Megfelelő felkészülés MRI diagnózis

Mágneses rezonancia képalkotás - az egyik leginkább informatív vizsgálati módszerek. Vele, akkor részletes információt a szerkezetét és működését a belső szervek, valamint az állam a támogatási rendszer a szervezetben. MRI diagnózis kiderül hordozó veleszületett rendellenességek és a poszttraumás heg deformáció szervek aneurizma nagy hajók, rosszindulatú és jóindulatú daganat elváltozások az agyban és parenchymás szervek.Az alapot a kép elvén alapuló mágneses rezonancia hidrogén molekulák. A kapszula belsejében, amelyben a beteg ismerte vizsgálatra, hogy létrehoz egy erős mágneses mező. Az intézkedés alapján a hidrogén molekulák kezd bocsát ki elektromágneses jel, amely az érzékelő által érzékelt egység, és arra használjuk, hogy rekonstruálni a 3D-kép az egész test vagy régió vizsgálatot.

Felkészülés MRI, attól függően, a vizsgált terület

Megfelelő felkészülés MRI diagnózis
Megfelelő felkészülés MRI diagnózis

Annak felmérése volt informatív, szükséges, hogy megfelelően előkészítse. Vannak általános szabályokat és néhány jellemzője a vizsgálattól függően nagysága:

  • MRI a has megfelelően végzett éhgyomorra. Ez azt jelenti, lemondás étel és ital legalább 5 órával a vizsgálat előtt. Amennyiben az eljárás tervezett második felében a nap, a reggeli legyen könnyű. Ez termékeket ki kell vonni, hogy súlyos puffadás.
  • Felkészülés MRI a medencei szervek nem túl nagy baj. A legpontosabb adatokat kell beszerezni, a kitöltött húgyhólyag, így 1 órával a vizsgálat szükséges annak inni 1 liter vízben. Női kell adnunk az eljárás idején a menstruáció és átadni tanulmány egy másik alkalommal.
  • Felkészülés MRI diagnózis a gerinc nem igényel gyógyszert szed, vagy eltérnek a megszokott rendszer. Ez egy hosszú folyamat, így be kell hangolni az, hogy a hosszú távú tartózkodásra ugyanabban a helyzetben.
  • MRI a vesék és mellékvesék nem igényelnek bevezetését minden korlátozás. Elég ahhoz, hogy az általános szabályokat.
  • Felkészülés MRI a máj és az epehólyag. Elfogadása minden vényköteles gyógyszerek, és a szokásos étrend nem kerül törlésre. 5 óra alatt az eljárás előtt megállították evés és ivás. Ez biztosítja, hogy a vizsgálata során az epehólyag tele volt.
  • Felkészülés MRI az agy, az agyalapi mirigy és a hajók csak akkor szükséges idején a vizsgálat a kontraszt fogja használni. Ebben az esetben az eljárás a legeredményesebben éhgyomorra, vagy legalább nem esznek és isznak 5 óra előtt kezdődött.
  • MRI diagnózis a gyomor és a belek. A felmérés ebben a zónában végzett csak éhgyomorra. Csökkentésére puffadás 3-4 nappal mielőtt tanulni szénhidrát-mentes diéta és a enzimkészítményeket. A nap folyamán, akkor megteszi a szorbenseket és 35 - 45 perc előtt MRI diagnostiki- görcsoldók
  • Felkészülés MRI, az ízületek nem igényel speciális képzést. Az MRI-e zóna elegendő választani ruhát fém részek nélküli, és távolítsa el ékszereket.
  • Előkészítése emlő MRI. Elég ahhoz, hogy az általános szabályokat.


Alapvető szabályok előkészítése

Speciális készítmények csak akkor szükségesek, hogy az ellenőrzést az egyes területeken. Vannak azonban olyan általános szabályokat kell betartani, tekintet nélkül a kutatási terület: