Útlevelek gyermek legfeljebb egy évig

Útlevelek gyermek legfeljebb egy évig

Ma, ritkán tesz anélkül, akinek nyaralás külföldi utak. Mindenki azt akarja, a tengert, a látnivalók egy másik, ismeretlen ország, eltekintve a monotónia a mindennapi élet, a munka. Fiatal szülők is nem kivétel. Nem akarják, hogy hagyja el a gyermeket a nagyszülők, nem számít, hány éves jelentése - 5 hónap, vagy 5 év, akarnak vigye magával. Ha a gyermek már nagyobb, a szülők szeretnék megmutatni, hogy más országokban, hogy helyes az egészség a tenger. Kisgyermekek gyakran egyszerűen nincs kire hagyni, és szeretnék pihenni. Itt a szülők vannak itt, és szembesülnek azzal a kérdéssel regisztrációs útlevél a gyermek számára.típusú útlevelek

Jelenleg kétféle útlevél: 1. útlevél a régi modell; 2. Passport egy új modell - biometrikus. Ez azért van, mert létezik a két faj gyakran előfordul zavart a dokumentumokat kell összegyűjteni kaphatnak útlevelet.

 1. régi stílusú útlevél öt évre adják ki. Ez nem elektronikus chipek. Egy ilyen útlevelet a gyermek 5-6 év - a legjobb megoldás, mert megjelenése gyermekek nagyon gyorsan változnak, és néhány év múlva a gyermek válhat medve nem hasonlít egy fénykép az útlevél, és így utólag problémák ellenőrző pontokon át a határon.
 2. Biometrikus útlevél vizuálisan alig különbözik a régi útlevél. De ez egy elektronikus adathordozón ágyazott műanyag oldal, amely információkat tartalmaz a tulajdonos, a színe háromdimenziós képet, az adatok arról, hogy mikor és kinek kiállították. Aláírása a tulajdonos és fotó alkalmazzák a műanyag oldal biometrikus útlevelek. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a tulajdonos csökkentse az idő múlása határ és szokások, mint a határok számos országában a berendezés információ leolvasásához elektronikus adathordozón. Európában több mint egy évtizede, hogy a biometrikus útlevelek külföldi. Ezek a magas fokú védelmet, és tartalmazza az összes szükséges információt a tulajdonos. Ez nagyban megkönnyíti a folyamatot a határátlépés. Biometrikus útlevél gyakorlatilag lehetetlen hamisítani, mivel rá van nyomtatva az állam jelek és bélyegezni.

Tervezd meg az útlevelet a gyermek

Annak érdekében, hogy adjon ki útlevelet a gyermek össze kell gyűjteni az összes szükséges dokumentumot, töltse ki az űrlapot, és igazolom, minden hivatalos dokumentum. Útlevél egy 14 év alatti gyermek kerül kiadásra kérésére a szülők vagy törvényes képviselőinek a gyermek a születése pillanatában. Összhangban a meglévő útlevél jogszabály a gyermekek 14-18 éves - ez egy egyedi, vagy inkább lehetetlen, hogy beilleszkedjen egy útlevelet a gyermek, aki már 14 éves. Tervezd meg az útlevelet a gyermek, aki még nem érte el, hogy az életkor (14 év) szükséges olyan esetekben, amikor a gyermek a határátlépésre a saját, illetve abban az esetben, ha a szülő nem tudja, akivel a gyermek lesz külföldre menni.

Útlevél egy újszülött

Vannak esetek, amikor szükség van, hogy külföldre menjen egy újszülött. Ebben a helyzetben nem ritkán vannak kérdések: 1. Milyen korban lehet kivenni az útlevél 2. Milyen dokumentumok szükségesek regisztrációs útlevél az újszülött; 3. Vannak-e korlátozások vagy különleges követelményeket annak érdekében, hogy az útlevél az újszülött gyermeket; 4. Van-e lehetőség, hogy adjon ki útlevelet egy újszülött ugyanabban a városban, azzal a feltétellel, hogy ez egy másik. Mindezen kérdésekre természetesen a válaszokat:

 1. Útlevél, hogy ki az első nap az élet;
 2. Regisztrációs útlevél egy újszülött, a következő dokumentumokat: jelentkezési lap (2 példányban), születési bizonyítvány egy példányát a magyar útlevél a szülő (hogy ki lesz a kérdőív kitöltése), gyermek fotó (a biometrikus útlevél opcionális fotó tenni a Szövetségi Migrációs Szolgálat a teljesítés helye dokumentum), egy példányát a regisztráció (csak a nem rezidens).
 3. nincs semmilyen különleges követelmények vagy korlátozások megszerzéséhez az útlevél egy újszülött. A különbség csak a listán a szükséges dokumentumok benyújtása a Szövetségi Migrációs Szolgálat. eljárás bejegyzésének útlevél megegyezik a felnőttek felnőtt polgárok.
 4. Ha a gyermeknek a magyar állampolgárságot, majd rajzoljon neki egy útlevelet lehet a lakóhelyén minden városban Magyarországon.

