A macska ürülék a vér -, hogy mit jelent, serviceyard-kényelmes otthon kéznél

A macska ürülék a vér -, hogy mit jelent, serviceyard-kényelmes otthon kéznél

Tisztítás almot, akkor előfordulhat, hogy nem volt vér a székletben az állat. Ez - nem ritka probléma, állatorvosok találkozni folyamatosan. Vérrögök, vagy ami még rosszabb, egy véres tócsa a tálcát - a jele komoly betegség az állat. Semmilyen esetben sem várható, hogy a helyzet megoldására is. Meg kell érteni az oka ennek a jelenségnek, és időben segítséget nyújtani az állatnak. Tehát a macska ürülék a vér - mit jelent ez?Normál macska ürülék nem tartalmaz vért vagy nyálkát szennyeződések, a maradék emésztetlen takarmány. Vér a székletben - a jele komoly problémák az állatok egészségére. Az okok kiváltó lehet követni.

Rendkívül száraz élelmiszer az étrendben

Durva takarmány sérülést a nyálkahártya az emésztőszervek. Még rosszabb, ha az állat nem rendelkezik rendszeres vízhez való hozzáférés. A megjelenése szivárog a széklettel elkerülhetetlen.

krónikus székrekedés

Kiegyensúlyozatlan táplálkozás, kis mennyiségű víz fogyasztása, a hatalom a „humán” élelmiszer előbb-utóbb vezethet székrekedés. A megkeményedett széklet sérülést a vastagbél, vérzést okoz, a székelés után.

idegen testek

Ha az állat véletlenül lenyelt egy éles tárggyal, akkor kialakulhat egy egészségügyi veszélyeztető helyzetet. Azonnal forduljon állatorvosi klinika!

A legtöbb bélférgek a belekben a macska, olyan rendelkezések, amelyek révén vannak rögzítve a falak a belekben. Nyálkahártya megsérült, ami azt a tényt, hogy a macska ürülék vérrel.

Fontos! Károsítja a beleket az állatok és egysejtűek. Növelik a permeabilitása ereket.

A macska ürülék a vér -, hogy mit jelent, serviceyard-kényelmes otthon kéznél

vírusok és baktériumok vereség

Ennek oka a megjelenését a székletben található vér - fertőző betegségek (panleukopenia, enteritis, stb ..). Amellett, hogy a hasmenés kevert vér, ezek a betegségek nyilvánvaló gyorsan romlik az állat állapotának, kiszáradás, súlyos hányás.

Egyéb okok:

 • Betegségek Az emésztőrendszer, a máj, a hasnyálmirigy.
 • A krónikus gyulladás a vastagbél (colitis). Egyik megnyilvánulása a betegség - eróziók és fekélyek a bél nyálkahártyájában. Ezért - és a széklet a vér egy macska, és a megjelenése benne nyálka.
 • A polipok. Ezek jóindulatú daganatok a bél meglehetősen gyakori. Széklet, amelyek áthaladnak a belek, megsérül benőtt területeken a nyálkahártya, ami vérzést.
 • Rosszindulatú daganatok. Macskáknak végbélrák - ritkaság, de még mindig kell, hogy megszüntesse ezt a szörnyű betegség kialakulásához. Legyen csak egy szakember. Rák lassan alakul ki, és fokozatosan, manifesztálódik már akkor, amikor már áttétek elterjedt az egész szervezetben.
 • A vérzési rendellenességek, allergiák.
 • Mérgezés méreg rágcsálóknak. Az ok lehet a vadászat rágcsálók vagy közvetlenül érintkezik a méreg. Nem véletlen, tapasztalt, a macska és Potkányfogók nem eszik a zsákmányt, és hajtva a küszöböt az vadászati ​​trófea. Egy fiatal tapasztalatlan állatok gyakran meghal.
 • Gyapjú, állati nyelt, amikor nyalogatja, gyakran okoz szivárog a székletben. Leggyakrabban ez a probléma merül fel, a hosszú hajú szépségek. Szőrszálak sérülést a bélnyálkahártyában, vérzést okoz.
 • Csöves csontok macska étrend. Akut csont megsérül a belek, amely elvezet a megjelenése a székletben ekstarvazata.
 • Dysbacteriosis. Amellett, hogy a széklet vérrel, a macska olyan állapot nyilvánul puffadás, váltakozó hasmenés és székrekedés.


