Miért egy macskát önállóan jár, a tudomány és az élet

Szuszlov Valentin Vladimirovich


Kutató Laboratórium evolúciós genetika, bioinformatika és Elméleti ICG SB RAS, Novosibirsk. Kutatási területei - molekuláris evolúciós mechanizmusok gyors adaptív evolúció, különösen a kölcsönhatás a viselkedési és nem örökletes genetikai változtatásokat.Kérdések és válaszok:

Olga
Valentin Vladimirovich, mit gondol, a macska is hazugság? Van egy nyilatkozatot arról, hogy az állatok nem hazudnak. De gyakran nézem a macskát, amely teremtett egyfajta „Skoda”, és úgy tenni, mintha ez nem ő. És így „sértett” a megjegyzéssel, mindenféle mutatja, hogy rágalmazta. Köszönöm előre is a választ.

Szuszlov Valentin Vladimirovich

Uvazhaemaya Olga Alekszandrovna, akkor valójában két kérdést. Az első kérdés - gyakran nézte macska, amely létrehozott valamiféle „Skoda”, és úgy tenni, mintha ez nem ő. És így „sértett” a megjegyzéssel, mindenféle mutatja, hogy rágalmazta. Ami a „Skoda” és a „bűncselekmény” - legtöbbször ez nem szándékos megtévesztés (vagy pontosabban - a legenda, hogy a második kérdés.), De az eredmény egy félreértés. Te és a macska - tagjai ugyanazon csapat, psevdostai. Dominál - létrehozza a hierarchia psevdostae -, de nem biztos, ha van egy jó ötlete, hogy hol kellene, a szempontból egy macska, véget hitelesítő adatait.

Még rosszabb, ha az állat hátat fordít neked - ez remek provokáció, az állat már létrehozott egy új állapotot úgy, hogy nem fél tőle, és felkéri, hogy erősítse meg az állapotát, de még mindig nincs közvetlen rálátás - közvetlen hívás nem. Ugyanakkor a korlátozások az emberi érzékeli pet - nem titok, így az állat a konfliktusok elkerüléséhez eltérő módon -, hogy elrejtse a „Skoda” származó szerencsétlen kétlábú domináns, de úgy, hogy továbbra is elérhető marad a többi macska - bár lehetséges, de ahhoz, hogy tudja, ki itt van egy igazi mester.

Még rosszabb, ha utána „cotvoreniya Skoda”, és a reakció, hogy ez egy hosszú ideig - több mint 5-10 perc. A macska ezt úgy érzékeli reakció motiválatlan agresszió. A területi állatok megjelölni területükön természetes számunkra, például, hogy változtatni cipő, amikor belépett a házba. Akkor jöttek az utcáról, levette a csizmáját, majd egy órával később, hogy ez a visszaélés. A reakció? Tehát figyelni, hogy a körülmények „Skoda”.

Volt egy eset - Tetszett a macska az egyik barátom. Szemszögéből egy macska, egy abszolút domináns volt a felesége, aki éppen akkor az utazás során. Ezért egy macska és egy barátom most kiderült, a kapcsolat (vagy inkább - kiderült, hogy a macska és a tulajdonos, tartózkodó, nem tudott kellően sok időt a munkahelyen - azonnal „cotvoreniya Skoda” - válasz). És akkor ott megjelent I, megsértve ezzel a már amúgy is törékeny egyensúlyát psevdostae. A számos „Skoda” drámaian megnőtt, és dacosan ellenem (in által elfoglalt terület én és a cucc). Amikor a tulajdonos szidtam macska át a „Skoda”, ő őszintén kíváncsi - neki, akkor fegyverszünetet, az összes erők küldött ellen „kívülálló”. Végül egyensúly jön létre - a macska egyetértettek abban, hogy veszek egy adott helyiségben. De egy idő után, úgy történt, hogy a macska a súlyosan beteg, műtétre altatásban, és a nővér neki a posztoperatív időszakban szükség volt rám. Miután magához tért az első alkalommal, és dorombolt a karjaimban, minden megváltozott - az abszolút subdominants szemében a macska lettem. Abszolút úgyhogy én állapota nem vitatták után is a hosszú távollét. Az én jelenlétében - nem „Skoda” és a „bűncselekmény”.A második kérdés - Azt hiszem, a macskák is hazugság?

