Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

Bitches: 50-54,5kg, Dogs: 64-69kg

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények
Newfoundland (búvár) - a nagy fajta kutya. életmentő, asszisztens. Szereti a vizet, és szeret úszni. Ez egy univerzális képesség, megmenti az életét fulladás, valamint úgy érzi, félelem az ember hoz egy vadász ragadozó esett a vízbe, lehet egy jó társ, és kedvence a család, társ, asszisztens a halász.Legend of Newfoundland

A legenda szerint Isten, megcsodálta a világon, aki teremtett, észrevette egy sziget kivágjuk viharok. Élt egy kis törzs halászok, folyamatosan küzd a természettel, a túlélésért.

Lord sajnálta a szegény ember, elkezdett gondolkodni, hogyan lehet enyhíteni a szenvedést. Ő keresett közül a lények, akik mégis, az egyik, hogy tudott állni. De nem talál egy megfelelő, úgy döntöttem, hogy hozza létre.

Isten vette a test a medve, amely erős csontok ellenállnak nehéz terhet, és vastag bőr védve minden hideg. Testű, adott egy sima tömítés, mi lenne egy új állatot, hogy gyorsan úszni a hullámok, mint a delfinek, kísérik vidám kíváncsiság hajókat.

Lord munkálkodott hosszú az új teremtés, amíg ez tökéletes. Kiderült, csodálatos teremtés fényes haj, kedves szeme, erős és nagyon érzékeny. Meg kell bhaktaságon az ember élni vele, és kész meghalni érte. Ehhez tegye az Isten szívében egy kutya, hogy a mell és csoda történt, előtte állt Newfoundland.

Ő adta az embereket, és megfogadta, hogy ő lesz a megbízható barátja és asszisztense, aki a nehéz pillanatokban mindig jön a mentő.

tenyészteni történelem Newfoundland

Newfoundland érkeznek a szigeten, ahol a tél hideg, a sok vizet, és állandóan fújó szél sarkvidéki. Nehéz megmondani, hogy pontosan mikor volt ez a csodálatos kutya.

Sok források szerint az ősök Neuf volt kutyákat vadászat medvék, amelyek hozták Amerikába, a vikingek. Van említés Ölüm, fekete kuvasz, egyértelműen a vezető a vikingek - Leif Eriksson.

Van egy másik elmélet, hogy a tibeti masztiff, az őse minden őr fajták. Azért jött, hogy Amerikában az ősei az amerikai indiánok. Neuf jelenti őse volt egy nagy fekete kutya indiánok törzséből apacsok. Ő segített nekik a vadászat, horgászat, rángatás nehéz szekerek, őrzött elszámolási és ápolási gyerekek. Professzor Otis Mason említi ezeket a tényeket könyvében az amerikai indiánok.

Van azonban mindkét változatban, írja le a történelmi időszakban a kialakulását genetikai fajta. Beat lehet Viking kutyák elvegyült az indiánok kutyák kialakult egy új fajta, és ezek voltak az ősei Newfoundland.

Leírás Newfoundland

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

Ház: egy mély, erős, kompakt, erős, izmos, jól koordinált mozgásokat. A törzs hossza a mar és a farok tövénél, meg kell felelnie a távolság a mar a földre. Nőknél ez feszített és kevésbé masszív, mint a kutya. Topline, egyenes és erős a martól a far.

Fej: masszív. Koponya - széles, enyhén konvex ív, és egy jól fejlett nyakszirtcsont.

Fang: négyzet, mély, fejéhez képest, rövid, rövid bevont, finom szőr. Nincsenek redők. A vázlatot ajkak jól látható.

Száj: lágy, zárt ajkak.

Orr: nagy, széles orrlyukak jól fejlett.
Orr szín: van egy kutya szőrzet, illetve a fekete és fekete-fehér állatok is a fekete, barna színű - barna.

Bite: Ollós vagy tétre nélkül egy snack. Fogak nőnek derékszögben az állkapocs.

Szem: kicsi, mélyen ülő, egymástól távol helyezkednek el. A szemhéjak bágyadtság nem, vörös kötőhártya nem látható.

Szemszín: sötétbarna vagy világosbarna, színének megfelelően.

Fülek: Kicsik, háromszög alakú, lekerekített végekkel. Nos ültetett oldalán hátul a koponya, testhez simuló az arcán. Felnőtt fül előrenyúlóak, elérheti a belső szemzug található, amely ugyanazon az oldalon a fejét.

NYAK: Erős, erőteljesen fuzionált a vállak, elég hosszú, hogy biztosítsák a nemes fej kocsi. A felfüggesztés nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Hát: Széles, egyenes felületre.

Ágyék: Rövid, izmos.

Far: a döntési szög körülbelül 30 °.

Mellkas: lekerekített, lapos és széles, jól ívelt bordákkal.

Váll: nagyon jó izomzattal, hátrafelé, akár egy vízszintes vonal egy 45 ° -os szögben.

Könyök: Testhez illeszkedik a testhez, alacsony található.

Mancs: nagy és arányos a test, kerek, erős ujjak, egymástól távol. Az ujjak között, mint az összes vizet a kutyák jól fejlett fülébe. Karmai fekete vagy világos.

