Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Szerelése műanyag ablakok kezüket - ez egy egyszerű folyamat, amely nem igényel speciális készségek vagy műszaki ismeretek. Közvetlenül a szülés után az új ablakok otthon, akkor kezdődik a telepítés független, eltölteni egy kis időt. De ez nem csak azért szükséges, hogy a telepítés - el kell készítenie egy munkaterületet, és a raktárból a szerszámok, hogy elkerüljék az esetleges hibákat, amelyek miatt negatív következményekkel jár.


Szétszerelése régi ablakkeretek

Tehát, ha már otthon kész műanyag ablakok, amelyek lehet tenni. Először is le kell szerelni a régi ablakkeret és elkészíti a munkaterületet a későbbi telepítés az új dupla üvegezésű ablakok.

Végezze szétszerelés nagyon egyszerű - ez csak néhány eszközöket. Ez feszítővas, csavarhúzó, kalapács és egy véső. Szétszerelés a következőképpen hajtjuk végre:

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Az első lépés - szétszerelése régi ablakok tartsa
 1. Az első lövés az ablakon. Ehhez használjon egy kalapács és egy véső (vagy csavarhúzóval). Első lövés mozgatható ablakkeretek. Ehhez óvatosan csavarhúzó horog az alsó hurok. amely csatlakozik az ablakot, majd a horog a felső hurok. Miután kérte, hogy több intenzív, de a keret alján ügyes mozdulatokkal - így ő kell kijutni a hurok. Ha a mozgó ablakot rögzítve elég, akkor csak egy kis erőfeszítést annak érdekében, hogy kiveszik a zsanérok.
 2. Lebontása után a mozgó ablakpárkányon kell távolítani. Ehhez vesz egy véső és egy kalapács, amellyel obbivat vakolat a barázdák a ablakpárkányra. Feküdt le eszközöket, és megteszi a feszítővasat. Ennek segítségével a párkány a horog az alsó (a területen maga és a betonlemez ablakpárkányon) rázattuk - a könnyű szétszerelés szükséges ablakdeszkán lemez szabadon „séták”. Ha a ablakpárkányon van olyan töltőanyag vagy visszatartó elemek (általában idősebb struktúrák fadarabot, hogy támogassa), eltávolítja őket. Ezt követően, a párkány gondosan horog a keret oldalsó feszítővasat és néhány éles mozgásokat tolta előre. Általános szabály, hogy a régi ablakpárkány rosszul rögzített, így nem probléma, hogy távolítsa el őket nem.
 3. Lebontották az egész ablakkeret. Kerülete mentén az ablak kalapács pattog vakolat - a vékonyréteg elrejti a távtartó, amelyen a keret nyugszik. Kezdetben alátétfán eltávolítjuk az oldalról. Ezután egy feszítővas fejlődés az ablakkeret.

Általános szabály, hogy sok építők elhanyagolt szétszerelés valamennyi szabály - egy fa ablakpárkány csak darabokra vágjuk daráló, és a konkrét töri egy ütést. Rama is darabokra vágjuk, majd kiszáll a nyitó darabban van.

Előállítása az ablaknyílás és ablak

Lebontása után a régi ablakkeretek lesz egy csomó törmeléket. A felszínen a nyílás lehet maradványai a régi szigetelés, vakolat és törmelék (faforgács, fűrészpor, stb.) Minden ezt el kell távolítani a felületről a nyílás. Ideális esetben a telepítés előtt az új műanyag ablakok ablaknyílás kell adni vagy tiszta téglafal (ha a ház tégla), vagy lapos és sima a beton födém (ha a ház panel). Minden szabálytalanságok, repedések, és megszerezte a vakolat maszatos és rendezi.

Ablaknyílás kész? Akkor meg kell hogy ellenőrizze az állapotát a PVC ablakok. Ellenőrizzük egység deformáció, majd teljességének ellenőrzésére minden alkatrészt. Ügyeljünk arra, hogy a jelenléte a következő összetevőkből áll:

Telepítése műanyag ablakok kezük részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Components műanyag ablakok
 • ablakpárkányon;
 • dugók;
 • Szerelés profil;
 • Rögzítőlapok szükséges rögzítése Windows;
 • Szerelési útmutató (néhány gyártó kínál ez egy szett, üveg);
 • Szerelvény (tollak, kupakot);
 • Ebb.

Ha minden be van jelölve, akkor fel kell készülnie az eszközök telepítését.

Eszközök telepítése műanyag ablakok

A telepítéshez PVC ablakok a kezüket, akkor a következő szerszám szükséges:

 • Az épület szinten;
 • csavarhúzó;
 • Poliuretán hab és a pisztoly neki;
 • lyukasztó;
 • primer;
 • Hatszögek (előnyösen 5-6 darab tartalmazza);
 • Ceruza vagy marker;
 • rulett;
 • Ecset.

Jellemzően szerelők korlátozottak, és egy kisebb sor eszközt. De mivel meg kell tenni a megfelelő telepítése műanyag ablakok a kezüket, és az ablakokat kell behelyezve, akkor javasoljuk, hogy használja a fenti listából.

