Mint például hogyan kell meghatározni, hogy miért nincs levegő, hogyan lehet segíteni a tabletták

Mint például hogyan kell meghatározni, hogy miért nincs levegő, hogyan lehet segíteni a tabletták

Gyakran előfordul, hogy nincs levegő légzési. Az orvosi gyakorlatban, hiányzik a légkondicionáló hívták disapnoe (egyébként - légszomj). Dyspnoe kell különböztetni a fulladás - akut roham hiánya a levegő (extrém disapnoe).Kezdje az oka, hogy nincs levegő légzési elég nehéz, mert a betegségek száma, és még a normális élettani körülmények, amelyek miatt a légzési nehézség elég nagy.

Nincs elég levegő: okai

Az okok a levegő hiánya lehet állítani, egy részük - egy nehéz légutakat, a másik része - a természetes élettani határ.

A lista a hasonló tüneteket okozó betegségektől nagy:

• Asztma.

• a rákos daganatok, a hörgők és a tüdő.

• CHD (koszorúér-betegség).

• Veleszületett és szerzett szívhibák.

• Hypertonia betegség.

• kamrai elégtelenség (mint általában beszélünk a bal kamra elváltozások).

• fertőző elváltozás hörgők és a tüdő (pneumonia, bronchitis, stb.)

• tüdőödéma.

• légúti egységet.

• Angina pectoris ( "angina").

• Fizikai inaktivitás és annak következményeként, az elhízás.

• Pszichoszomatikus okoz.

A lista csak a leggyakoribb oka. Továbbá, ez lehet egy termikus elváltozások a tüdő és a hörgők (égés), mechanikai és kémiai sérülés, de az életkörülményeket azok ritkán fordulnak elő.

A veszélyes betegség, amely hatással van a hörgők fa. Jellemzően, az oka abban rejlik, a betegség akut immunválasz endogén vagy exogén stimulus (allergiás asztma) vagy fertőző ágens (fertőző asztma). Ez megnyilvánult epizodikus. Az intenzitás és a karakter támadások függ a betegség súlyosságától, és változhat az enyhe nehézlégzés (például gyors séta), hogy a gyorsan fejlődő fulladás. Függetlenül attól, hogy ez a mechanizmus igen egyszerű. Bélés belső felületén csillóhám a hörgők megduzzad, ami ödéma jelentkezik szűkület () és a hörgők ennek eredményeként - növekvő nehézlégzés.

Asztma - az a betegség alattomos, és megkülönböztesse azt elég nehéz, mert a mértéke patológia halandóság magas az első megnyilvánulása, mivel ha nincs levegő, akkor azonnal szakorvoshoz, és aláveti magát egy teljes vizsgálatot.

Rákos daganatok, a hörgők és a tüdő

A statisztikák szerint a tüdődaganatok szinte az első sor a fejlesztési frekvencia. Veszélyben vannak az első helyen, erős dohányosok (beleértve a passzív, ami azt jelenti, mindannyian, mert a cigarettafüst nem lehet rejtett), valamint az egyének, akik örökletes szomorúságra. Feltehetően onkológia meglehetősen egyszerű, ha van egy sor konkrét jellemzői:

• Choke (légszomj) többször előfordul, periodikusan.

• Van fogyás, gyengeség, fáradtság.

• Van hemoptysis.

Onkológiai megkülönböztetni tuberkulózis korai szakaszában csak egy orvos. Ezen kívül, csak egy kis levegő hiánya figyelhető meg a korai szakaszban.

Bronchiectasia - kóros degeneráció az oktatás a bronchiális szerkezetét. A hörgőket és a bronchiolusokat (azaz a bronchusok) bővíteni, és hogy a forma saccularis struktúrák meg van töltve folyadékkal, vagy genny.

A pontos oka a betegséget okozhatja, ismeretlen, szerepet korábban játszott az átruházott tüdőbetegség. Rendkívül gyakran képződnek a dohányosok (együtt emfizéma).

