Szívmegállás - okai, tünetei és kezelése

szívmegállás

Szívmegállás - okai, tünetei és kezelése
okok
A szívelégtelenség tünetei
Hogyan állapítható meg, hogy a szíve megállt
ELSŐSEGÉLY
Postresuscitatios események
Szövődmények és prognózisaSzívelégtelenség - egy teljes megszűnése szívműködés miatt különböző tényezők és a vezető a klinikai (esetleg fordított), és ezután a biológiai (irreverzibilis) személy halála. Ennek eredményeként a megszüntetése a pumpáló funkciója a szív megáll a vérkeringés az egész testben, és van oxigénhiányos minden emberi szervek, különösen az agyban. Annak érdekében, hogy a „start” a szív újra, segítő nincs több, mint hét perc, mert ezt az időszakot követően a szívmegállás következik be visszafordíthatatlan agyhalál.

Okai szívmegállás

Ez veszélyes állapot is előfordulhat, mivel a betegségek a szív, és akkor az úgynevezett hirtelen szívhalál, vagy más betegségek.

1. kardiális (szív) betegség, amely vezethet szívelégtelenséghez, 90% -a minden esetben vagy az oka. Ezek közé tartoznak:

- életveszélyes szívritmuszavarok - paroxizmális kamrai tachycardia, a gyakori kamrai korai ütések, asystolia (nincs rövidítések) a kamrák, kamrai elektromechanikus disszociáció (egyszeri improduktív csökkentés)
- Brugada szindróma,
- ischaemiás szívbetegség - körülbelül a fele a betegek a koszorúér-betegségben fordul elő hirtelen szívhalál,
- akut miokardiális infarktus. különösen előrehaladott teljes blokád balszár blokk,
- tüdőembólia,
- megrepedése egy aorta aneurizma,
- akut szívelégtelenség,
- A kardiogén sokk és arrhythmogén.

2. A kockázati tényezők, amelyek növelik annak valószínűségét, hirtelen szívhalál betegeknél már meglévő betegségek a szív-és érrendszer:

- életkor 50 év feletti, de szívelégtelenség alakulhat ki a fiatalok,
- dohányzás,
- alkohollal való visszaélés,
- túlsúly
- túlzott testmozgás,
- fáradtság,
- Súlyos érzelmi megrázkódtatás,
- artériás magas vérnyomás,
- cukorbetegség,
- emelkedett vér-koleszterinszint.

3. A extrakardiális (extrakardiális) tünetek:

- Súlyos krónikus betegségek későbbi szakaszaiban (rákos folyamatok, légzőszervi betegségek, stb), a természetes öregedés,
- fulladás, fulladás következtében kapcsolatot egy idegen test a felső légutak,
- traumatikus, anafilaxiás, égések és más típusú sokk,
- mérgezés kábítószerek és az alkohol helyettesítő
- fulladás okozza az erőszakos halál, sérülés, súlyos égési sérüléseket, és mások.

4. Különös figyelmet kell fordítani a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS), vagy a halál egy baba „a bölcsőben.” Ez a gyermek halála egy év alatti, gyakran a 2-4 hónap, szívmegállás következtében, és a légzés éjjel alvás közben, korábban nem volt komoly egészségügyi problémákat, hogy a halálhoz vezethet. Tényezők, amelyek növelik a hirtelen csecsemőhalál tartalmazza:

- pozíció alatt éjszakai alvás a gyomor,
- aludni az ágy túl puha, bolyhos a vászon,
- aludni egy fülledt, meleg szobában,
- anyai dohányzás,
- koraszülés, a koraszülés és a kis tömeg a magzat,
- többes terhesség
- intrauterin hypoxia és a növekedés visszamaradása,
- családtörténet az esetben, ha a többi gyerek ugyanabba a családba öltek ugyanezen okból,
- terjedő fertőzés az első hónapban.

