Vénás trombózis tünetek, panaszok re, mi történik, és hogyan kell kezelni

Az orvosi gyakorlatban, a kifejezés érrendszeri trombózis megérteni olyan betegség, amely a keringési rendszer alakult vérrögök okozó rossz vérkeringés egyes részein a szervezetben. Ennek veszélye a betegség abban a tényben rejlik, hogy az esetek 80% ez tünetmentes, és a teljes tüdőembólia. Nem kevésbé veszélyes állapot - vérrögképződés a szívben. Ezekben az esetekben a vénás trombózis végzetes lehet.Vénás trombózis tünetek, panaszok re, mi történik, és hogyan kell kezelni

Mi trombózis

A WHO szerint a statisztika, érrendszeri trombózis diagnosztizálnak minden 4. ember a bolygón. Magyarországon évente rögzítették több mint egy negyed millió új esetet trombózisos betegségek. Megjelenésű betegség, vérrögök kialakulását a keringési rendszerben különböző szerkezetű és méretű, kapcsolódnak a falon a vénás, artériás vagy kapilláris. Hatása alatt az egyes tényezők, akkor letörnek, és blokkolja a lumen a hajó teljesen.

Az alapja a vérrögök, a formáció folyamat, egy természetes védekező mechanizmus, amely segít megelőzni a vérveszteség. Ha sérült lágy szövetek és a véredények különböző átmérőjű trombusok elősegítik a természetes eláll a vérzés. Miután a szövetek újraképződését a vérbe kilépő anyagok, amelyek elősegítik vérrögök feloldásában.

Az intézkedés alapján a külső és belső tényezők változása ezt a folyamatot előfordulhat. Ebben az esetben, a vérsejtek képződéséért felelős egy vérrög, akkor is aktiválható hiányában trauma. Egy második kiviteli alak szerint a betegség - a megőrzése a protrombin aktivitás betegek anélkül, anyagok, oldó trombus. Röviden, az egyensúly közötti koagulációs és antikoaguláns reakciót.

A WHO szerint a statisztika is a klinikai, trombózis leggyakrabban diagnosztizált női lakosság körében. Ugyanakkor az esetek mintegy felében a betegség párosul visszerek és bekövetkezik a megerőltető edzések utáni (a nők számára - a szülést követő). Kialakulásának nagy a kockázata a trombózis betegeknél megfigyelt 2 és 3 vércsoport.

Hogyan trombózis - Classification of Diseases

A klinikai gyakorlatban van egy kiterjedt minősítési rendszer a trombózis különböző okokból, mely tartalmazza:

 1. Típusú trombózis eredetétől függően (etiológiák). Ezek közé tartozik a torlódás, allergiás, traumás, szeptikus és a fertőző trombózis.
 2. Attól függően, hogy a betegség lefolyása. Ezek közé tartozik az akut, ismétlődő és vándorló fajok trombózis.
 3. Lokalizációja vérrögök a keringési rendszer. Ezek közé tartozik az artériás és vénás trombózis az alsó lábszár, láb, vagy a comb.
 4. Attól függően, hogy a mélység helyét az érintett hajó. Ezek közé tartozik a mélyvénás trombózis és felületes trombózis.

Vénás trombózis tünetek, panaszok re, mi történik, és hogyan kell kezelni

Továbbá, a mértéke a trombózis izoláltunk 3:

 1. Először is, ami annak ellenére, hogy a vérrögök az erekben, a véráramlás van mentve, de az áramlás lelassul.
 2. Másodszor, ami az áramlási sebesség eléri a kritikusan alacsony értékeket.
 3. Harmadszor, amelynél a vérkeringést leállítjuk, és növeli a elzáródás kockázatát és irreverzíbilis patológiás változások a lágy szövetekben.

