komplex regionális fájdalom szindróma specifitását a betegség, a tünetek, triggerek, a kezelés

Szindróma Zudeka ma szenved jelentős számú ember. Ennek oka nem csak a korábbi sérülés végtag, hanem a korlátozások a mozdulatai. A megelőzés nagyon fontos ez a szövődmény, mivel segít elkerülni a kezelés, ami mellesleg nem mindig hatékony.Komplex regionális fájdalom szindróma (DS) a komplikáció trauma végtagok (például, miután egy törött kar sugár vagy sérült kefe) .Such állapotban provokál megsemmisítése vagy gyulladás a csont, az idegek és a lágy szövetek. Ma ez a szindróma nagyon gyakori jelenség. Gyakran a betegség oka az, hogy a hosszan tartó inaktivitás miatt csonttörést (például sugárterápia) vagy súlyos égési sérüléseket. Ezen túlmenően, ez növeli annak valószínűségét, a SOC miatt reoperációt vagy törés.

komplex regionális fájdalom szindróma specifitását a betegség, a tünetek, triggerek, a kezelés

történelmi adatok

1900-ban, P. Zudek volt leírását patológia jellegzetes radiológiai sérülés után gyulladásos jellegű csontok és ízületek, a további folyamatában atrófia. Ez a jelenség eredményeként az úgynevezett „sorvadás vagy Zudeka szindróma”. Miután ez az anomália le a szakértő által a frakció - R. Leriche. Végén a huszadik század, a tudósok úgy döntött, hogy cserélje ki bizonyos értelemben mit jelent a „sorvadás Zudeka” kijelöléséről szóló CRPS (komplex regionális fájdalom szindróma). Mindazonáltal a praxisomban, a legtöbb szakértő továbbra is használhatja a meghatározása „komplex regionális fájdalom szindróma”, de a kijelölése CRPS van alig használják.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a SOC gyakran diagnosztizált emberek életkora és elsődleges jellemzője a fordulópont:

 • sugara (62%);
 • lábszárcsontot (30%);
 • humerus (8%).

Jellemzői a betegség tünetei

Hangsúlyozni kell, hogy a megjelölések a szindróma teljes mértékben függ a fejlődési szakaszában a betegséget.

 1. A kezdeti szakaszban jellemzői a fájdalom, duzzanat és bőrpír. Ezen túlmenően bármely kivörösödött bőrfelületet úgy tűnik, hogy melegebb képest a hőmérséklet a többi lap.
 2. A második szakaszban NW bőr kékes színű lesz, és a jelölt izomgörcsök. Ugyanakkor a X-ray jelenlétét mutatja foltok, amelyek esetében megfigyelt csontsérülések.
 3. A harmadik és egyben utolsó szakasza a betegség együtt jár az izület mobilitás, és minden mozgás a kéz vagy a láb fájdalom kíséri.


Az eredmény ad tisztán kezelés a betegség két fő szakaszból áll. Kezelésük egyszerű, és azonnal vezet helyreállítását ember. krónikus formája a végső szakaszban a szindróma Zudeka jellemző, és ez kíséri atrófiás folyamatok. Ezért csak egy részleges gyógyulás.

komplex regionális fájdalom szindróma specifitását a betegség, a tünetek, triggerek, a kezelés

okai

Szakértők rámutatnak, hogy több okból is, hogy ösztönözze a SZ:

 • a terhelés a csontokat vetették alá trauma;
 • helytelenül egymásra kötést (például, a kefe) képes okozni tömörítési sérült szövetek;
 • pszichológiai tényező (gyakran a betegség érinti az embereket, az fémjelzi, amelyek a fóbiák).

Diagnózis és terápia

Általános szabály, komplex regionális fájdalom szindróma során észlelt első látogatása egy neurológus. Figyelmes szakértő tisztázza, van-e a beteg csonttörés vagy egyéb károsodás az elmúlt időben. Annak érdekében, hogy erősítse meg a diagnózist kell elvégezni vérvizsgálat, röntgen és már figyelembe veszi a kutatást végeztek mellett figyelembe véve a betegség stádiuma, a beteg rendelt egyedi kezelést. Amikor az akut formában a betegség azonosították a felmérésben, az orvos helyezi a klip (általában a régióban a sugár vagy az azonos kefe) annak érdekében, hogy rögzítse a végtag. Ezt követően az orvos kiválasztja, és előírja a kúra.

Terápia gyógyszeres lehetővé teszi, hogy összehangolják a beteg a lehető legrövidebb idő alatt. Ha beszélünk a krónikus stádiumban, hogy a beteg állapota szükségessé teszi gyakorlásának LGC. De gyakran az emberek, akik feltehetően előrehaladtával komplex regionális fájdalom szindróma, nem siet, hogy az orvos, és inkább a betegség kezelésére, népi jogorvoslat. És évről évre, ezek a módszerek egyre hívei.

komplex regionális fájdalom szindróma specifitását a betegség, a tünetek, triggerek, a kezelés
Ez az eljárás azonban nem erősítette meg a hagyományos orvoslás, így az első helyen továbbra is keresik képzett segítséget.

megelőző intézkedések

Az alapja a megelőzés a következők:

 • hű során a végső rögzítés;
 • fájdalommentes manipuláció;
 • Korai rehabilitáció;
 • mérsékelt terhelés.

Összetettsége azonban a megelőző intézkedések csökken hiányában értékelése tényezők fontosságát, amely provokál ilyen jelenség után. Annak érdekében, hogy megkerüljék a további negatív következményeket NW, és hogy elkerüljék a kezelés, meg kell figyelmes, hogy az ismételt sérülés (különösen, hogy elkerülje a sugárirányú csonttörés). Ezen kívül, ha bármi kétség merül fel, azonnal forduljon az egészségügyi intézményben. Csak az időben orvosi beavatkozás mentheti meg a negatív következményekre.