A szívelégtelenség tünetei

Hirtelen szívhalál kifejlesztett ellen az általános jó közérzet, vagy egy kis szubjektív kényelmetlenséget. Egy személy tud aludni, enni, vagy menni dolgozni. Hirtelen megbetegszik, megragadja a kezét a mellkas bal oldalán, elveszti az eszméletét, és esik. A szokásos eszméletvesztés szívmegállás következő funkciókat megkülönböztetni:

- hiánya impulzus a nyaki artériákban a nyak vagy a femorális artériák az ágyék,
- nem lélegzik vagy agonista típusú légzőmozgások néhány másodpercig szívmegállás után (nem több, mint két perc alatt) - egy ritka, rövid, görcsös, zihálás felhördül,
- hiányában reakció tanulók fény. normál pupilla akkor történik, amikor az belép a gerenda,
- hirtelen sápadtság a bőr megjelenését kékes folt az ajkak, az arc, a fül, a végtagok vagy az egész testet.

Nagyjából így néz ki: egy ember esett eszméletlen, nem reagál a jégverés vagy tormoshenie, sápadt és kék az arca, zihálás és leállt a légzése. Miután 6-7 percig dolgozzon biológiai halál. Ha egy ember szíve megáll alvás közben, úgy néz ki, békésen alszik, amíg meg nem találja, hogy lehetetlen, hogy felébredjen.

A második lehetőség a több mint neblagoprityany mások tévesen úgy vélik, hogy az emberek csak alszik, és ennek megfelelően nem tartja szükségesnek, hogy bizonyos intézkedéseket az emberi élet megmentésére. Amint ez megtörténik kisgyerekekkel, akik látják az anya, hogy a gyermek alszik csendesen az ő kiságyban, míg a már bekövetkezett biológiai halál.

diagnosztika

Körülbelül 2/3 minden esetben szívmegállás kívül történik egészségügyi intézményekben, azaz a mindennapi életben. Ezért tanúja egy ilyen veszélyes állapot a legtöbb esetben, a hétköznapi emberek, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a gyógyszert. Azonban mindenki tudja, hogyan kell felismerni szívmegállás és milyen tevékenységeket kell elvégezni. Így lehet menteni az életét nem csak a családok, hanem egy idegen az utcán.

Ha látja, hogy az a személy eszméletlen, azt kell, hogy végezzen egy gyors ellenőrzés:

- Enyhén ütötte arcon, hangosan kiáltani, potormoshit váll, és annak értékelése, hogy reagál rá. Lehetőség van arra, hogy az emberek csak elájult.

- Belátható, van-e egy független normális légzést, elég csak tesz a füled a mellkasára, és hallgatni, ha lélegzik, vagy hogy a pofa, hogy a beteg orrába után dobott vissza a fejét, és így az állkapocs érezni vagy hallani a légzését, vagy lásd mellkas mozgását. Nem szabad értékes időt keres egy tükör, annak érdekében, hogy rögzítse a száját az áldozat, és nézze meg, hogy elhomályosodik a kilélegzett levegőt a beteg szájába, amint néhány előnyeit előtti kórházi ellátást.- Megtapogat a nyaki verőér, a nyaki közötti a szög az alsó állkapocs, és a gége izom a nyak vagy a femorális artériába a lágyék. Ennek hiányában a pulzus - kezdődik a mellkasi kompressziót. Nem szabad időt pazarolni keres perifériás artériás a csukló, megbízható kritérium szívmegállás hiányában a pulzus csak a nagy artériákban.

Elsősegély és kezelési

Sürgősségi és az első sürgősségi előzetes kórházi ellátás szívmegállás

Az áldozat kerül egy kemény felületre. Miután megállapította, az a tény, szívmegállás hogy haladéktalanul kezdje meg az újraélesztés algoritmus szerint ABC:

Szívmegállás - okai, tünetei és kezelése
- A (levegő megnyitja az utat) - a légutak. Ehhez segítséget annak szükségességét, hogy lezárja az ujját egy ronggyal, hogy mozdítsák elő az alsó állkapocs a sértett, hátravetette a fejét, és próbálja ki lehessen küszöbölni idegen anyagok a szájüregben (hányás, nyálkát, hogy elsüllyedt a nyelv, stb.)