Mielőtt terápia szükséges megállapítani, hogy milyen mértékben és a betegség előfordul. Ez segíteni fog a megfelelő taktikát kezelést, és kiválasztani a leghatékonyabb gyógyszerek és kezelések. A helyes diagnózis - a kulcs a sikeres terápia.

Amellett, hogy a funkciók a fent felsorolt ​​orvos dönthet a további diagnosztikai, amelynek célja, hogy létrehozza a fajta megalvad.

okai

Szakértők megjegyzik, hogy oka a vénás trombózis csak az interakció több tényező. A mechanizmus a fejlesztés a betegség szinte mindig ugyanaz: először is, egy gyulladás a vaszkuláris fal, amely a test reagál a megnövekedett szintézisét protrombin tényezők. Egy ilyen reakciót akkor tekintjük normálisnak, mert a szervezet igyekszik megakadályozni a megsemmisítése az edénybe, és a vérveszteség.

Fő okai között a trombózis orvosok hívja:

 • traumás vagy gyulladásos megsemmisítése a érfalak;
 • változások növekedést okozott vérlemezke-szintézis és egyéb befolyásoló szerek véralvadást;
 • élettani változásokat okozott a lassulását véráramlás.

Ha az egyik ilyen esemény egy személy trombózis kialakulásának - összefüggő állapot fokozott trombózis. Azonban, az elején a kóros folyamat jelenlétét igényli további kiváltó tényező, amely függ a betegség típusához:

Mélyvénás trombózis lehet diagnosztizálni veleszületett érrendszeri betegségben szenved vagy szerzett módosítása, rákok, hormonális változások, csont és lágyszövet sérülés, műtét, az elhízás, a fertőzés. A kockázati csoportba tartoznak a férfiak és a nők 40 évnél idősebb, ami nem aktív életmód és az egészségtelen szokások, mint a dohányzás.

Thrombosis a felületi vénák, mint kiváltó tényezők működhetnek visszerek, vér rendellenességek, fertőzések és anyagcsere-rendellenességek, allergiás reakciók, trauma, autoimmun betegségek és szisztémás patológia és onkológia.

A fenti okok trombózis kombinálható egymással. Létrehozó valódi okainak a betegség - a második legfontosabb feladat a szakemberek. Ez az információ segít csökkenteni a kockázatát újra trombusok képződését és a előfordulása a MVT és a TPV a krónikus formában.

Kínálat csökkentése, a szövetek - nem az egyetlen jelenség, mint veszélyes trombózist. A formáció egy vérrög a tüdő artériában kockázatának vannak kitéve a súlyos szövődmények vagy halál.Vénás trombózis tünetek, panaszok re, mi történik, és hogyan kell kezelni

Jelek és tünetek

Amikor a betegség egyáltalán nem betegek tünetei trombózis. A statisztikák szerint mintegy 20% -a minden esetben fordul elő látens formában, és nem mutat észrevehető tüneteket. Közben, ha képes felismerni trombózis szubjektív alapon épül fel, még azoknál a betegeknél, akik nem panaszkodnak. Ezek közé tartoznak:

 • fáradtság és nehéznek érzi a lábát;
 • duzzanat a végtagok, a növekedés a lábszár vagy a láb;
 • zsibbadás, bizsergés a végtagokban;
 • Erőlködés végtagfájdalom után előforduló növekvő testmozgás;
 • helyi elszíneződése a bőrön és hideg végtagok.

Szintén a vénás trombózis kísérheti láz. Az ilyen helyzetek jellemzője akut természetesen a betegség, valamint a ha van egy gyulladásos folyamatot a kapcsolódási hely a trombus. Abban az esetben, artériás trombózis a láb megfigyelhető kékes végtag vagy kifejezett előfőzés. Ezt kísérheti ívelő fájdalom.

