Méhen belüli partíció - tünetek, természetesen, felderítése, olyan betegségek kezelésére,

Méhen belüli partíció - anomáliát magzati fejlődés a méhbe jelenléte jellemzi két félből (gemipolostey) elválasztott partíció.A jelenléte az intrauterin szeptum előfordulhat algomenorrhea, méhvérzés, meddőség vagy vetélést. Méhen belüli válaszfal diagnosztizált során ultrahang, ultrahangos hysterosalpingoscopy hysteroscopia, MRI vagy spirál CT, laparoszkópia. e ránctalanító kezelés csökken transzcervikális szeptum reszekció keresztül hiszteroszkóp. Kimetszése után a méhen belüli válaszfal esélyeit fogamzóképes és a természetes szülés jelentősen megnő.

Tünetei Méh septum

A nők egy válaszfal a méhben leginkább szenvednek a vetélés és kevésbé meddőség. Az I trimeszterében vetélés kockázata betegeknél egy partíció a méh 28-60% a II trimeszterében - körülbelül 5%. Betegeknél a méhen belüli válaszfal veszi a koraszülés, a méh betegségei képessége a munkaerő, malposition. Lehetséges negatív hatással van a septum terhesség alatt:elégtelen méh üregében (szeptum megakadályozza méretének növekedése a magzat);

nyaki értés (gyakran együtt méh szeptum);

embrióbeültetésben a avasculáris partíció, amely nem képes fenntartani a megfelelő fejlődését.

Leggyakrabban ezek a tünetek jelentkeznek, amikor a teljes partíciót a méhbe.

A betegek szeptummal a méh gyakran dysmenorrhoea és a rendellenes méhvérzés.

Körülbelül 50% a nők vnutrimatochnoi partíció képes teherbe és kezében egy terhesség és fejlődési rendellenességek a méh általuk érzékelt véletlenül vizsgálat során más betegségek.

Jelenleg a választandó módszer az intrauterin septum boncolás alatt vizuális ellenőrzés transzcervikális keresztül hiszteroszkóp. Partíció lehet elvágni endoszkópos ollóval (vékony fal) át akár hysteroresectoscopy (ha vastag vaszkularizált széles fal). Lehet, hogy a lézer használatával.

Amikor teljesen méhfal halad át a méhnyakon, ajánlott, hogy fenntartsák a nyaki része a partíció hogy megakadályozzák a másodlagos nyaki értés.