- A (légzés támogatásával) - gépi lélegeztetés által „szájra” vagy „száj-to-orr.” Az első módszer szerint kell fogni a beteg orra két ujjal, és elkezd levegőt fúj a szájába, kontrolling hatékonysága mozgását a mellkas - felemeli a bordák, amikor tele van a levegő és a süllyedő során passzív „kilégzés” beteg. Lehetséges, hogy egy vékony ruhát vagy zsebkendő rárakódik a száját az áldozat elkerülése érdekében közvetlen érintkezésben van a nyál. A legfrissebb ajánlások, amelyek segítséget nyújtanak a jogot, hogy nem lehet a kapcsolatot az érintett biológiai folyadékok, például nyál, vér a szájban, annak érdekében, hogy ne sérüljenek az egészségügyi segítségnyújtás, például a fenyegető fertőzés tuberkulózis és HIV-fertőzés a vér jelenlétét a szájban, és így tovább. Különösen, hogy az agy sokkal fontosabb, hogy a vér gyorsan elérheti a használó hajók szívmasszázst, ahelyett, hogy indul szellőzést.

- C (keringés támogatás) - a mellkasi kompressziót. Szakemberek előtt szívmasszázst alkalmazott mellkasi ütés a régióban, valamint a szegycsont és a távolság 20-30 cm. Ez azonban csak akkor eredményes, az első 30 másodpercen szívmegállás és veszélyes törött bordák és a szegycsont. Ezért az a személy, aki nem orvos, mellkasi ütés jobb, ha nem kell alkalmazni. Minél több, hogy nyugati orvosok - eszméletlen állapotból felélesztő úgy vélik, hogy a sztrájk csak akkor hasznos, ha a kamrai fibrilláció és veszélyes lehet aszisztolé.

Szívmegállás - okai, tünetei és kezelése

Szívbetegségek masszázs jól teljesített. Meg kell vizuálisan azonosítani alsó harmadában a szegycsont mérve le a távolságot a két keresztirányú ujjak felett az alsó széle, összekulcsolta a kezét a kezében a vár, az egyik kezéből a másikba, helyezze a kefét kiegyenesített kezét talált egyharmada a szegycsont és kezdődik ritmikus tömörítés a mellkas a frekvencia 100 percenként. Egy egyetlen frekvenciájú mentő prések a szegycsont és a gyakorisága a levegő befúvás a tüdőbe 15: 2, és amikor két mentők - 5: 1. Az utóbbi esetben a mentést vezető kattintva a szegycsont, hangosan számolni, hogy hány kattintás után minden ötödik - az első mentő hordoz egy levegőt fúj.

Szívmegállás - okai, tünetei és kezelése

Fontos: a kéz fenn kell tartani egy egyenes állapotban, és a tömörítés végzett oly módon, hogy elkerüljék a véletlen törés bordával, mivel negatívan befolyásolja a mellkason belüli nyomást, amely döntő szerepet játszik a hatékonyságát mellkasi kompressziót. Ahhoz, hogy fokozzák a passzív áramlását a szív a lágyék hajlított alsó végtagok lehet emelni, hogy 30-40 ° a felszín felett.

Leírt események folytatni, amíg amíg az impulzus a nyaki artériák, úgy tűnik, a spontán légzés vagy amíg a beteg felébred. Ha nem, továbbra is feltámasztani az áldozat legyen érkezése előtt a mentőket, vagy 30 percen belül, mint a biológiai halál után történik ebben az időben.

Orvosi ellátás szívmegállást

Érkezéskor ellátás csapat végzett adagolt gyógyszerek (adrenalin, noradrenalin, atropin, stb), vagy diagnosztizálására sniyatie elektrokardiogramok szívritmusmérő keresztül elektródák overlaying a defibrillátor és defibrillator megvalósítása - abból a célból, elektromos kisülés, és indítsa el, hogy visszaállítsa a szívritmus. Beavatkozások a mentőautóban az úton, hogy az intenzív kórházi egység.