Attól függően, hogy milyen típusú a trombózis és tünetek eltérhet a fentiekben leírtaktól,, mivel a betegség lehet nyilvánul meg különböző módon, attól függően is, a mélysége az érintett hajók:

 • vereségével a mély vénák a végtagok tűnhet duzzadt vagy halvány területek egyszínű;
 • károsodást felületes vénák a testfelület jól látható duzzadt hajóknál lokalizált vagy kékes bíbor csomópontot.

A tünetek intenzitása függ a mértéke trombózis. Miközben kényelmetlenséget áramlás halad a többi után, és a teljes átfedés erek előfordulnak nem halad akut fájdalmak kíséretében kezdeti jelei nekrotikus folyamatok a lágy szövetekben - a bőrpír, kékség majd ezt követően képződése trofikus fekélyek.

diagnosztika

A betegek 70% -a menni az orvoshoz, amikor elkezd az akut trombózis, megnyilvánuló súlyos fájdalom, láz (ha van ilyen gyulladás), valamint számos egyéb tünetek. És csak 30% -a kezelt betegek phlebológiai jelenlétében olajozott klinikai képet. Ugyanakkor minden beteg, függetlenül az aktuális állapot vannak kitéve részletes diagnózist trombózis, amely a különböző funkcionális vizsgálatok, laboratóriumi vizsgálatok.

Diagnózis gyanúja mélyvénás trombózis jelenlétében

Funkcionális diagnózisa mélyvénás trombózis bonyolítja az a tény, hogy a hajók gyakran nem nézett vizuálisan. Mindazonáltal, még ha nincs speciális berendezések keresse vérrögök és a betegség kiterjedése. Ehhez van néhány minta:

 • Lovenberga tünet;
 • Sustainer minta;
 • Pratt minta-1;
 • Homansa minta;
 • Minta Mayo-Pratt.

Határozza meg a vénás trombózis ezekkel a módszerekkel, lehetséges akár otthon. Ez az információ azonban nem tekinthető 100% -ban igaz. Ez a leggyakrabban használt a kezdeti diagnózis.

Vénás trombózis tünetek, panaszok re, mi történik, és hogyan kell kezelni

Mivel meghatározni nagy pontossággal az állam a hajók és a helyét a vérrög által korábban leírt eljárások nem lehetséges, további eszköz diagnosztika rendelt mélyvénás trombózis:

 • Doppler - kutatás módszere, amely lehetővé teszi, hogy állítsa be az intenzitást a véráramlás a hajók;
 • angiográfia - a tanulmány módszer megállapítására edények átjárhatóságát, a jelenléte ezeket a korlátozásokat, betétek és parietális trombus.

Ha van egy thrombophlebitis, mindkét módszer nyújthat felbecsülhetetlen segítséget a kimutatására az érintett hajók és meghatározzuk a kockázat mértéke a leválás a trombus vagy tromboembólia.

Diagnózis feltételezett jelenléte felületi trombózis

Funkcionális vizsgálatok feltételezett jelenléte a felületen végzett trombózis, hogy melyik az a funkcionális állapotban a szelepek és a vaszkuláris fal. Ez elegendő ahhoz, hogy végezzen a következő vizsgálatokat:

 • Brodie-minta-Troyanova Trendelenburg;
 • Gakkenbruha mintában.

Emellett kijelölt műszeres diagnosztikai módszerek és a Doppler-angiográfia.

további diagnosztika

Amellett, hogy ezek a módszerek bármilyen formában a trombózis laboratóriumi diagnosztikai van rendelve:

 • Általános klinikai vizelet elemzése;
 • analízis a hormonokra és koleszterin;
 • általános és teljes vérvizsgálat.

Során kapott Ezen vizsgálatok információ segít meghatározni az oka a trombózis. Ezek alapján az orvos adhat értékes ajánlásokat kezelésére és a betegségek megelőzésére.

terápiák

Elsősegély trombózis rögzítését a betegnek. Az első napokban az ajánlás az orvosok között olyan elemeket, mint a teljes nyugalom - betegnek meg kell ágyba időtartamra 4-12 nap helyétől függően a vérrög. Ha ez érinti a vénák az alsó lábszár hogy az ágyban is lehet kisebb mennyiségű időt, a vereség a combcsont - nagyobb. A kezelés történhet kórházban vagy otthon.

