Levelek pedig sárga paradicsom

Fő »Paradicsom” paradicsom sárga levél

Miért megsárgul alsó levelek paradicsom

Levelek pedig sárga paradicsom

Sárgulásmérő, amely kezd megjelenni a paradicsomlevelekből, mindig van oka, és gyakran nem is egy. Ez hozzájárulhat a kialakulásához legalább hat negatív tényezők. Szükségük van idő megtalálni és kijavítani.oktatás

  • Az első ok az lehet hibás működését a gyökérzet. Ez leginkább a palántákat cserépbe vagy ültetési palántákat a földbe benőtt. Paradicsom szeretik a helyet, és gyorsan kiépítése a gyökerek. Ha a földterület a bankban nem elég, palánta növekszik, a gyökerek vastag zsinór, és a földes szobában a transzplantáció a földbe kezd nőni a fiatal gyökerek. Idősebb levelek sárgulnak, mert minden hatalom megy a formáció a gyökerek. A magokat kell ültetni egy közepes méretű konténer és ültetett a földbe, amikor a föld com még nem teljesen behálózta gyökerek.
  • Hypothermia - a második ok sárguló levelek. Ez lehet egy hipotermia zöld növényi részek és a talaj. Mert az ő törött gyökér táplálkozás. Minden a levelek a száron szerezni sárga árnyalat a kék. Ez káros hatással lehet a növények bármely fejlődési szakaszában. Ezért a hőmérséklet-ingadozás a termesztés során a paradicsom jobb kerülni.
  • A gyökerek károsodásának veszélye, ami akkor történhet, ha kiültetés palánták vagy lazítás, is okozhat festődése az alsó levelek paradicsom sárga. Hogy sárgásság telt el, a növény időre van szüksége, hogy a növekvő új járulékos gyökerek és levelek. Ezután a zöld színű lombozat, általában stabilizálódik.
  • Sárguló lombok paradicsom reagálhat a nedvesség hiánya. Paradicsom - szárazságtűrő növények. De a felnőttek bokrok van Taproot akár egy méter. És növényi kivonatok nedvességet a talaj, a segítségével ez a gyökér. Ezért, ha a locsolás paradicsom felületes, és a nedvesség éri a mély réteg a talaj, a növény nem használja a folyadékot. Paradicsom kell itatni ritka, de bőven.
  • Hiánya nyomelemek szükségesek a növény, szintén befolyásolja a levelek. Ha a növény nem elég nitrogén, a sárga foltok jelennek meg a leveleken. Ha azt tapasztalja, hogy a kalcium hiánya, sárga csúcsi levelek. Hiánya réz vezet kifehéredése és a sárgulást a levelek alsó küszöbértékű. Ha a talaj nem elég a kén, a levelek nem csak sárga és sűrűsödik és megkeményednek. A hiányzó mangán és vas vezet sárguló és szárítás a levelek az egész növény. Továbbá, a levelek pedig sárga széleitől magnézium hiány. A hiánnyal foszfor sárgás árnyalatú színezett csak a felső lapot, míg ha a felesleges - a teljes felületén teljesen.
  • Fusarium - a legsúlyosabb oka, amelyek viszont sárga paradicsomlevelekből. Ez egy gombás betegség, könnyű kimutatni, mert amellett, hogy sárguló levelek is elveszíti turgora vált letargikus, mintha már nem öntözik. Fusarium jobb eltölteni megelőző intézkedéseket. De ha a betegség már elkezdődött, szükség van időközönként 10-12 nap, permetezze a bokrok gombaellenes biológiai, mint például a „fitosporin” és „Fitotsid”.

Nézzük, miért alacsonyabb paradicsomlevelekből sárga

Nagyon gyakran az érlelés során a paradicsom figyelhető sárguló és szárítás alacsonyabb növények levelei. Először is, nagyon homályos, mert mi történik. Végtére is, a paradicsomot, a megfelelő öntözés, és a madárürülék, hogy a talaj optimális mennyiségben.

Ennek leküzdésére van szükség, hogy megpróbálja megérteni, hogy miért az alsó levelek paradicsom sárga.

Ha a régi megsárgult alsó levelek a többiek előtt, és teljesen megváltozott a színe a levéllemez, és nem csak az erek, ahol

Levelek pedig sárga paradicsom
találunk a leírás ezt a jelenséget? Természetesen a botanikus azt mondja, hogy az oka abban rejlik, hogy a hiány a tápanyagok, vagyis a nitrogén.

Ah, az édes illatú paradicsom! Sárguló alsó levelek velük, de az új fajta történik. Kell aggódni itt? Nem, túl sokat aggódni ez teljesen felesleges.