Egy további életmód

A betegek, akik egy szívmegállás és túlélte, bizonyos időt kell lennie az intenzív osztályon, majd alaposan megvizsgálta a kardiológiai osztály a kórház. Ebben az időben, ez határozza oka a szívmegállás, kiválasztja az optimális kezelés megelőzése ismétlése ezt az állapotot, és azt is foglalkozott a szükségességét és a beültetés mesterséges pacemaker jelenlétében szívritmuszavarok.

Kórházból való elbocsátás után a betegnek meg kell legyen óvatos a mindennapi életben - feladja a rossz szokások, a helyes étkezés, elkerülve a stressz és a túlzott fizikai megterhelés, folyamatosan szed, mint az orvos által felírt.

Megelőzésére csecsemő szülei hirtelen csecsemőhalál szindróma meg kell felelniük a következő ajánlásokat - feküdt a baba egy éjszakai alvást jól szellőző helyiségben, az ágyon egy matracon, anélkül, párnák, dunyhák és anélkül játékok a kiságy. Nem kell bugyolálva baba éjjel, mivel korlátozza a mozgását megakadályozza, hogy kényelmes helyzetben alvás közben, és megakadályozza, kiömlés, ha abbahagyja a légzés alvás közben (alvási apnoe). Amennyiben nem lehet letenni a gyereket a gyomra. Egyes szakértők úgy vélik, hogy alszik együtt jelentősen csökkenti a kiságy halál, mint az anya a gyermek úgy érzi, szoros és tapintható bőr pozitívan befolyásolja a légzési és cardiovascularis központja az agyban. Persze, a szülők nem dohányzik, iszik, vagy gyógyszerek, ne veszítse el éberségét, és érzékenysége az éjszaka folyamán a baba.

Szövődmények szívmegállás

Az a lehetőség, hatásainak szívmegállás időpontjától függ, amely alatt az agy olyan állapotban van, az akut oxigénhiány. Tehát, ha a helyreállítási életfunkciók végeztünk az első 3,5 perc, a funkció és az azt követő tevékenység az agy, a legvalószínűbb, nem fogja érinteni. Abban az esetben, hosszabb ideig agyi hipoxia (6 - 7 perc vagy több) alakulhat neurológiai tünetek az enyhétől a súlyos agykárosodást miatt postresuscitative betegség.

Jogsértések enyhe-középsúlyos a memória elvesztése, csökkent látás és a hallás elvesztése, állandó fejfájás, görcsök, hallucinációk.

Postresuscitatios betegség alakul ki 75-80% a sikeres újraélesztés szívmegállás után. A betegek 70% -a ezzel a betegség előfordul hiánya tudat nem több, mint 3 óra, majd a teljes gyógyulás a tudat és a mentális funkciókat. Néhány betegnél súlyos agykárosodást, kómát és további vegetatív állapotban.

A prognózis a kardiális mellékhatások, mivel túléli mintegy 30% -ánál, és csak 10% a teljes lehetséges a test felépülésére káros hatások nélkül funkciókat.

Annak az esélye, a betegek túlélési jelentősen javulna, ha az első segítséget nyújtott egy időben, és helyreállítsa szívműködés sikerült az első három perc után szívmegállás.

Orvos terapeuta Sazykina O.

Jelezte, légszomj (I 56y.o.), hogy a készüléket éjjel, dekódolás után, az orvos megállapította a szívmegállás a 7,2sek. Ez történt a délutáni nap. Horkolok nagyon erős a hátsó, csak lélegzet-hold. Ahhoz, hogy kizárják a következménye a horkolás, ismét letette a készüléket, a létesítmény a csöveket az orrban és a készülék az ujját az éjszakát. Ennek eredményeképpen az átlagos mértéke diagnosztizált OSA, az index a hipoxémiához 4. Melyik vizsgálat még mindig tart? Jól érzi magát, az elme soha nem vész el.

Jó napot kívánok. Kérem, mondja meg, van-e értelme megvenni egy otthoni defibrillátor esetén oyuneschastnogo ügyben. Nem vagyunk orvosok. Van egy kis gyerek. Köszönöm előre is a választ. Natalia