Kreatininszint a vérben, mi ez a norma a férfiak, nők és gyermekek, a terhesség alatt

A biokémiai vizsgálatok a vér kreatinin fontos mutatója. Vele, meg lehet pontosan meghatározni a betegség vagy rendellenesség az emberi szervezetben. Milyen a vér kreatinin függ további kúrát, ha kijelölt, és ha nincs igaza, lehet, hogy komoly következményei lehetnek. Emiatt az orvosok javasoljuk a leginkább felelős megközelítése készül teszteket.Mi kreatinin

Képződése a fehérje anyag a reakcióban használt folyamat csökken izomsejtek, és eredményeként a gyorsítás biokémiai reakciók. Energia-anyagcsere izomsejtek elkövetett kreatinin, és az összeget, és ad az orvosok tudni izomrendszer teljesítménye, valamint a húgyúti szervek a beteg, amely lehetővé teszi számukra, hogy azonosítsa a betegség korai szakaszában, és elküldte a szomszédos felmérés során.

A szint stabil anyagok a beteg testében, a jelentős mértékű kötődnek a nemi különbségek és év. Referencia tartomány - egyedi leíró adatokat az anyag stabilitásának. Meg kell figyelembe venni, és nem a pánik, hogy a kapott intervallum egészségügyi intézményekben más, ez a jelenség meglehetősen gyakori.

Kreatininszint a vérben, mi ez a norma a férfiak, nők és gyermekek, a terhesség alatt
Photo anyag kreatinin

Az adatok szerint, a kreatinin-szintjét a vérben alacsonyabb nőknél, mint a férfiaknál. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a férfiaknak több izomszövet, mint a gyengébbik nemre. A referenciaérték az anyag men következő: 74-115 umol / L Továbbá, ezek a számok függenek a fizikai állapota a személy.

A valós szex, kreatinin valamivel kisebb 43-90 mol. A terhesség alatt, ez a szám lehet enyhén csökken. Az összeg ennek az anyagnak a sportolók esetében növelheti, néha eléri a férfiak. A kortikoszteroidok, éhomi és gyors fogyás serkentik a meredek csökkenése a kreatinin szintje a vérben.

Ami a gyermekek, a szint a éves gyermek egyenlő 17-35 mol miatt még fejletlen izmok a test. A fejlesztési folyamat, 1 -14 n. van egy arányos növekedését kreatinin a szervezetben, attól függően, hogy a növekedés a izomsejtek, és annak szintje 27-70 mol.

Kreatininszint a vérben, mi ez a norma a férfiak, nők és gyermekek, a terhesség alatt


Laboratóriumi kutatások mutatók

Kreatinin-szint és a vese

kreatinin szint a biokémiai vizsgálatok a vér. Ez lehetővé teszi, hogy meghatározza az arány a vese tisztítás. Is ad az orvosok a lehetőséget, hogy objektíven értékelni a kiválasztó funkciója nagyon szervek. Hogyan? Egyenesen arányos - a magasabb szintű kreatinin, a magasabb, illetve annak szűréssel a vesékben.

Jellemzően vér biokémiai értékek kreatinin eltérhet a norma, még teljesen egészséges ember. Ennek az a magyarázata, figyelembe bőséges mennyiségű folyadékot, és a vízhajtók használata.

elemzés az úgynevezett „Rehberg minta” is. Ha tartani, ami vérvétel a vénába. és az eredményeket az egy nap.

Jelentése mennyiségekben a vérszérumban

Az egyik legfontosabb vizsgálatokat, valamint a fentiekben szérum kreatinin. Amikor végzett bonyolult biokémiai elemzéshez, akkor ez a fajta elemzés szerves részét képezi. Csakúgy, mint más vérvizsgálat. emelkedett kreatininszint való eltérést mutatja a szervezetben, annak a ténynek köszönhető, hogy nem fermentált bomlás kreatin képződik a vesében és az e folyamat terméke.

Amikor a vizelet betegség folyamatát, nevezetesen az alábbi tüneteket és előírják a közvetlen célja kutatás:

 • Pennost vagy vizelet kevert vér.
 • Heavy / lassú vizeletürítés és csökkentésére irányul.
 • Súlyos duzzanat a test, és különösen - azok phalanxes és lábujjak, a csuklón.
 • túlnyomás.
 • Izomfájdalom.
 • Összesen krónikus fáradtság. csökkent figyelem, álmosság, stb
Kreatininszint a vérben, mi ez a norma a férfiak, nők és gyermekek, a terhesség alatt
izomfájdalom

A vizsgálatot megelőzően, fontos tudni!

 • Analízis kreatininszint rendszerint feladja kora reggel. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a legtöbb helyes eredményt adott az esetben a „tiszta” test használata nélkül bármely folyadék vagy élelmiszer legalább egy fél nap.
 • Is, akkor erősen ajánlott, hogy ne engedjen a fizikai vagy érzelmi stressz. Mivel ezen folyamatok bármelyikét vezet izomműködés, ennek következtében - megbízhatatlan vérvizsgálat eredményét. Amint azt korábban említettük, a növekedés a izomtevékenységet, emelkedett kreatininszint a vérben.
 • A dohányzás káros! Ami az egészség, és az elemzés. Ne dohányozzon 30-40 percig szülés előtt az elemzések.
 • Nem ajánljuk az élelmiszer naponta, de még mindig szabad elfogadása az élelmiszerek, kivéve a sós és sós recepteket és zöldségek gyümölcsök, amelyek bőséges mennyiségű színes pigmentek. (Répa, cseresznye, meggy, stb)
 • Ez tilos az alkoholfogyasztás 36 órán át szállítási elemzések. Alkohol - egy hatóanyag, torzítja a számokat.

Kábítószer és hatásuk

De ez nem szükséges, hogy maradjon csendben, ha bármilyen krónikus vagy előforduló ezen betegségek pillanatban. Azt is torzítja a végső elemzésének eredménye a vér kreatinin.

Ha megtalálta a hibát a szövegben, jelölje ki, és nyomja meg a Shift + Enter vagy kattintson ide, és megpróbáljuk gyorsan megoldani a problémát.

Köszönöm az üzenetet. A közeljövőben kijavítjuk a hibát.

Kategóriák

Hiánya a ferritin a vérben
 • Vérvizsgálat Revmoproby
 • PSA vérvizsgálat a férfiak
 • Indikátorok MCHC MCH és vérvizsgálat
 • Vérvizsgálat tífusz
 • Immunológiai vérvizsgálatok
 • Blood tesztelése karyotype
 • Biokémiai vizsgálatok a vér a AST és ALT
 • Diagnózis a vér leukémiás sejtek
 • Elemzés a vér leukocita képletű