A fejlesztés a ectesia, funkcionális szövet helyébe heg az érintett területet, és „ki” a légzési folyamat. Eredmény - állandó szüntelen nehézlégzés, ami okozhat - légzési minőségromlás. A beteg légzési nehézségei nem elég levegőt.

Csökkenését okozza szerv funkcióinak, ennek eredményeként, csökkenti a vér áramlását a tüdőbe. Ennek eredménye egy ördögi kör: a szív kevesebbet kap oxigént, mert nem biztosítja az optimális fényt gazdagítását mennyiségű vér. A vért nem eléggé oxigénben dús, akkor visszakerül a szív, de nem tudja biztosítani a szívizmot a szükséges mennyiségű tápanyagot.

Szív, válaszul, kezd megemelheti a vérnyomást, és még veri. Van egy hamis levegő hiánya. Így, az autonóm idegrendszer igyekszik növelni a fény erősségét, hogy valahogy pótolni az oxigén hiánya a vérben, és megakadályozzák szöveti ischaemia. A reakcióvázlat szerint a sor szinte minden súlyos betegség a szív és a szív-érrendszerre: angina pectoris, koronária szívbetegség, szív betegség, magas vérnyomás (anélkül, hogy megfelelő terápia), és mások.

A tünetek hasonlóak bronchiectasiában. Hasonlóképpen, a hörgőkben formált struktúrát buborékok, de folyékony vagy genny azok nem töltötte. Kóros bővítés üres, és idővel tört, üreget. Ennek eredményeként csökkent a tüdő kapacitását és a légszomj lép fel fájdalmas.

Egy személy légzési nehézségei nem elég levegőt, még a legkisebb megterhelés, és néha nyugalomban. Az emphysema is tekinthető a betegség a dohányosok, bár ez is előfordulhat rendíthetetlen hívei az egészséges életmód.

hörgőgörcs előfordulhat, ha az érzelmi sokk, és hangsúlyozza. A tudósok észrevették, hogy ezek jellemzőek az emberek egy bizonyos típusú karaktert hangsúlyozási (levertség, isteroidy).Nem számít, mennyire elcsépelt hangzik, az emberek az elhízásra jellemző a légszomj szinte mindig. Ennek analógiájára - csak elképzelni, hogy egy férfi és egy zsák krumpli. Végén a munka -, hogy fáradt, zihálás és az „ömlik majd a” intenzív fizikai megterhelés. Az emberek az elhízás olyan „zsák krumpli” állandóan.

Így válaszolt a kérdésre, hogy miért nincs levegő, az okok eltérőek lehetnek. De szinte mindig vannak társítva egészségi károkat és életveszélyes.

Nincs elég levegő: Tünetek

Tünetei levegő hiánya nem lehet, mert a légszomj és az asztma - maguk a tünetek. A különbség az, hogy a különböző betegségek jönnek a különböző tüneti komplexek. Hagyományosan, minden rendszer lehet osztani fertőző, szív-, tüdő- közvetlenül.

Ha a fertőzés. eltekintve érzés, ha nincs levegő, a tünetek általában mérgezés figyelhetők meg:

• Fejfájás.

• A hipertermia (37,2-40, és több, attól függően, hogy milyen típusú és súlyosságától szer).

• Fájdalom a csontok és az ízületek.

• Gyengeség és nagy fáradtság együtt álmosságot.

Ezen kívül, lehet, hogy a mellkasi fájdalom, rosszabb, amikor lélegzik. Zihálás és fütyörészve a bejáratnál vagy kilégzéskor.

Amikor a szívbetegségek szinte mindig jellemző számos kísérő tünetek:

• Egy égő érzés a szegycsont mögött.

• tachycardia (palpitáció).

• Fokozott izzadás.

Mindez akkor is előfordulhat, nyugalomban.