Mellső rész: Egyenes és párhuzamos.

Mancsok: erős, erős, jól felszerelt.

Mozgás: Szabad, lengő kis kutya vezetés közben.

Farok: Közepes hosszúságú, és úszás Newfoundland használja, mint a kormánykerék, az erős és széles a tövénél. A hossz, a boka alatt, megkapja a csánk. Nyugalmi a farok lóg le, és enyhén hajlított végén. Ha mozgás vagy izgatott, a farok húzta kemény, magasan hordott, enyhén ívelt csúcsán fel.

A gyapjú: víztaszító, dupla dupla szőrzet sima, vastag. Külső bevonat hosszú, zsíros, hogy ne érje víz a vízben, egyenes, hajlítások nélkül.
Aljszőrzet puha és vastag.
A fej, pofa és fül borítja rövid gyapjú és puha.
A test sűrűn borított szőr a mellkasán nincs béren kívüli.
A forepaws béren kívüli.
A farok borítja, hosszú, sűrű haj.

 • Fekete (a kiégés a nap legyen egy világos barna árnyalatú)
 • A fekete - fehér (kutyák, 18% -a él).
 • Brown (csokoládé, bronz)
 • ezüst


A természet Newfoundland

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

A természet Newfoundland gyengéd, szerető az egész, hogy megbízható, készen arra, hogy kérjük a mester. Ravasz úszó, nagy teljesítményű, erős test, és jó szívvel. Meg van egy veleszületett ösztöne mentési fulladás és semmilyen körülmények között jön a támogatás az ember.

Ő egy jó házőrző, mindig készen arra, hogy megtudja, mi az új, tökéletesen alkalmasak a képzés.

Nagyon szereti a gyerekeket, mindig készen áll a játékra, és ficánkol velük. A Neuf, hogy kiváló nővérek, ők gyengéd és megbízható. De mivel a méret a kisállat, próbáld meg nem hagyja el a baba egyedül a kutya hosszú ideig. Nem alkalmas családok számára, ahol nagyon kicsi gyerekek.

A gyermek is károsíthatja a pet, mint egy tinédzser Újfoundland törékeny csontok, és minden gondatlan mozgás részéről ember, a vágy, hogy emelje a lábát, sérülésekhez vezethet vagy a zavar.

Ne engedje, hogy gyerekek lovagolni a kutya. Hagyja, hogy a lélek számára ez nagy és erős, gyakran hasonlít egy ló gyerekeket. De kiderült, másképpen csontváz és a gerinc, nem tudta elviselni a terhelést, szenvedhet.

Örülök, hogy kijönni a többi háziállat, amely növekszik.

Newfoundland akar vásárolni, akkor nem lehet baj, és kap a megbízható és odaadó barát.
A jellegzetes vonása Neuf, puha és gyengéd.

De nem hiszem, hogy ez egy kutya mindenki számára, bár ez a fajta szelíd és kedves, de egy gyermek vagy idős személy nem tudja kezelni azt. Főleg, kisállat serdülőkorban. Még mindig nem érti az erejét, és csak húzza az ember, aki elvezeti őt pórázon mögötte.

Felnőtt, jól képzett állat érzi a tempót, és bemutatja a megértés az ember sétált vele.

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

Az egyetlen hátránya a fajta - a nagy tömegű és nagy méretű. Nem engedi tartalmaznak Newfoundland egy kis lakásban, mint egy kutyának szüksége van hely.

Kiválóan alkalmas azok számára, akik egy vidéki ház egy kis kerti telek.

Annak szükségességét, hogy a mozgás, ez a fajta sokkal kisebb, mint más kutyák, a legtöbb időt szeret hazudni. De ha az állat akar futni, ne hagyjuk, és biztos, hogy lehetővé teszik, hogy mozog.

Egy hely, ahol folyamatosan Neuf, legyen elég árnyékot a nyári melegben, mint egy kutya ilyen méretű nem tűri a közvetlen napfényt.

Hogy a kutya elég vizet, és ez a legjobb, hogy egy fürdő egy nagy medence számára, amelyben képesek lesznek, ha kell menni, és hűtsük le.

Etetés ez a fajta felel meg leginkább kész száraz ételek és természetes élelmiszer. Mit jelent pontosan, hogy válasszon egy diéta lehet mondani az állatorvos.

Takarmány kell 2-szer egy nap, reggel és este.
Teens 8-10 hónapos többet enni, mint a felnőttek, 700 - 800gr hús 200g rizs naponta. A növekvő szervezet sokkal nagyobb szükség van fehérje.
Hozzávetőleges szolgáló felnőtt Newfoundland - 600gr hús 300g rizs naponta.

Ez a fajta nem izzad és hűti csak a segítségével a légzés, ami miatt gyakran lélegzik, amikor meleg van. Vízfürdő első felépülés hősokk.

Ha a tartalom a ház, hogy egy nagy tér kisállat, akár egy régi szőnyeg alkalmas napozóágyak.

Tiszta víz kerül a nyilvánosság számára egy állat, de ne engedd el egy tálban a mancsát.

