Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél

Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél
Egy napon mindenkinek meg kell hallgatni a diagnózis - Giardia gyermekeknél, tünetei és kezelése a betegség kevéssé ismert. Természetesen minden szülő úgy véli, hogy a gyermek, ez a probléma nem érint, de ez a vélemény téves. Az a tény, hogy a statisztikai eredményeket egy hasonló betegség érinti háromból egy gyerek, és ezért a fertőzés veszélye igen magas. Gyermek hozza a sok bajt Giardia fertőzés. Gyermekeknél a tünetek kezdenek baj gyorsan.Mi Giardia

Miután az orvos azt mondja, a szülők, hogy gyermekük találtuk Giardia, nem teljesen értem, és mit kell majd foglalkozni. Próbáld megérteni részletesebben, hogyan giardia fordul elő gyermekeknél, hogyan lehet azonosítani, és hogyan kell kezelni a fertőzést.

Tény, Giardia - ez gyakori fertőző betegség. A kórokozót egy egysejtű parazita, amely rendezi a bélben és a májban. Ebben az esetben megsértették a működését ezeket a testeket. A parazitákat osztva 2 típusú - a cisztákat és vegetatív formában.

Giardia ciszták annyiban különböznek, hogy nem tudnak mozogni. Általában bejutni a vastagbélben a kicsi, de mivel a feltételek ebben az esetben nem a legkedvezőbb számukra, kezdenek mutáció, legyen ovális és magatartási életciklus mozgás nélkül.

Ez a fajta Giardia nem jelent nagy veszélyt a fertőzött gyermek. Azonban ezek a paraziták fontos szerepet játszanak a szaporodásban. A vastagbél, esik a széklet, és így távozik a szervezetből. Miután a parazita megjelent a külső környezet, ez nagyon veszélyes másokra.

Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél
Ezek a mikroorganizmusok nagyon életképes. Ezek fenntartása kívüli élet élőhelyét körülbelül 40 napig, amennyiben elegendő a meleg éghajlat. A nap Giardia élhet körülbelül 7 napig, és mintegy 3 napig hideg vízben. Miután az emberi szervezetben, a parazita elveszti tokjából, és tudja mozgatni ismét - az úgynevezett vegetatív formában. Ebben az esetben a parazita alakú körte, és segítségével speciális ostor van rögzítve a falak a nyálkahártyákat.

A legtöbb paraziták területen él rossz higiéniai körülmények, például a szennyvíz és a szennyezett vizek. Giardia lehet a mosatlan zöldség, homokozók, át az egyik gyermeket másik az érintés. Ezért a fertőzés megfertőződhetnek eszik mosatlan gyümölcsöt és zöldséget, a szennyezett vizet, vagy úszás a tóban.

Leggyakrabban a fertőzés érintkezés útján használati tárgyak, illetve a kis bőr a bőrhöz. A nagy a fertőzés veszélye a gyermekek, akik a szokás csípős tollak, ceruzák, körmök. Alapvetően szinte minden gyermek, akik hajlamosak megpróbál mindent a fogra, orvosok próbára Giardia a széklettel.

A fertőzés tünetei gyermekekben

Tünetei Giardia nagyon változatos lehet, és nyilvánvaló fertőzés mindegyik a maga módján. Gyakran előfordul, hogy lehet összetéveszteni más betegségek. Meg mindig forduljon orvoshoz, ha a szülei észrevették legalább néhányat a következő tünetek. A szakember fogja hallgatni a panaszokat, megvizsgálja a gyermeket, és küldje tesztekhez, ami után meg lehet pontosan diagnosztizálni a fertőző betegségek és a kezelést elkezdeni. Minél előbb szerzi a szorongás, annál hamarabb a gyermek meggyógyul, és annál kisebb a kockázata, hogy mások. Tehát hogyan lehet felismerni giardia? Először is figyelni, hogy az egészség a gyermek.

Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél
Általános szabály, hogy a következő tünetek gyermekeknél:

  • Fokozott testhőmérséklet. Általában nem haladja meg a 37,5 ° C-on Ha ez a tünet figyelhető meg a gyermek a hét folyamán. Látható ok nélkül, talán az oka ennek a paraziták, és meg kell küldeni a baba a felmérés.
  • Megsértése az emésztési folyamatot. Fertőzés a gyermek gyakran kíséri hasmenés és székrekedés. Ez a jelenség lehet az oka egy hagyományos dysbiosis, ezért sok szülő nem tulajdonítanak nagy jelentőséget ez a tünet. Mindig ellenőrizze, hogy az ok lehet a paraziták.
  • fogak nyikorog. Leggyakrabban ez a tünet manifesztálódik éjjel. Mérgező anyagok megjelent paraziták a vérbe, ami viszont megzavarja az idegrendszert. Ennek eredményeként, a gyermek alvás közben elkezd őrölni a foga.
  • Alacsony vitalitását. A legtöbb esetben a gyermek kezdi érezni gyengeség, fáradtság, zavartság gyakran látható. Baba nehéz észrevenni az új információk, hogy összpontosítson valami különleges.
  • Fájdalom szindróma az alhasi. Persze, egy kisgyerek nem tudja megmondani, hogy pontosan hol a fájdalom koncentrálódik, még felnőtt gyermeke adhatja meg a helyét a fájdalom lokalizációja. Tipikusan ez az a terület a köldök körül.
  • fojtogató köhögés gyakran előfordul, a májban jelentősen növekedhet méretű. Anélkül konkrét okokat, amelyek növelik és a nyirokcsomók.


Amennyire látható, a tünetek általános jellegű, sok betegség kíséri ugyanazokat a tüneteket, így a diagnózis, a betegség a saját szinte lehetetlen. Ügyeljen arra, hogy menjen el a gyerek a kórházba.

Hogyan diagnosztizálják Giardiasis?

Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél
Észrevétlenül a korai szakaszában giardiasisnak vezethet súlyos következményei, valamint a több elhanyagolása a fertőzés, annál nehezebb lesz kezelni. Ezért a legjobb azonosítani Giardia a gyermek korai stádiumban. Azonosítani a parazitákat a gyermek testén, több módon lehet használni. Néha elég csak 1 tanulmány, és néha van, hogy egy egész sor tevékenységet.

Végezze el az alábbi vizsgálatokat:

  • Szerológiai diagnózis. Ez a módszer jelenleg a legnépszerűbb. A vérvizsgálatok Giardia segít azonosítani a specifikus antitestek jelenlétét, amelyek kezd termelni, miután a test kerül egy parazita. Ez a módszer egy hátránya - Giardia akkor is csak 3-4 héttel a fertőzés után, súlyosabb szakaszában ez a módszer hatástalan.
  • Trágár tanulmány. Ebben az esetben meg kell szállítani az elemzés cal. Hogyan érzékeli a parazita ebben az esetben? Specialist tanulmányok ürülék mikroszkóp alatt annak eldöntésére, hogy jelen van a ciszták. Meg kell jegyezni, hogy ezek a kutatások nem mindig hoz eredményt, mert giardia nem mindig esik a vastagbélben.
  • Duodenum tanulmány. Ez a tanulmány segít a lehető legpontosabban meghatározni, hogy a test Giardia jelen. Felfedezett így parazita vegetatív formában. Hogyan állapítható meg, Giardia ilyen módon? Ebben az esetben meg kell, hogy az elemzés az epe. Magától értetődik, hogy egy ilyen eljárás végezhető csak gyerekeknek 10 évnél idősebb. Mivel az eljárás bonyolult ahhoz, hogy tartsa a gyermek nem lehetséges.

kezelés Giardiasis

Tünetei és kezelése Giardia gyermekeknél
Giardiasis kezelt meglehetősen nehéz. Sok hagyományos kezelések, de ne hagyatkozzunk kizárólag a módszerek az alternatív gyógyászat, meg kell hallgatni a javaslatait az orvos, és kövesse a kezelési program. Egy gyermek 10 évnél idősebb lehet próbálni néhány népszerű módon, de velük együtt, akkor világosan meg kell követni a fő program, amely által kijelölt orvos. Gyerekek korán, „régi feleségek recepteket fog csak kárt és súlyosbíthatja a betegséget. Érdemes megjegyezni, hogy a Giardia gyermekeknél kell azonnal kezelni és közelíti meg a problémát a legnagyobb komolysággal.

A mai napig, az orvosok már jól működött a kezelés ideje alatt. Annak érdekében, hogy a gyermek képes volt gyorsan vissza a kezelési tervnek tartalmaznia kell az anti-parazita gyógyszerek. Az orvos kiszámítja a szükséges dózis az anyag súlyától függően és a gyermek életkorától. Határozza meg a kábítószer-mennyiségeket venni egyedül vagy semmilyen esetben nem lehet, mert az anyagok, amelyek a gyógyszer egy része, toxikus. A túladagolás vezethet súlyos következményeket, még ha a zavar a vese és a máj.