Elvégzése az ablakokat mérések

Akkor tölteni két módon lehet mérni - és egy negyed és egy negyed. Nézzük meg mindegyik módszer.

Gyűjtemény mérések negyed

A sztrippelt és előre elő az ablaknyílás végezzük telepítése PVC-ablakok. Rendelési ablakok a következő számításokat kell:

 • ablak magassága: függőleges ablaknyílás kivonó öt centiméter;
 • Ablak szélessége: vízszintes ablak megnyitása kivonjuk három centiméter.

A keletkező hézagokat ezt követően fújni habbal. Ennek eredményeként, a következő paramétereket kaptuk: van bemetszve 1,5 cm-re az oldalán a nyitó és 2,5 cm-re a felső és alsó oldalán.

Ezt követően az ablakpárkányon állt, és lecsepegtetjük. Mindegyikük kapott értéket meg kell növelni legalább 6-7 centiméter.

Gyűjtemény mérések és negyed

A méréseket az alábbiak szerint hajtjuk végre: az ablaknyílás vízszintesen mérik a legkeskenyebb ponton. Az így kapott értéket növelni kell három centiméter - által így meghatározott szükséges szélessége az ablak. A függőleges irányban hosszát mérjük aljáról az ablaknyílás felső negyede - így határozza meg a magassága Az ablak.Az eredmények szerint a mérések akkor kapcsolja mutatók:

 • A szélessége és magassága az ablak;
 • A szélessége és magassága a párkány;
 • A szélessége és magassága a lefolyóba.

Szerelése műanyag ablakok GOST

Két szerelési technológia. Telepítése dupla üvegezésű ablakok kezük lehet tenni a kicsomagolás doboz és felbontása nélkül. Az első esetben van szükség, hogy teljesen szétszedni a dobozt - távolítsa szegélydíszek, húzza üvegezés, ami után a zár keret révén alapcsavarok a nyitó, majd szerelje az üvegezés és domborítás. A második esetben, az ablak nem érti, és van rögzítve segítségével speciális rögzítő elemek, rögzítőlapok, használata nélkül az átmenő keresztül rögzítő csapok. Az első módszert kell tekinteni, sokkal összetettebb és megköveteli, hogy bizonyos képességek. Ezért csak úgy a második esetben a legelőnyösebb a legtöbb lakos.

telepítési ablak

Mielőtt elkezdené a telepítést ablakokat a GOST, akkor létre kell hozni a saját tervét. Meg lehet önállóan fejlesztette ki a rajz, és utasítást, hogy jön egy teljes körű termékek. Miután a terv segít a munka elvégzésére hiba nélkül és maximális pontossággal.

Munkákat végeznek az alábbiak szerint:

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Telepítése műanyag ablakok GOST be kell tartaniuk bizonyos szabályokat, amikor egy összeállítást varrat
 • Egy előkészített felületre egy ablaknyílás feldolgozott primert annak biztosítására, jobban tapadnak a hidro- és párazáró szalagok. Alkalmazza alapozó szüksége rendes ecsettel.
 • Távolítsuk el a csomagolást a ablakok és a félig-kerületképző írező zárószalagot PSUL. Ez további védelmet nyújt a hab a káros UV sugarak és a csapadék.
 • Az ablakkeret kerül a nyílás. Abban a pillanatban, hogy megbeszéljük részletesebben.
 • Töltsük meg a közös habbal.
 • A következő lépés az, hogy illessze a keret belső párazáró. Ehhez, a keret belseje ragasztott gőzzáró szalagot.

Mi a következő irányelveket telepítésekor műanyag ablakok:

 1. Felhívni a kereten helyet, ahol majd később szerelhető.
 2. A keretek csatolt oldalán a kötőelemek, ugyanakkor tartani a lépést, hogy 50 cm-t. Ne feledje, hogy a maximális bemélyedés szélétől nem lehet több, mint 15 cm.
 3. Ahhoz, hogy rögzítse a ablaknyitó csavarok rögzítő elemek - a rögzítőlemez.
 4. Az ablak ki van téve a műanyag szerelési ék építési szinten. Meg kell, hogy elkerüljük az esetleges eltéréseket.
 5. További rögzítés oldalán a beépítési ék, vagy közönséges fadarabok - vannak illesztve a terek közötti kötőelemek.
 • A külső oldalán az ablakkeret a telepítés után, rögzített, diffúz sávot apály idején.
 • Nyílások között balra az ablakkeret és a fal, meg kell fújni ki hab formájában.

