Self-talk hasznos beszélni értelmes ember

Az előnyök a belső beszéd

Kiderült, hogy a belső beszéd segít ötletek alakot ölteni, és formálja őket olyan komplex kognitív feladatokat. Belső párbeszéd - a legfontosabb, hogy megértsék a tulajdonságait az emberi elme.







Ez megtörténhet bárhol - a kereket, a folyóparton előtt egy üres képernyő. Néha hirtelen, néha - fokozatosan és észrevétlenül az eszembe jönni a szavakat, hogy vezessen, értékelje a tetteimet, és senki más nem hall.

Amikor az emberek arra kérik, hogy írják le a tudatfolyam, gyakran mondjuk valami hasonlóban, kifejezések, mint a belső beszéd, belső hang, a belső monológ, párbeszéd, verbális gondolkodás. Filozófusok már régóta érdekelt a kapcsolat a nyelv és a gondolkodás, és itt az ideje, hogy figyeljen a tudomány a témában. Idegtudósok kezdik megérteni, hogy az agy hozza létre a tapasztalat és a szubjektív minőség (ebben az esetben a „hang”), hogy milyen szerepet játszik az önkontroll és az önismeret ezekben a folyamatokban.

Legyen a belső, hogy részt vegyen egy sor változás - például csökken. Meghallgatás egy hangos zaj éjjel, nem mondod magadnak: „A macska felborítani egy vödör.” Csak azt kell motyog: „Macska”. Ez a nyilatkozat az Ön számára minden szükséges információt.

Pszichológiai tanulmányok alapján self-érzékelés, megvannak a korlátai, az emberek nem mindig emlékezni, és kellően a belső tapasztalat, amely gyakran kerül sor öntudatlanul. Ezért a pszichológus Russell Horlbort a University of Nevada (USA) kifejlesztett egy másik módszerrel. Tagjai a kísérletek képzett, amelynek során a tanulás, amennyire csak lehetséges, hogy részletesen saját tapasztalataikat, válaszul a véletlenszerű hangok. Tanulmányok kimutatták, hogy a gondolatmenet nagyobb sebességgel játszódik le, mint a körülmények lehetővé teszik, azaz Vygotsky posztulátum csökkenti mondat igaz.

Aztán - ha Vygotsky igaza van, és a belső beszéd a termék normál beszéd, úgy kell generálni azonos neurális hálózatok. Valóban, a funkcionális mágneses rezonancia képalkotás hagyjuk összekapcsolja azt a belső bal inferior frontális gyrus, beleértve Broca terület, amely fontos szerepet játszik a normális beszédet.

Azonban az a kérdés, hogy hogyan lehet átlépni a külső és belső beszéd is vitatható. Egyesek úgy vélik, hogy a belső beszéd - ez egy gyakori kérdés, de nem csuklós: az agy azt tervezi, hogy kimondja a kifejezés, de az utolsó pillanatban megtagadta, hogy utasítsa az izmokat. Ha igen, akkor a belső hang kell ugyanazt a hangot, hangszín és hangsúly, mint a normál beszéd.

Vannak utalások, hogy így is van. Pszichológusok Rut Filik és Emma Barber, a University of Nottingham (Egyesült Királyság) kérte a résztvevőket, hogy olvassák el magukban kísérletezni limericks. Tulajdonosai az északi akcentussal, híres rövid magánhangzók, könnyen rímes fürdő és Kath, és a déliek a hosszú magánhangzók - Fürdő és Garth. Figyelve a szemmozgás során kiderült, hogy az olvasó szeme megbotlott, amikor az utóbbi nem felelt meg a rím akcentussal, hogy van, amikor a déli próbálják összehasonlítani fürdő és Kath, például. Ezért arra a következtetésre juthatunk, hogy a belső hang nem összpontosít egybeesik a hangsúly a hétköznapi beszéd, de néhány gyanítják, hogy az olvasás belső beszéd nagyon különböző.

De elég a belső tulajdonságait beszédet. Mi a funkciója? Vigotszkij gondoljuk, hogy egy pszichológiai eszköz, amely átalakítja a problémát a döntését, ugyanúgy, mint a csavarhúzó fordul az összeállítás feladat a garázsban. Ha lefordítjuk gondolatokat szavakkal válnak „kézzelfogható”, könnyebb velük dolgozni. Az is lehetséges, hogy a verbális gondolkodás lehetővé teszi a kommunikációt a különböző kognitív rendszereket, azaz az agy működik a lingua franca.







Az egyik legvonzóbb előrejelzések Vygotsky kimondja, hogy átalakítja a saját belső beszéd, és lehetővé teszi számunkra, hogy ellenőrizzék a saját viselkedését, hogy irányítsák tetteinket szavakkal. Ha igen, akkor a hiba a rendszer felelős a belső beszéd, meg kell bonyolítja emberi igénylő feladatok gondos tervezés és az önkontroll.