A szülőknek el kell fogadnia egy tény. Körül a kezelés ötödik napján, az általános állapota a baba is gyorsan romlik. Ez a folyamat teljesen normális és érthető, hogy miért rohan egy pánik nem szükséges. Ez a feltétel a gyermek annak a ténynek köszönhető, hogy hatása alatt a gyógyszer eléri romlás és halál rengeteg olyan paraziták, amelyek a bélben. Ebben az időben, a toxikus anyagok felszívódnak a vérbe, és gyengíti a gyermek állapota. Annak érdekében, hogy a gyermek állapotát, az orvos fogja felírni emellett antihisztamin gyógyszert. Ön is használja a hashajtók, hogy flush méreganyagokat a szervezetből gyorsabb. Annak érdekében, hogy a maximális eredményt, meg kell cselekedni átfogóan. Az egyetlen módja annak, hogy a gyermek a Giardia.

Annak ellenére, hogy egy bizonyos hiánya jelentős segítséget jelent a kezelés során megkezdődik már 9-10 nappal. A sérülések számát csökken a bőr észrevehetően eltűnnek köhögés, légszomj, és a nyirokcsomók elkezd fokozatosan csökkenni fog. Még ha első pillantásra úgy tűnik, hogy a fertőzés megelőzhető, és a kezelés befejezése, szükséges, hogy át ellenőrző vizsgálatokat annak érdekében, hogy elkerüljék a visszaesés.

A hagyományos kezelési módszerek

Gyerekeknek 10 évnél idősebb használhatjuk a hagyományos gyógyszereket. Hogyan kell kezelni a Giardia gyermekek körében ez így? Hogyan lehet megjeleníteni giardia alkalmazásával növényi összetevők? Ne feledje: váltás az ilyen kezelés nem lehet, csak akkor lehet használni, mint egy adjuváns.

Annak érdekében, hogy sikeresen megszabadulni a probléma, hogy szükséges a kezelés, hogy megfigyeljük egy bizonyos étrendet, különben kap egy jó eredmény lesz sokkal nehezebb. Régóta bizonyított, hogy a Giardia csodálatos érzés édes környezetben, de a savas meghalnak. Diet - egy alkatrész a kezelés, és az orvos általa kijelölt alapuló egyedi jellemzői a gyermek. Amint világossá vált, a fő szabály - hogy megtagadják a használatát édesség.

A diéta szükséges, hogy megszüntesse az összes kedvenc gyerekek desszertek, üdítők, gyümölcslevek koncentráljuk, édes tea és kakaó. Nagyon hatásos a kezelés a tejtermékek, ők többször, hogy növeljék a kezelés sikere. Ezen kívül, a megfelelő táplálkozás csökkenti annak kockázatát, társbetegségek.

Gyermekek 10 év alatti adható méz keveréke. Ez csak azoknak felel meg a gyerekek, akik nem allergiásak a termék. Hogy előkészítse a keverék, továbbá a méz, szüksége lesz útifű levelek. Gyűjtsük össze kellene lenniük, amikor a növény virágzik. Meg kell ledaráljuk egy húsdarálón iszap előállítására, és hozzáadjuk a mézet az arány 1: 1. A gyógyszert venni naponta 3-szor 1 st. l. A kúra kell tartania 1 hónap.

Azok a gyerekek, akik allergiásak a méz, vagy a baba nem tetszik ez a termék, ital a tejjel. Ehhez felforraljuk a tejet, és adjuk hozzá a zúzott gerezd fokhagyma. Az elegyet infúzióban körülbelül 10 percig, ami után chugging. Orvosi eljárást meg kell ismételni 3 naponta. Így lehet vonni azt a parazita a bélben gyorsabb. Tej egy enyhe hashajtó hatása, míg a fokhagyma nem emésztett és, áthalad a bélfalon, negatív hatással van a paraziták.

következtetés

Giardia egy gyermek - egy komplex fertőző betegség, amely, ha nem megfelelően kezelik, vagy annak hiánya vezethet súlyos következményei lehetnek és betegségek a belső szervekben. Nagyon fontos, hogy figyeljen a figyelmeztető jeleket időben segítséget kérni az orvosától, a kezelés megkezdése, és szigorúan betartja az összes ajánlásait.