Emlékeztetni kell. ez egy élő, odaadó lény helyett a gyönyörű táj a kertben, amely lehet helyezni a láncot és etetni naponta kétszer.

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények
Szüksége van állandó kapcsolatban van az ember, a megnyilvánulása a szeretet és a gyengédség a részét a tulajdonos.
Ő genetikailag fontos, hogy érezd szükség van egy ember, ez egy munkakutya, és egy játék nem elég.

Neuf élhet a vidéki élet, és még mindig boldog legyen, de az élet a tengerparton, mert ez a fajta a végső álom. Ez élőhelye, soha jobban érzi magát, mint a víz. Amikor egy tenger, esetlen medve otthon alakul érzékeny őr, bármely pillanatban készen, hogy szaladnia kell a mentő a fulladás.

Néha Newfoundland kölykök nem kíván belemenni a vízbe, és ez nem jelenti azt, hogy egy nehéz karakter, csak ösztön nem mindig nyilvánvaló születéskor. Ő később jelennek meg.

Ne dobja pet víz erejét. ez nem számít, akkor a parton vagy a hajó, ezzel a módszerrel, akkor lehetséges, hogy tartósan kedvét úszás.

Hozzászoktatni a kisállat úszni fokozatosan kell neki mutatni a többi repülő kutyák, és ha nincs, a tulajdonos mehet a vízbe, és hogy hívják neki.

Kapcsolja be a játékot, hogy a kedvenc labda, vagy játékot, és dobja messze, mi lenne a kutya lehetett hozni.
A legfontosabb dolog a képzés türelmet és kitartást, csak akkor tudunk jó eredményeket elérni.

Care Newfoundland

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

Neuf vastag gyapjú sűrű aljszőrzet, a vedlést szezon 2-szer egy évben. Ebben az időszakban, a gyapjú van gyakran fésű, ami egy kisállat volt szép megjelenés. Általában gyapjú fésült 3 naponként, a fém fésű.

Mossa a mértéke a környezetszennyezés.

Az arca ivás után vagy étkezés törölje ruhával.
A különlegessége a fajta gerjedtek, nem annyira, de jobb viselni intelligens ruhák csak mielőtt elmész otthonról.

Karmok vágva 1 alkalommal havonta kogterezki nagy fajták.

Szem rendszeresen ellenőrizni, a megelőzés a savanyító lehet törölni egy puha ronggyal gyenge tealevél - 1 alkalommal hetente.

Ears megvizsgálja van egy kellemetlen szag vagy feleslegben lévő kén. A belső rész a fül, amikor a szennyezett törölje le nedves ruhával.

1 háromhetente egy kutya kezelésére olyan paraziták ellen (kullancs, bolha). Sok gyógyszerek, amelyek jobban tanácsot az állatorvos a piacon.

Miután egy séta az erdőben, vagy parkban feltétlenül ellenőrizze az állat kullancs. Természetesen, mint a gyapjú, hogy nem azonnal, hogy ki, de csinálni rendesen.

Megtaláljuk a parazita, távolítsa el azt, kezelje a harapás jóddal. A következő 2-3 napon állapotának ellenőrzése kedvence, ellenőrizze a hőmérséklet a test, vigyázni viselkedését.

Atka hordozó lehet veszélyes betegség - pyroplasmosis (babesiosis), a korai detektálás okoz helyrehozhatatlan károkat a test egy állat, beleértve a halált.

 • ernyedtség
 • Megtagadása étel és ital
 • A meredeken emelkedő hőmérséklet 40-41 fok

Ne felejtsük el, időben történő hozzáférés állatorvos, a megfelelő diagnózis és kezelés első 3 nap után a harapás, hogy egy esélyt, hogy visszaszerezze.

képzési Newfoundland

Newfoundland fotó, betű, leírás, fajta betegség, a gondozás és vélemények

Első újfundlandi kutya képzés során figyelembe kell venni a természetes igény, hogy az úszás, mentési fuldokló ember, és arra törekszünk, hogy őket a partra.

Kezdetben tanítani kedvencét csinálni alapvető feladatok:

 • séta pórázon nélküle
 • A fogadó csapat, először megtanulják, hogy húzza egy tárgy a földre először, akkor tanítani neki, hogy húzza ki a vízből.
 • hajtsa végre az „ül” parancsot, a „Down” és a „Stand”

Ha nem bízik a saját képességeit, vagy egyszerűen nincs elég idő, akkor jobb, hogy kérjenek segítséget a szakértők képzése.

Eleinte a vízzel érintkező a fajta alakul ki az ösztön, hogy mentse az összes, akik a víz, akkor is, ha ez ellen. Az első természetesen szenved a házigazda.

Betegségek Newfoundland

 • csípő
 • szívbetegség
 • bélgyulladás
 • vírusos hepatitis
 • kokcidiózis
 • piroplazmózisra
 • hőguta
 • kifordítása és inverzió a század (kifordulás és entropium)
 • vízesés
 • volvulus
 • Hypothyreosis (hiánya pajzsmirigy hormonok)
 • Magyar fekete terrier