Talán nőtt túl „kövér” és egy jó paradicsom palántákat. Sárguló alsó levelek, mert egy kicsit eszkalálódott. Amikor átültetést melegházban, ebben az esetben, a gyökérzet paradicsom sűrű szövevénye. Túl gyakran ez olyan palánták több időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak az új feltételekhez. Ezért nem meglepő, hogy a bokrok paradicsom kezd fordulni sárga levelek, az aljától a tetejéig. Ez annak köszönhető, hogy az elején a betegség kialakulása és a halál benőtt gyökereit.

Levelek pedig sárga paradicsom
És mégis valamilyen oknál fogva az alsó levelek paradicsom sárga? Ez a jelenség okozhat Fusarium elhervadnak. Azt mondja, itt körülbelül egy veszélyes gombás betegség, amely gyakran szenvednek paradicsom. Ez alapján lehet azonosítani az elszáradt leveleket, elvesztették turgor. Nézzük őket, akkor úgy gondolja, hogy a növények nem öntözik két hétig. Mert ez a betegség talajban lévő gombák, amelyek képesek sokáig élnek a földön. Ez azért van, mert nagymértékben csökkentett hozama a paradicsom.A spórák a gombák terjednek szél. A magas hőmérsékletet is figyelembe, hogy a kedvező tényező, mivel a betegség érinti a nagyobb üzemek száma is meleg időben.

Miért az alsó levelek? A paradicsom sárga nem csak alacsonyabb. Tény, hogy a kockázatot, hogy az ütött ez a betegség minden növény, kortól függetlenül, és az az idő, amikor a paradicsom a palántákat, és egyre nagyobb üvegház vagy egy üvegház, és a termesztés

Levelek pedig sárga paradicsom
szabadban.

Az üzem a fertőzöttek a gyökérzet. Ezután a betegség mozog a szár. A micélium növekedése és megzavarja az érrendszer növények. A betegség alakul ki, és a növény gyengíti. Vannak olyan esetek, ahol a víz és a tápanyagok egyszerűen nem áll rendelkezésre a levelek. Volt egy komoly késés a növekedésben, majd sárguló levelek.

Most már tudjuk, hogy miért az alsó levelek paradicsom sárga. És még egy kis árnyalatot. Amikor a átültetik egy állandó helyet az első körben sárga és elhalnak az alsó része a levél. Ezután a betegség átterjed a felső részei a növény, és teljesen elpusztul.

Azonban, ha a paradicsom minimális méretű pusztítás, a nyár végén kezdik egy kicsit kicsi gyümölcsök. Azt is elérte azt a szintet az érettség idő előtt.

Miért levelek sárgulnak a paradicsom palántákat? Hogyan foglalkozni vele?

Paradicsom nem tudható, hogy a nagyon válogatós, és figyelmet igényelnek a növények, ezért sok kertészek, a palánták paradicsom nőtt az év során. Nem mindenki rendelkezik a szükséges létesítmények és üvegházak, de ebben az esetben a ruha, és a szokásos üvegezett erkély vagy egy ablakpárkányra a napos oldalon, ahol leadhatja dobozok földön. Vetőmag, gondoskodás a fiatal hajtások jelennek meg, öntet műtrágya, swordplay - ez nem minden aggodalom, hogy „leesik” hétvégi házak. Nos, ha a növény köszönöm a jó termés, de mi a teendő abban az esetben az a betegség tünetei?

Levelek pedig sárga paradicsom
Sok kertészek nem értik, miért a sárguló levelek a palánták paradicsom, mert minden történik a szabályok szerint, a jó növények egészséges. És aztán, minden látható ok nélkül a megjelenésük romlik. Meg kell jegyezni, hogy ez elég gyakori jelenség, és annak okait is sok. Tehát még mindig, hogy miért levelek pedig sárga paradicsom palántákat, és mit kell tenni? Az első az, hogy ellenőrizze a nedvességet a föld erősen átitatott talaj negatívan befolyásolja a növények fejlődését.

Ha megváltoztatja a színét levéllemez, nem erek, ezért a sárguló levelek a palánták paradicsom, nyilvánvaló -, hogy nem elég a nitrogén, így meg kell, hogy tartsa a műtrágya. Ha az alsó levelek elhalnak, akkor főleg ne aggódj. Néha palántákat egy bankban nőnek mélyen, és annak kiváltó rendszer egy folyamatos gubanc. Megnyugszik a transzplantáció után sokkal nehezebb, ezért addig, amíg a növény úgy van kialakítva, a levelek sárgulnak.

Nem szabad szem elől téveszteni a minőségi vetőmag. Ha kezdetben fertőzött a gomba, akkor valószínűleg ebben rejlik a válasz a kérdésre, hogy miért a levelek sárgulnak a paradicsom palántákat. A fertőzött lehet föld, eszközöket, amelyek a feldolgozás során. A gombák veszélyesek, mert rövid idő alatt képes elpusztítani egy hatalmas növények száma, ezért szükséges, hogy kövesse a legújabb, és távolítsa el a beteg paradicsomot egy időben. Ha a saját mag, akkor meg kell áztatni egy gyenge kálium-permanganát oldattal, és öblítsük le többször tiszta vízzel.