Szükségem útlevél egy kisgyerek?

Ez a kérdés merül fel, sok fiatal szülők, akik szeretnék külföldre menni egy kisgyerek, aki még csak nem is egy év alatt. Természetesen, ha szüksége van egy útlevél, ha a gyermek nem kerül exportálják külföldre. Ezen a baba lehet kiadni, mint egy biometrikus útlevél és az útlevelet a régi minta. Ha például ki útlevelet a gyermek 2 éves korig, az eljárás a bejegyzés megegyezik egy felnőtt. A regisztrációhoz a szülők, hogy készítse elő az összes szükséges dokumentumot, és alkalmazza azokat a kerületi osztályának a Szövetségi Migrációs Szolgálat a lakóhely vagy ideiglenes nyilvántartásba.A dokumentumok listája útlevél egy 14 év alatti gyermek

 1. Jelentkezési lap az útlevélben a kialakult mintán. Ki kell egészíteni nevében az egyik szülő vagy a törvényes képviselők;
 2. 3. baba képek (színes vagy fekete-fehér, ovális matt papír), és egy fotót a szülő;
 3. Rendes szülő útlevelében (+ fénymásolatot összes oldal). Az útlevélnek érvényesnek kell lennie abban az időben a szállítási dokumentumok és megszerzésére újonnan kibocsátott útlevél;
 4. Fénymásolata az útlevél a szülő;
 5. A vételár megfizetése az állami adó (személyesen dokumentumok benyújtásával a Szövetségi Migrációs Szolgálat);
 6. A születési anyakönyvi kivonat (és a fénymásolat), helyezze be a magyar állampolgárságot, ha a bélés nem történik meg, akkor a gyermek születési véget extra bélyeg a nemzetiség az útlevélben irodában a lakóhely.

Azonban van néhány különbség a dokumentumokat, amelyek kell, hogy a régi útlevél és a biometrikus minta.

Így régi stílusú útlevél egy gyermek

Az első lépés az, hogy töltse ki az űrlapot a kibocsátás az útlevél a gyermek számára. Lehetővé teszi, vagy a szülő vagy törvényes képviselő.

Ezt követően, akkor be kell nyújtania az alábbi dokumentumokat.

 1. Kérelem kiadását útlevél két példányban (egy oldalon adatait a gyermek meg kell tenni, a másik szülő, akivel a gyermek nyilvántartásba vették;
 2. Egy példányát az útlevél, a szülő, akitől a gyermek regisztrált;
 3. 4. baba fotók (fekete-fehér vagy színes matt mérete 3,5-4,5);
 4. Másolatok és igazolások a születés és a polgárság az oldal (vagy bélyegzője állampolgárság);
 5. Ha a gyermek 14 éves - be kell küldenie az eredeti útlevelét, és egy másolatot az összes oldalak;
 6. Ha a gyermek már korábban volt egy útlevél, szükség van az eredeti és a másolat egy fotó.
 7. A vételár megfizetése az állami díj.

Csinálok egy biometrikus útlevél a gyermek

Jelentkezési lap szerezni biometrikus útlevél kell kitölteni betűkkel. A jelentkezési lapot az útlevél ilyenfajta nincs tétel a nyilvántartásba vétel időpontjától a lakóhely. Ez a fő különbség a kérdőívet a régi útlevél. Szintén a kérdőív kitöltése, a következő dokumentumokat.

Dokumentumok benyújtásával az útlevelet a gyermek a következők:

 1. Jelentkezési lap;
 2. Egy fotó;
 3. Eredeti és a másolat születési bizonyítvány és az állampolgárság Az oldal;
 4. Amennyiben az útlevél már korábban kapott, és most lejárt, ezért szükséges, hogy bemutassa és;
 5. Útlevél és annak egy példányát az útlevél a szülő vagy törvényes képviselő;
 6. A jogi képviselők: gyám, örökbefogadó szülők, stb - bizonyító dokumentumok a jogot, hogy képviselje az érdekeit a gyermek;
 7. A vételár megfizetése az állami díj.

