egy sor munkák (különösen összetett arány).

A standardok létre a stabil szervezeti és technikai feltételeit a munka alkalmazandó ideiglenes és páratlan szabályokat. Ideiglenes meghatározott szabályok az időszakban a fejlődés ezen vagy más művek hiányában a vonatkozó szabványnak anyagok értékelésére a munkaerő. Érvényessége átmeneti szabályok nem haladhatja meg a három hónapot. Egyszeri szabályok vonatkoznak egyéni munka, rajta egy karakter (nem tervezett, sürgősségi).

Normaanyagának munkaerő rendelkezéseket tartalmaz különböző típusú munkák, amelyek figyelembe veszik a sajátosságait az alkalmazott technológia (hagyományos vagy automatikus), mennyiségi és minőségi jellemzőit a munka és annak eredményeit.

standard idő az egyes végrehajtott művelet által a munkavállalók, megállapítható szabványok szerint az idő, vagy a kísérleti statisztikai módon. Ennek megfelelően a különbséget kell tenni a két értékelési módszerek: a jelenlegi és a kutatás.

Az eltöltött idő teljes termelési ciklus segítségével meghatároztuk standard normák az idő, valamint a közvetlen tanulási időigényes az alábbi módszerekkel:
• kronométer mérés;
• fotók és samofotografii munkanap;
• nyomaték ellenőrzés;
• a szakértői értékelés.

engedélyezett idő végrehajtása standardizált egység munka szerint számítjuk a standard műveleti időt és formula határozza meg:
NVR = N * K,
ahol NVR - a végrehajtásához szükséges időt egy adott normalizált típusú munkaidő;
N - norma működési ideje a munka elkészültét,
szerelt gyűjtemény szabályok h;
K - tényező figyelembevételével fordított idő szervezeti karbantartása a munkahelyen, szabadidős és személyes igények (feltételezzük, hogy 1,1).

Alapján normaanyagának munkaerő normák számítják biztonságos házban az alkalmazottak száma. Kiszámításának alapjául a foglalkoztatottak száma biztonságos házban információt során kapott vizsgálati technológia működik, mennyiségi tartalom ezen munkák összetettségét azok végrehajtását, tekintve, más minőségi paramétereket.

Kiszámításakor az éves biztonságos házban meghatározott számok normalizált összetettsége munka (Tn) órát a hangerő mindegyik végzett munka jellegétől képlet szerint:
T = NVR * Vi,
ahol NVR - a szükséges időt végrehajtását eddig típusú munkaidő;
Vi - térfogata egy adott típusú munkát végezni az év során.

Kiszámításához használt módszerek létszám

Éves komplexitás nonnormable munka (THH) órában határozza meg, figyelembe véve szakértői értékelés mennyiségű munkát végzett a képlet:
TNN = Tj * Vj,
ahol Tj - éves munkaerő-ráfordítás nonnormable munkáját egy bizonyos fajta;
Vj - éves nonnormable típusú munkát.

Kiszámításához használt módszerek létszám

Összes éves munkaerő-ráfordítás (To) munka kiszámítása a következő képlet segítségével:
Ez = TH + TNN.

Az alkalmazottak száma (W) a következőképpen számítjuk ki:
W = (Tn + TNN) / Tehát = Fp / Fp,
ahol a $ n - hasznos alap munkaidő alkalmazottra jutó évi, h.

Reálértéken kiszámításakor a létszám, egységek és szolgáltató szervezetek kell figyelembe venni különbségek száma toborzás, ütemezés, és az átlagos összetétele a munkaerő.

Személyzet toborzása készítmény - minden munkavállaló, amelyek a munkát.

Bérszámfejtés személyzet - ez a munkavállalók, amelyek a munka és a munkások, akik a nyaralás, üzleti út, nem jelennek meg a betegség részt a közfeladatok illetékek stb

Payroll személyzet száma meghaladja a toborzás készítmény körülbelül 5 - 10%.

Az átlagos létszám az év - és ez a szám összegeként kiszámított átlagos száma az időszakban osztva a megfelelő hónapok száma.

A bérszámfejtés a szervezet az összes felvett alkalmazottak kapcsolódó fő- és nem alapvető tevékenységeket.

Így a tervezés szerves része a tervezés a szervezet. Megkülönböztetni a személyzet ütemezés, attól függően, hogy a tervezési horizont (rövid, közepes, hosszú távon), a persongalom menedzsment funkciók (tervezés toborzása, felhasználása, kiadása, képzés, karbantartó személyzet), cél (terv számát és a „minőség” perosnala).