Jellemzően pulmonális patológia és patológiai folyamatok felismerni a tüneteket, sokkal nehezebb, mert a szükséges szakértelem. Ahhoz, hogy a helyes diagnózis csak egy orvos. A gyanúsított azonban az egyik vagy másik betegség is lehetséges.

Például, a rákos elváltozást. tünetek egyre nőnek, és tartalmazza:

• Légszomj, növekvő idővel. Úgy tűnik, periodikusan, majd véglegesen.

• Fogyás (drasztikus súlycsökkenés hiányában diéta).

• Pneumorrhagia (a kapilláris károsodás hörgők).

• Mellkasi fájdalom, amikor a légzés (mind belégzési és kilégzési).

Onkológiai ismeri a legnehezebb. Anélkül, hogy speciális műszeres módszerekkel ez nem lehetetlen.

Rosszindulatú daganatok könnyen összetéveszthető a tuberkulózis és még bronchiectasiában.

Azonban, hörgőtágulat jellemzi barna köptetés köpet színe (általában reggel). A köpet szerkezetet figyeltek csíkok többrétegű genny (nekrózis a bronchiális struktúrák a lézió vezet masszív sejthalál) kevert vér. Ez egy nagyon szörnyű tünete.

Az emphysema fő tünet - növekvő hiányának érzése levegőt. A kérdés megválaszolása, hogy miért nincs levegő ebben az esetben azt kell mondani a légzsákok kialakulását a hörgők magukat.

Az asztma bronchiale viszonylag könnyen felismerhető. Bevételek a támadás. Kiejtett támadást kíséretében fulladás (vagy nehézlégzés). Ha nem állítjuk le azonnal - adunk a síp, sípoló légzés során a légzés és a köpet színtelen (átlátszó) köpet. Jellemzően, a ravaszt jár támadást érintkezik az allergénnel (vagy fertőző betegségek, abban az esetben a fertőző forma). Leggyakrabban a etiológiája asztma - allergiás.

Még könnyebb felismerni zihálás pszichoszomatikus eredetű. Ez kiváltja a helyzet járó fokozott érzelmi és mentális terhelést. Hajlamosabbak egy hasonló „gyengeség” a nők.

Nincs elég levegő: Diagnózis

Nem szükséges, hogy diagnosztizálják a tünet és a betegség provokálja.

Diagnosztikai intézkedések a következők:

• Elsődleges kórtörténet belső fogadása és A beteg vizsgálata.

• Laboratóriumi vizsgálatok (teljes vérkép, a vér kémiai).

• Műszeres vizsgálatok (CT, röntgen).

Mivel sok betegségek kíséri az a tény, hogy nehéz lélegezni nincs levegő, kezelésére szakemberek eltérő lehet: tüdőgyógyász, kardiológus, neurológus, belgyógyász és fertőző betegségek.

Először is, érdemes menni a recepción, hogy a tüdőben, mert specializálódott patológiai a légutakat.

Az első vizsgálat az orvos írja elő a természet a tünetek, intenzitása, időtartama. Ha gyűjtő történelem figyelmet fordítanak a következő szempontokat:

• Örökletes. Milyen betegségek voltak rokonok. A tendencia, hogy egy éppen adó örökletes betegségek és a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, és betegségek az allergiával kapcsolatosak.

• A természet működésének, a pálya korábbi vagy jelenlegi káros vegyi vagy más agresszív anyagokkal.

A recepción az orvos „figyeli” a fény és jellegének meghatározása légzés. Ez segít a szakértő, hogy meghatározza a „szem” vélelmezett, a probléma forrása, és a diagnózis felállításához stratégia.

Laboratóriumi vizsgálatok. Először vérvizsgálatokat célja, hogy felfedje:

• gyulladás (jellemző fertőző betegségek, és még néhány, a szív).

• Az eozinofilek (indikatív az allergia és feltehetően, a jelenléte az asztma).