Amikor kezdeményezhet és fogadhat biometrikus útlevél a gyermek jelen kell lennie. Ha az útlevelet kiállították egy fiatal gyerek, és a régi stílusú útlevél, a gyermek jelenléte nem szükséges.

Ha a szülők, például kell kiadni útlevelet a gyermek 2-3 éves, pontosabban, hogy a gyermek bármilyen korú, de még mielőtt a végrehajtás ő 14ti év, de nincs ideje, vagy nem akarja gyűjteni több dokumentumot nem tud a gyermek külön útlevéllel és illeszkedik be a saját.

Hozzáadása a gyermek az útlevél az egyik szülő

Ebben az esetben, ha a gyermek még nem tizennégy éves, akkor minden szülő a saját is illeszkedik be az útlevelét. Feltéve, hogy ez egy régi útlevél mintát. Ha mindkét szülő biometrikus útlevél, a gyermeknek is szüksége van, hogy a saját útlevelet.

Útlevél- és egyidejűleg inscribing az ő gyermeke:

 1. Alkalmazás - a kérelem hitelesített két példányát a munkahelyén vagy tanulmány.
 2. 4 fényképeket (fekete-fehér vagy színes matt)
 3. Magyarországon útlevelet és egy példányát minden oldalon. Az útlevélnek érvényesnek kell lennie mind a kiszállítás időpontjában a dokumentumok és átvételét az útlevél
 4. Átvétele állami adó megfizetése;
 5. A munka a könyvet, és annak egy példányát, valamint a diákigazolvány és egy-egy példányt (diákok);
 6. Gyermek születési anyakönyvi kivonatát és egy másolatot a fület polgárság

Annak érdekében, hogy illeszkedjen a gyermek meglévő útlevél szükséges:

 1. Az útlevél maga;
 2. A munka könyv és annak egy példányát az összes oldalak;
 3. 3 fotót a szülők, a dokumentum, amely illeszkedik a gyermeket;
 4. 4. kép a gyermeket;
 5. Gyermek születési anyakönyvi kivonatát, és egy-egy példányt, és helyezze be a polgárság.

Engedélyezzék a gyermek külföldön

Ebben az esetben, ha a gyermek külföldre az egyik szülő, a határellenőrzés lesz szükség, hogy nyújtson engedélyt, hogy elhagyja a gyermeket a másik szülő. Ha a gyermek külföldre szüleik nélkül, mint a nagyszülők, tanárok, vagy bármely más személy, szükséges bemutatni indítvány mindkét szülőtől, és ez szükségszerűen hitelesített. Abban az esetben, hogy a szülő, akinek engedélyt ad, hogy elhagyja a gyermeket külföldön, ő egy másik országban, akkor lehet kiadni egy ilyen engedélyt a helyét. Őt Ehhez csak kapcsolatba kell lépnie a magyar konzulátus. Ebben a helyzetben a gyermek engedélyt külföldre utazni kell tanúsítani konzuli tisztviselők. Az előkészítés után és a felbontás ilyen biztosítékokat küldik postán vagy futárral, és egy másolatot faxon. Vannak olyan helyzetek is, amikor a gyerek megy külföldre anyjával, és más nevük van. Ebben az esetben a külföldre utazni kell nyújtania a nem csak a kilépési engedélyt a gyermek apja, hanem egy másolatot a születési anyakönyvi kivonat, házassági anyakönyvi kivonat vagy válás engedélyezett Natarius. Meg kell erősíteni a kapcsolatot a gyermek és az anya. Ha ez nem lehetséges, hogy rozyskat például az apa annak érdekében, hogy tőle engedélyt a távozásra, meg kell, hogy segítséget kérjen a rendőrség. Ez a tanúsítvány megerősítik azt a tényt, hogy az a hely, a gyermek apja helye ismeretlen, vagy ő megfosztották a szülői jogokat, vagy nem akart. Továbbá, ha az egyik szülő meghalt, a másik a határon megkövetelheti a halotti bizonyítványt.

Kézhezvételét követően az útlevél egy kisgyermek legyen nagyon figyelmes, hogy a kérdés a papírmunka. Ez segít elkerülni a sok felmerülő problémák, ha külföldre utazik a gyermek abban az esetben egy kisebb félretájékoztatás szülők, ezért hibák a gyártás az útlevél.


Figyelem, csak ma!