Mint látható, az oka ugyanaz a jelenség sok. Kérdésre adott válaszok, a macska ürülék vér - ez azt jelenti, túl sok. Emiatt szükséges a tünetek kezelésére komolyan és ne hagyja figyelmen kívül a látogatás az állatorvoshoz.

Szempontokból

Be kell, hogy keresse fel állatorvosát, ha az állat tünetek voltak:

 1. Côte sok erőlködés közben székletürítést, meows.
 2. Vér megjelent a székletben pet.
tartalmának ↑

Mit kell tenni, mielőtt meglátogatja az állatorvoshoz?

Mielőtt elmész egy állatorvosi klinikán, nézni a kedvenc. Fordítson különös figyelmet az ilyen pillanatok:

 • Gyakran, ha van vér a székletben egy macska.
 • Mennyiség megjelent a székletben vér.
 • Állati viselkedés, amikor meglátogatta a tálcát (nyávog, szorongás).
 • A jelenléte a székletben más külső zárványok - emésztetlen takarmány, gyapjú, nyálka, stb ...
 • Változások a általános állapota (a tevékenység, jelenlétét vagy hiányát a hányás, laza széklet, láz).
 • Változások az étvágy.

Fontos! Légy kész válaszolni az orvos kérdéseire, mint például:

 • változások a diéta az állat;
 • hozzáféréssel rendelkező méreg rágcsálóknak;
 • lehetőségét, hogy egy állat idegen testeket.

Mindez segít orvosával, hogy a helyes diagnózis és mentse az egészségügyi, és néha - és az élet az állat.

diagnosztika

Kinevezése előtt kezelésére állatorvos megvizsgálja az állat alaposan. Állati előírják az ilyen vizsgálatok:

 • Vérkép.
 • A tanulmány széklet a bélférgek és egysejtűek.
 • Székletvér.

Fontos! Ez ad egy csomó információt coprogram. Ez a technika lehetővé teszi, hogy ne csak a összetételének vizsgálatára a széklet, hanem felismerni okkult vér benne. Is alkalmazott radiológiai diagnosztika, hasi ultrahang, kolonoszkópia.

A macska szék vér - mi a teendő? kezelés

Egy sor javító intézkedések a kiváltó októl függ:

 • Ha a megjelenése a székletben található vér által okozott fertőzések, az állat segít antivirális és antibakteriális szerek.
 • Macskák részére allergiás reakciók vagy dysbacteriosis hatékony kezelés a speciális étrend és probiotikumok.
 • Ha a vér a székletben okozta bélférgek vagy egysejtűek segítik a célból féreghajtó gyógyszerek vagy kokcidiosztatikumokra.
 • Macskák betegségek a hasnyálmirigy segítséget enzimkészítmények. Longhair kell vásárolni élelmiszer-adalékanyagok, fájdalommentes kivezető szőr a test.
 • A polipok gyorsan eltávolítható és a jövőben, hogy továbbra is a konzervatív kezelés.
tartalmának ↑

megelőző intézkedések

A macska nem kellemetlen érzést tapasztal, amikor meglátogatja a tálcát a „nagy” ügyek, és még több, hogy megakadályozzák a súlyos betegségek, szükséges betartani az alábbi szabályokat:

 1. Deworming az állat rendszeresen elvégzik.
 2. Kivétel hozzáférést mérgező anyagokat.
 3. Megfelelő választás a diéta. Ne etesd a macska maradékot az asztalról a saját, megakadályozzák a túlzott evés, túlbuzgó száraz élelmiszer. Ha nem alkalmaz száraz élelmiszer, akkor legyen a termelés egy osztály „prémium” és nem „Kiskas” megkérdőjelezhető gyártók ugyanolyan kétes összetételű.
 4. Mert a normális emésztés állat vízre van szüksége. Ne felejtsd el.
 5. Ne hanyagolja megelőző látogatás az állatorvosi klinikán.

Ne feledje, hogy a vér a székletben - ez minden esetben, az eltérést a norma. Határozza meg a probléma okát, és válaszoljon a kérdésre, a macska széklet vér - mit tegyünk, csak szakképzett állatorvos. Ne kockáztassa az életét az állat!