A hipotézis megfelelő artikuláció elnyomása módszer: pszichológiai kísérlet résztvevői kénytelenek folyamatosan kiejteni néhány szót hangosan közben végezni néhány feladatot. Jane Lindstoun Durham University megfigyelt korú gyermekek hét-tíz éves, aki végzett a vizsgálat néven „Tower of London”: ez volt szükség, hogy mozog a színes golyókat a három pálca különböző hosszúságú megismételni egy bizonyos mintát.

A gyerekek, akik ejti szavakkal megbirkózni ezzel a nehéz feladatot, hogy követelte tervezése tetteikért, rosszabb, mint egy egyszerű ritmikus trappolt láb. Hasonló eredményeket kísérletekkel felnőtteknél kapott Alex Tullett és Michael Intsliht a University of Toronto (Kanada), aki igénybe a klasszikus teszt „megy - nem megy”: Ha megjelenik a sárga négyzet, meg kellett nyomnia egy gombot, ha lila -, hogy maradjon helyen. Alatt csuklós hallgatók megbirkózni ezzel a probléma még rosszabb, mint a vizsgálatok térbeli gondolkodás. Mindez arra utal, hogy a hiányzó belső beszéd nagyon nehéz önkontroll.

Tehát azt találtuk, hogy a belső beszéd fontos szerepet játszik a szabályozás a viselkedés. De ez még nem minden. Megfigyelés a gyermekek, akik magukban beszélnek (és ezek a beszélgetések - az elődje belső beszéd, Vigotszkij), kimutatták, hogy gyakran érzelmi és motivációs elszíneződés. A sportolók gyakran hangos felvidítani maguk előtt, alatt és után a versenyt. Kétharmada a felvett hallgatók Fornihafu és McCarthy-Jones, hogy a belső hang értékeli a viselkedésük vagy motiváció.

Belső beszéd segíthet megvalósítani magát, mint egy ember. Egyes filozófusok azt gyanítják, hogy a figyelmet a belső beszéd megértéséhez szükséges saját mentális folyamatok - pszichológusok hívják ezt a metakogníció. Gyermekek tudatosul belső beszéd mintegy négy év alatt, bár nem biztos, hogy ez tükrözi a hiba, hogy az tükrözze a saját gondolati folyamatok, illetve a hiányzó belső beszéd előtt ebben a korban. Alen Moren Egyetem Mount Royal (Kanada) kimutatta, hogy az emberek a fejlett belső beszéd jobban megértsék magukat. „Belső beszéd lehetővé teszi számunkra, hogy elemezze az érzelmeinket, motívumok, gondolatok és viselkedés, - a tudós mondja. - Ez eszünkbe egy tervet, amely általában is a tudattalan. "

Bár a bizonyítékok gyűjtése korántsem teljes, akkor lehet, hogy az előzetes következtetésre jutott, hogy a belső hang fontos szerepet játszik számos kognitív folyamatok. By the way, figyeljen a következőkre. Süket, hogy kommunikálni tudjanak egymással jelnyelven beszélt az pontosan ugyanúgy. Autisták problémái vannak a verbális kommunikáció, úgy tűnik, nem használja a belső beszéd, hogy megfeleljen a kihívásoknak a tervezési, hanem igénybe, hogy fokozza a rövid távú memóriát. Ha kárt a beszéd központja az agy, valamint a szokásos eltűnnek, és a belső beszéd. Neurofiziológus Dzhill Bolt Taylor jelentések nincs identitása a stroke után az ilyen típusú.

Van belső beszéd, és a sötét oldalra. Ha aggódunk, gyakran tükrözik szóban forgó lendkerék szorongás és a depresszió, hogy tartsa szem előtt a gondolat, amely megszabadulni. Szellemileg beteg embereket (különösen skizofrén), és még egy kis százaléka egészséges hangokat hall, amikor senki közel van. Hallucinációk ilyenfajta rejtély marad, mert a kognitív és idegrendszeri alapjait még kevéssé ismert. Az egyik népszerű hipotézis az, hogy ez az eredmény a belső beszéd, hogy az ember nem fogadja el a saját. Így születnek történetet a látogatók a külföldiek és lakói párhuzamos világok.

Ezen a szempontból van egy csomó bizonyíték. A tudósok észrevették, hogy a tárgyalás során az „idegen” szavazás van egy kis artikuláció. Ezek az emberek kezelik elnyomása akaratlan aktiválása izmok a hangképző (például zenehallgatás) - és tényleg, a hangok elmegy. Másrészt, van egy egyre jobban megértik, hogy az ilyen hangok - memóriák (gyakran titkosított) néhány fontos esemény az ember életében (a szabály, aki okozta a trauma), hanem azért, mert nem kell elnyomni azokat érdemes megfontolni.

Még az egészséges emberek, és ez már nem kétséges, a belső párbeszéd - a legfontosabb, hogy megértsék a tulajdonságait az emberi elme.