páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

Szigorúan ragaszkodnak az optimális hőmérsékleti körülmények között, az emberek gyakran elfelejti a fontos szerepet, amelyet az arány a páratartalom a lakásban. A tudatosság hiba jön csak a fejlődés negatív jelenségek ellen, a háttérben rendkívül magas vagy alacsony teljesítmény. Különösen veszélyes időszak a téli hónapokban. Ebben az időben, széles körben használt fűtőberendezések, amelyek serkentik a szárazra a légkör.páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

A technikák a páratartalom a szobában, és a következményei megsérti ezeket a mutatókat

Az optimális páratartalom tartják mutatók, amelyek illeszkednek keretein belül 40-60%. A vizsgálat alatt a megnövekedett aktivitás hőforrások és légkondicionálók, ezeket az adatokat lehet csökkenteni 25-35%. Annak ellenére, hogy nem ez a norma, a kritikus pont a fiziológiai folyamatok, ezen a szinten még nem.

páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

Ha a nedvesség alá esik a lakás a funkciók, akkor tele van a fejlesztés az alábbi következményekkel jár:

 1. A bőr és a nyálkahártyák kezdenek kiszáradni, amely provokálja gyulladás, nátha, kötőhártya-gyulladás, állandó torokfájás, légszomj.
 2. A száraz levegő a lebegő por és poratka. Ez tele van a fejlesztési súlyos allergiás hatásokat.
 3. Nagyon rossz levegő hiánya nedvességet át a gyerekszoba. Ha nem követik, azok számára, amelyek a nedvesség fenntartása a szobában, akkor kiválthatja a fejlődés az asztma és allergia a gyermek.
 4. A szenvedés és általános állapotától. Ez azt mutatja, csökkentett immunrendszer, a krónikus fáradtság és állandó kényelmetlenséget.
 5. Szenvednek a nedvesség hiánya, és a tárgyak a lakásban. Növények elsorvad, könyvek szétesik, készülékek lebontják, a bútorok elveszti vonzó megjelenés.

Ha a szabály nem tartják be a másik oldalon, a helyzet még bonyolultabb. A túlzott nedvesség vezet az alábbi következményekkel jár:

 1. A falak és a mennyezet a szoba kezd nőni penész vagy gomba.
 2. Élelmiszer nagyon könnyen megsérülhet, és elveszti az ízét.
 3. A levegő tele van a gombaspórák, amelyek az emberi szervezetben, ami a legkellemetlenebb következményeit.

páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

Páratartalom mérés van egy speciális eszköz - hydrometert. Nagyon könnyű használni, és ad pontos eredményt. Egy csipetnyi, akkor az egyik módszer kéznél:

 • Vegyük a üvegedénybe, töltse meg a víz a csapból, és hűtsük le a hűtőszekrényben, amíg a minimum hőmérséklet. Ezután rakjuk a szobában, távol az akkumulátort, vagy egyéb fűtési berendezések. Kezdjük betartani a tartály falai. Ha öt perc után kellett falak ködös megszáradni, és kritikusan alacsony nedvességtartalom. Ha öt perc múlva az üveg bepárásodott - a norma. Ha a felszínen megjelent áramok, a szint a nedvesség a levegő túl magas.
 • Van egy másik egyszerű módszert nedvességtartalmának a lakásban. Taken fenyőtoboz elhelyezett távol hőforrásoktól. Ha néhány perc után a mérleg kezdenek, ez azt jelzi, fokozott szárazság, ha testhezálló - magas páratartalom, nem történik semmi - a norma.


Egyértelmű, hogy a rögtönzött módszerek nem adnak nagyon pontos eredményt, de ez elég ahhoz, hogy megértsük, hogy szükség van, hogy néhány változtatást.

Emelje fel a páratartalom a szobában segítségével innovatív eszközök és népi módon

A legjobb megoldás a problémára lenne a vásárlás egy párásító. különösen, ha beszélünk egy nagy lakás. Abban az esetben van szükség, hogy befolyásolja ez a mutató egy külön szobában, akkor használja az alábbi módszerek egyikét:

 • Akkor csak fel az akkumulátort meleg nedves törülközőt. Mivel a melegítő folyadék számít elpárolog, telítődik a légkörbe. Tehát akkor is távolítsa el a kellemetlen szag a lakásban, erre csöpög a szövet egy pár csepp illóolajat.
 • Minden lehet még könnyebb. Spread egy nedves ruhával az akkumulátor és a szabad végén csepp a víztartályba. Ezután a levegő a szobában éjjel-nappal nedvesedik, és a folyadékot kell hozzáadni legfeljebb egyszer néhány napig.
 • Még vizet tartalmazó edényt, elhelyezett a szobában, fokozatosan növeli a levegő páratartalma nem haladja meg a megállapított normák.

Tipp: Egy jó hidratáló, és ezzel egyidejűleg egy légtisztító egy lakásban lehet zöldövezetben. Ha híg néhány szőlő, problémák szennyezés, por és száraz a szoba nem merül fel. Ez csak akkor szükséges, hogy tudja a korábban amelynek egyedi különbözik kifejezett tisztító hatás.

páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

párásító

Eltekintve az ilyen hatékony technikákat lehet alkalmazni, és az eszközök kéznél. Ezek közé tartozik az a tartály, ruhák szárítása zárt (kivéve, ha a gép nem a legmagasabb centrifuga osztály), a telepítés egy dekoratív szökőkút.

Technikákat, amelyek segítenek csökkenteni a páratartalmat a szobában, hogy az ajánlott árak

Alsó nedvesség a lapos, és keresztül egy speciális berendezések vagy eljárások által feltalált iparosok. Az első esetben az elért sebesség szivattyúzással levegőt az eszközön keresztül azzal a céllal, szopás kristályvizet belőle. Jelenleg hozzáférhető, hordozható és helyhez kötött páramentesítő, amelyek különböznek a teljesítmény, a méretek, a megközelítés, hogy a művelet a folyamat. Ezek az eszközök is működik, hűvös helyen.

páratartalom norma egy lakásban -, hogyan kell meghatározni és set

Az eszköz - szárítószer

További szakmai eljárás normalizálását páratartalom - egy különleges elnyelő. Ez formájában érkezik a készülék, amely kerül egy tabletta, ők lefektetett körül a lakásban, és várni az eredményt. Megközelítés bizonyult hatékonynak csak kis helyre, különben meg kell tenni egy másikat.

Ezen felül, akkor válassza ki a megfelelő opciót a népszerű módszerek:

 • Az első helyen a leggyakoribb szellőzést. Lehetővé teszi a levegő áramlását a lakásban, akkor lehet, hogy gyorsan és biztonságosan csökkenti a nedvesség szintjét. Ez a módszer akkor is működik, ha az utcán eső.
 • Mesterségesen száraz a klíma. Körülbelül működteti az olajhűtő és fel vannak szerelve a ventilátor lapátok.
 • Néhány szoba nincs ablak (WC, fürdőszoba), vagy olyan kicsi, hogy a szellőztetést nem adja a kívánt eredményt. Ebben az esetben meg kell, hogy vigyázzon a jó minőségű rajz, különben a baktériumok és spórák egy kis helyiségek a lehető legrövidebb időn belül elterjedt az egész lakásban.

Ha a kívánt sebesség elérésekor meg kell tölteni egy csomó erőfeszítést annak fenntartása. De az erőfeszítés fizeti ki, amely kiváló immunitást bérlők, alvást és a jó hangulat.