• Tumor (daganat folyamat indikátorok).

• Nagy koncentrációjú bazofilek (hízósejtek is markerek az allergia).

Műszeres eljárások nagyon változatosak. Ezek a következők:

• Bronchoszkópia. Az endoszkópos vizsgálat a hörgőket. Rendkívül tanulságos, és lehetővé teszi, hogy azonosítsa a betegségek többsége a tüdő és a hörgők. Azonban, az asztma és a szívbetegség ellenjavallt, és uninformative, hanem azért, mert egy orvos ezt a felmérést csak kiküszöbölve az asztma és a szív-és érrendszeri betegség.

• kardiográfiához, echokardiográfia - kimutatására tervezett szívbetegség.

• A komputertomográfia. MRI célja, hogy nagyobb mértékben értékeléséhez csont állapotát és általános mozgásszervi rendszer. Amikor beszélünk, a lágy szövetek - RT sokkal informatívabb.

• biopszia. Ha fennáll a gyanú, onkológiai eredetű levegő hiánya.

• Allergiás tesztek stressztesztek - célja, hogy azonosítsa az érzékenységet bizonyos allergén anyagokat.

Ha a felmérések eredményei az organikus okok állapítottak meg, akkor van értelme, hogy nézze meg a neurológus, mint a levegő hiánya, mint már említettük, összefüggésben lehet pszichoszomatikus tényezők.

Levegő hiánya: kezelés

Magától értetődik, hogy nem kezelik a levegő hiánya, és maga a betegség. függetlenül döntött a kezelés nem lehetséges, hogy ugyanaz a self nagyon veszélyes. Ha egy személy légzési nehézségei nem elég levegő szükséges, hogy egy orvos, hogy ő nevezi kezelést.

Mind a betegségek igényel saját megközelítését.

Így van értelme beszélni csak, hogyan kell eltávolítani ilyen rossz állapotban, mint a légszomj és fulladás.

Ha a légszomj (nehézlégzés) társul szívbetegség - meg kell állítani, minden fizikai aktivitást. Ha ez az állapot tovább tart, mint 10 perc alatt még az az aktivitás hiánya - el kell vinni egy gyógyszer, amely csökkenti a szívfrekvenciát. Még jobb -, hogy hívja a mentőket.

Légszomj kapcsolódó emphysema, tuberkulózis, tüdőtágulat, mint általában, nem lő szinte semmit. A fő ajánlás -, hogy hagyja abba a fizikai aktivitást.

Az asthma bronchiale stoped nem hormonális hörgőtágító hatóanyagok :. Salbutamol, Berotek, Berodual, stb állandó terápia magában kapó kortikoszteroid készítmények formájában inhalátorok. Konkrét neveket és adagolási kell választani egy szakember, és csak a szakember.

Levegő hiánya: Megelőzés

Megelőző intézkedések közé tartoznak bizonyos alapelveket:

• Ha lehetséges, válasszon egy lakóhely egy ökológiailag tiszta terület.

• Elhagyja a rossz szokások, először is, a dohányzás. Ha a verseny volt, legalább egy személy diagnosztizáltak rosszindulatú tüdődaganat - dohányzásról való leszokás létfontosságú. Annak kizárására szív- és érrendszeri betegségek - fontos absztinencia.

• Optimalizálja az étrendben. Hagyj fel a zsír, a túlzott sóbevitel.

• Tartsa a magas szintű fizikai aktivitást.

Így, légzési rendellenességek eredménye lehet a különböző betegségek. Összességében - ez egy nagyon félelmetes tünete, hogy szükség van egy azonnali választ. Tedd le egy látogatás az orvos nem kell, valamint önálló gyógyít. Csak szakember képes felvenni illetékes kezelést. Részéről a betegnek nagy részét az óvatosság és a tudatosság, mint a legtöbb betegség lehet kerülni azért, hogy az a helyes életmód.