Tipp: Ha az ablakkeret van rögzítve rögzítő elemek, nincs szükség, hogy jelentősen húzza meg a csavarokat. Csak miután a szerkezet állandó jellegű, lehetőség van arra, hogy a rögzítő elemek a stop.

telepítése ablakpárkány

Az ablakpárkányon egy készlet műanyag ablakok. Mester maga határozza meg, hogy mit kellett volna szélességét. A méréseket, majd gondosan nyírt parapet a kívánt hosszúságú. Továbbá a küszöb beállítása a következőképpen:

Telepítése műanyag ablakok kezét részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
telepítése ablakpárkány
 • Faalátétekre meghatározott küszöb és állítható magasságú. Kiigazítást kell elvégezni az épület szinten az ablakpárkányra lényegében vízszintes képest az ablaknyílás.
 • Miután a helyzetben fixen áll, az ablakpárkányon eltávolítjuk oldalsó része kerülnek csonk. A fából készült rudak, amelyek az alapját a parapet helyezzük ragasztóanyag keveréket (előnyösen CM-11, vagy hasonló anyagból).
 • Ablakpárkányok visszaáll bárok és enyhén megnyomjuk. Ez az eljárás szükséges használni épület szint, mint a küszöb szerelés közben vezethet oldalon kissé.
 • Miután a ragasztó oldat konszolidálja, a tér között, a párkány és ablakok habbal fújt.

Telepítése apály

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Telepítése apály az ablakokat

Ez lehet telepíteni, mint egy saját készítésű apály, és az egyik, hogy jön a műanyag csomagolás. Ha kapsz egy mosogató, azt kell szem előtt tartani, hogy csavarokkal van rögzítve az alsó profil és a túlnyúló részét az ablak meg kell védenie a csomópont profilt vízelvezetés. Maga szerelt mosogató nagyon egyszerű: az ablaknyílás rögzített profilt, majd a csavarokat rögzítettek, lecsepegtetjük. A nagyobb védelem szerelési helyen készült habbal elfújta.

Tömítő PVC-ablakok

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók
Cégalapítás hab szerelés varrat telepítés során műanyag ablakok

Technológiai jellemzői habosítás írva a henger szerelési hab. Minden mester ellenőrizheti ezt elolvassa a részletes utasításokat az üveget. Folyamat hab polimerizációt katalizálja a nedvességet. Ezért mielőtt a lezárási folyamat, szükséges, hogy nedvesítse hely tiszta vízzel. A nedvesség távollétében a polimerizációs lesz elegendő minőségű.

Miután a hab megkeményedik, akkor szükséges, hogy pontosan vágni egy hagyományos írószer kést. Ehhez óvatosan, hogy ne sértse meg a műanyag ablakok.

Tipp: Ne jobb az első alkalommal, hogy próbálja meg kitölteni az egész üreg a szerelvény varrás. Először meg kell felhúzó fegyvert alkalmazni egy kis hab, várakozási idő, amíg megduzzad, majd újra alkalmazni a szükséges összeget.

Gyakori telepítési hibák

Mind a kezdők és mesterek hibázhat, ha telepíti a műanyag ablakok. Általános szabály, hogy a leggyakrabban a következők:

 • Levezetése hibás mérés vagy annak hiánya;
 • Válogatás alkalmatlan szerelhető profilok;
 • Szerelés egyenetlen felületen, vagy a felületen, amely korábban érintetlen maradt;
 • Szerelés műanyag ablakok nélkül szinten;
 • A hibás ablakot. Néhány ember használja túl sok vagy rögzítők vagy nem használja őket. Az eredmény egy - doboz deformálódhat a művelet során;
 • Felszerelés a hiányzik a mélység az ablakon. Ha tegyük az ablak túl közel a belső széle az ablaknyílás, talán egy jelentős hőmérséklet-csökkenés az ablak körül, és ennek következtében a kondenzátum képződését;
 • Helytelen tömítést. Szerelés öltéssel vagy kiég elegendő habot vagy egyenetlen. Ez vezet az a tény, hogy néhány év után a működés, az ablak kezd köd fel, és veszít az előnyei.

Annak elkerülése érdekében, a leggyakoribb buktatókat, akkor el kell végeznie a telepítést csak utasításokat, és megfelel a műszaki jellemzőit.

következtetés

Mindebből az következik, meg kell jegyezni: a telepítés PVC ablakok kezük nem jelent nehézséget. Az egész folyamat a telepítés az üvegezés közepes méretű tart egy nap. Ez figyelembe veszi nemcsak a telepítési folyamat, hanem a ráfordított idő szétszerelés, tisztítás és előkészítés. Ennek eredményeként, akkor kap nem csak egy szilárd design, hanem nagyban menteni saját forrásból.

Reméljük, hogy a folyamat leírása a PVC ablakok telepítési folyamat segít a jövőben építése.

Telepítése műanyag ablakok fotó

Ez a rész bemutatja a képeket a téma a mai cikkben. Minden fotó kattintható.

Telepítése műanyag ablakok kezüket részletes utasítás, beépítés GOST, video utasítást, fotók

-telepítése PVC folyamat nem bonyolult, és az elmúlt nyáron a fiával megbirkózott minden gond nélkül. Sokkal bonyolultabb folyamat lebontása a régi. Ez szükséges ahhoz, hogy pontos méréseket a felesleges kárt a fal belső oldalán. A telepítés után a párkány kell apály, és az új díszlécek. Ez a leginkább zavaró folyamat, és igényel sok időt és erőfeszítést igényel.