Megfigyeltem sokszor ezeknek a csoportoknak a közönséges házimacska: egyértelműen megnyilvánul érdekében, domináns és alárendelt személyek.

A legérdekesebb dolog, amit láttam a macskák fajok együttműködés és még filmre, mint a macskák együtt Mongúzfélék, egyre tájékoztatók származó emberek piknikezni. Ebben a szerepben nagyon világosan és eloszlik a vegyes „brigádok” nem mutatott semmilyen félreértés.

Via „Neyshenel Geographic” Voltam egyszer egy film a kollektív vadászat gepárd.

Szuszlov Valentin Vladimirovich

Megfigyeltem sokszor ezeknek a csoportoknak a közönséges házimacska: egyértelműen megnyilvánul érdekében, domináns és alárendelt személyek.

- Megnéztél psevdostai. Ezzel szemben a jelenlegi csomag, ami mindig a középpontjában a kollektív rokonok psevdostai - egy csomó állat, egyesült egy közös terület és / vagy erőforrással. Szerint a kimerültség e psevdostaya szünetek. Eltúlozva értelmében létezik a csomag lehet kifejezni ezt az utat: ha nem zavarja össze - az élelmiszer egyáltalán nem elég egyáltalán. A értelemben psevdostai - Srácok, menjünk együtt élnek, miért harcolni, ha étel is meghaladja. Például, melyen a keselyűk a tetem pata látható és a hierarchia, és az együttműködés (beleértve a fajok közötti), amíg a hús egy csomó, de elhalványul, mint az eltűnése a szövetváz és a végén egy válik magának - psevdostaya szétesett. A következő megérinteni reconvenes. De nincs garancia arra, hogy az azonos összetételű.

Via „Neyshenel Geographic” Voltam egyszer egy film a kollektív vadászat gepárd.

Az alapítvány a csomag gepárdok a fiasítás - gepárd macskák a szabványok a sok gyermek anyja (az összehasonlítás, a tigris és két kölyke oroszlán - sok). A kor előrehaladtával samochki kezd önálló életet, és a hímek két módja van: vagy lesz egy magányos vadász, vagy hogy a családi kötelékek. Az első esetben a limit álmok gepárdok - Gazelle Thompson. A nyáj hímek vadásznak és gnú. De ami a legfontosabb - a nyáj a hímek kezd tartani területén kiszorítása vele más egy gepárd: férfiak - összes nőstény - szelektíven. Cheetah egyetlen soha ne tartsa területén. Ez táplálja a tüneményes nagy sebességű lábak és bármilyen súlyos sérülést neki végzetes. Csomag gepárdok etetés kölcsönös vadászat - vezetni a gnú nem kell futtatni előtte. De még egy csomag gepárdok nem gátolják az oroszlán (nem beszélve a büszkeség), illetve csomag hiénák. Ezért gepárdok női állományok nem alkottak. Ha egy csapat férfi egy ütközés oroszlánt, vagy hiénák csak futni, aztán jelenlétében egy sereg nőstények kölykeit e magatartás nyilvánvalóan halálához vezethet az összes kölykök - futás még mindig nem tudja, és hogy megvédje őket, senki sem tudja. Ezért a nőstények inkább egy élet, elosztott az űrben - szor gyermek nem tud futni, és nem tudják megvédeni, akkor jobb, terjeszteni őket. Minden még mindig nem talált.

De az emberi tevékenységnek köszönhető vadászat obezleveli és obezgienili, és most sokkal valószínűbb, hogy nézni egy nyáj-gepárd férfiak, mégis ritkán - állományok nőstények (két vagy három rokonok, a legtöbb nővér), és nagyon ritkán - a teljes csomag gepárdok, amelyek mindkét nemben .

Mint látható, a macska nem igaz sem egyik, sem a másik: az arány elmosódott - Tigris egy lépéssel psevdostai a csomagolás, de nem tette; Gepárd örömmel ezt a lépést, de zavarja erősebb ragadozók, köztük az is, hogy már készül az akciót - oroszlánok. De ez a természetben. De fogságban néhány tehetséges tigrisek ezt a lépést is, amint azt a tapasztalatot a cirkuszok, állatkertek. És nem csak a tigrisek - hóleopárdok, hiúzok.