Levelek pedig sárga paradicsom
Egyes esetekben, a betegség kezdetben befolyásolja a gyökerek, majd mozog a szár, megzavarja az érrendszer. A növény legyengül, mert nem kaptak vizet és a tápanyagokat. Itt a válasz arra a kérdésre, hogy miért a levelek sárgulnak a paradicsom palántákat. Ilyen probléma lehet és kell harcolni, a legfontosabb dolog -, hogy ismerjék a betegség korai szakaszában.

Levelek pedig sárga paradicsom
Cserepes kell fertőtleníteni, hogy maradt gombák. Jobb, hogy a földet az erdőben, vagy rét, kívánatos, hogy készítsen új föld minden évben az üvegházakban. Minden érintett bokrok kell gyűjteni őket nem volt része, és elpusztítja a külső kertben, vagy veteményeskert, mert a gomba jól tolerálja a szél. Nagyon fontos időben megérteni, hogy miért a sárguló levelek a paradicsom, akkor van ideje a harcot a betegséggel. Virágágyás jobb, hogy készítsen egy új helyre, ahol nincs fertőzés. A talaj kell ásni ültetés előtt, és adjunk hozzá durva homok. Ezek az egyszerű tippek segítenek megtartani a paradicsomot, és gyűjtsük össze a jó termés.

Ebben a cikkben megtudhatja, miért levelek pedig sárga paradicsom, hiszen a kérdés nem szűnik gerjeszti sok kertészek.

Gyakran a levelek kezdenek megsárgul a legalacsonyabb, és nem egyszerűen az erek, és az egész lapban. Állattani magyarázza ezt a növények állapotát hiányzik tápanyagokat, azaz a nitrogén. Hogyan megjósolni, és mit segít, ha sárguló levelek már megjelentek?

Kezdje állt a palántákat. Ha nőtt melegházban ültetés előtt, amint azt a gyökerek, összefonódó egy szűk labdát, majd megnyugszik, így a palánták nagyon rossz. Mivel benőtt gyökerei elhalnak, mielőtt a transzplantáció, amely látszólag nem észrevehető, majd a levelek kezdenek megsárgul, majd fel a csúcsra. Ez fog nőni az új gyökerek és lesz friss leveleket. Az ok, amiért a levelek sárgulnak paradicsom ebben az esetben olyan, hogy a régi gyökerek már nem nyújtotta be a szükséges mennyiségű tápanyagot első levelek, és meghalnak. Ekkor a gyökerek egészséges növények minden szükséges újra nőtt levelek.

átültetést

Meg kell vetni a magokat, mielőtt a megállapított feltételek, majd nem tartja a palánták az ablakpárkányon sokáig. Ha az idő a növény a talaj nem lehetséges, akkor meg kell kérni, hogy a paradicsom bokor állítjuk elő legalább három liter a föld a gyökerek az élelmiszer nem befolyásolja.

permetezés

Visszaállításához root táplálkozás megkezdett levél sárgulás, szükséges, hogy készítsen egy gyenge sóoldat, 1%. Ehhez vegye 10 gramm műtrágyák (foszfátok, kloridok, nitrátok, stb) 1 liter vízben. A műtrágya lehetnek száraz vagy folyékony formában. Alaposan összekeverjük, és a spray-oldatot úgy állítjuk elő. A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen, hogy a koncentráció nem lehet nagyobb, hogy elkerüljék a levél éget. Meg kell permetezni naponta 1-2 alkalommal idejére a helyreállítási növény. Ebben az esetben a megsárgult levelek is lehet távolítani, mert már nem újraéleszteni. Egy hét után legfeljebb két, a fejlődés a paradicsom bokor megy vissza a normális.

Egy olyan helyzetben, ahol az összes feltétel teljesült a partra, de még mindig van egy kérdés, hogy miért a levelek sárgulnak, a paradicsom, akkor feltételezhetjük, hogy az ok, amiért - a sérült gyökér kártevők vagy hiánya talajhőmérséklet. Az is lehet, kék színnel jelennek meg a színét a szár és a levelek. És lehetséges, hogy a növény nem tud gyökeret, mert a túlzott hő és szárazság a levegő. Az ilyen helyzetekben, mivel ez lesz látható paradicsom permetezés 1% -os vizes oldatot készítünk a műtrágyák és a víz.

Lásd még:

Sárga foltok a leveleken paradicsom, üvegházban
  • Miért csavart levelek paradicsom
  • A paradicsom lila levelek