Ebben az időszakban, az orvos értékeli a beteg állapotát és a kockázat leválása trombus és a tüdőembólia. A magas szintű veszély megkövetelheti sebészeti vénás trombózis kezelésére.

Vénás trombózis tünetei, a tünetek, hogy mi történik, és hogyan kell kezelni

Tehát hogyan kell kezelni trombózist szükséges egy komplex, ha több fajta terápia:

 1. Konzervatív kezelés, beleértve a hosszú távú kábítószer-használat különböző csoportok és a láb elasztikus kötszer szalaggal.
 2. Műtéti kezelés korszerű és hagyományos módszerekkel.

Ezen túlmenően, az orvos tanácsát, akkor a kezelést a népi orvoslás.

gyógyszeres terápia

Ahhoz, hogy hatékonyan kezelje trombózis alkalmazott több csoport gyógyszerek amelynek hatása van irányítva oldódó trombusok és kialakulásának megelőzésére új megalvad. Az egyik legnépszerűbb eszköze szakértők osztják:

 • Közvetlen véralvadásgátlók - heparin, Clexane, Fraksiparin;
 • közvetett véralvadásgátlók - Coumadin, warfarin;
 • enzimes antikoagulánsok - urokináz és a sztreptokináz;
 • gyógyszerek, amelyek javítják a kapilláris keringés - Reosorbilakt, Refortan;
 • gyulladáscsökkentő gyógyszerek - Ketoprofen és diclofenac.

Végre gyógyszert trombózis, hogy bármilyen formában a betegség. A végső döntés, mint a betegségek kezelésére is, amelyeket a kezelőorvos alapján a javallatok és ellenjavallatok. További gyógyszerek lehet használni, amelynek célja, hogy megszüntesse a mögöttes betegség (ha trombózis volt az eredménye, a szisztémás patológia).

sebészi kezelés

A sebészeti kezelés trombózis kell indikációk, amelyek közé tartoznak a gyulladás megtalálásában vérrögök, nagy a kockázata a vérrög képződése vagy a beszakadás terjedési keresztül felfelé az edényeket és a flotációs thrombus a keringési rendszer útján.

Hogy megszüntesse trombózis következő műveleteket használjuk:

 1. Troyanova-Trendellenburga - alkalmazott thrombosis a felületi vénák. A lényege abban áll, varrási műveleteket véna saphena fém pántok. Ez a módszer nagy a kockázata a thrombus terjedési femorális artériát.
 2. Beültetése vena cava szűrő - alkalmazzák nagy a kockázata a szétválasztása vérrögök. A lényege a művelet telepíteni a vena cava filter zontikoobraznogo csapdába vérrögök felé a tüdő, a szív és az agy.
 3. Thrombectomia - gyökös eljárás, amely abban áll, kinyitja a megbetegedett vénás trombózis, és a vérrög eltávolítása kézzel. Az elmúlt években gyakorolt ​​minimálisan invazív sebészet, amelyben egy vérrög eltávolított egy miniatűr eszköz segítségével egy kis szúrás a véna falban.

Távolítsuk trombózis sebészi lehetetlen, hiszen nem csak a szükséges, hogy gyógyítani ezt patológia, hanem szisztémás betegségek, ami fokozott trombózis. A legtöbb esetben a betegnek szüksége van egy hosszú fogadását gyógyszerek és felülvizsgálata életmód.

Trombózis - egy veszélyes betegség, ami kell kezelni, amikor az első tünetek. Hiányában a kezelés a veszélyeztetett betegekben leesik arc patológiák, mint a miokardiális infarktus, stroke, tüdőembólia és még üszkösödés.

(Még nem értékelték)